Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wisteria - glicynia, słodlin 22:37, 31 lip 2019

Do góry
Witam, Przełom lipca i sierpnia - czyli czas na cięcie wisterii Było sporo już o cięciu ale jeszcze jedna kwestia w tym temacie nie daje mi spokoju. Mam kilka pędów, które są rozgałęzione i jednocześnie są to pędy jednoroczne tak jak na (rys. 1) - kolor zielony.

Czy lepiej wykonać cięcie tak jak na (rys. 2) za piątym oczkiem ale na dwóch rozgałęzieniach (czy jest szansa na kwitnienie na obu rozgałęzieniach)

czy po prostu jedno z nich całkiem usunąć a drugie przyciąć za 5 oczkiem (rys. 3)?
Co byście doradzali ?
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:33, 31 lip 2019

Do góry
sierika napisał(a)
Z chęcią spędziłam popołudnie przy książce, mam dość ogrodu chwilowo.....teraz idę na mecz, pytanie tylko czy nie usnę w trakcie.

Ja miałam dość podlewania - na razie były dwie plagi komary i susza z wiatrem i skwarem
teraz duchota ale...właśnie pada, niech pada znów otworze okno
zobaczę jak pomidory to wytrzymają, u mnie większość już dojrzewa, degustacje są
ten pomidorek od Ciebie ma najładniejsze liście ale jeszcze rośnie

Japoński ogród Reni i Matiego 22:31, 31 lip 2019

Do góry
Hortki LM z jednej strony i z drugiej

Ogród Małej Mi 2017 22:31, 31 lip 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Aniu jak dwa lata temu zakładałam wątek na ogrodowisku nawet w najśmielszych marzeniach nie przypuszczałam, że będę u tej " Małej Mi" na tarasie kiedyś siedzieć i to na dodatek w tak doborowym towarzystwie. To był kolejny dzień spełniania "kilku" marzeń, wspaniałych rozmów, pozytywnej energii, doznań wzrokowych i kulinarnych.

Dziękuje za możliwość obejrzenia Waszego cudnego ogrodu, przepyszny poczęstunek ukryty pod hasłem "kawa i ciasto". Podziękowania również dla Twojego eMa.

Często marzymy o czymś, a potem się to okazuje czymś zwykłym Każdemu to powtarzam, taki zwykły ogród tylko ciupkę większy.. i naćpany czym się da do granic możliwości. Można zakosić trawnik, ale lubię przestrzeń. Jedynie ryby mam ponad przeciętne i spełniają marzenia na plus ..

Z całego ogrodniczkowania to i tak najlepsze są takie znajomości i spotkania Baaa zawiązane przyjaźnie.. to jest w tym najlepsze A spotkanie w okolicznościach przyrody jest podwójnie przyjemne

Zaglądaj kiedy tylko możesz.. lubię spontan .. mam do tej pory mówi, żem wariatka, spraszać ludzi i pojechać w Bieszczady.. Chłop robi zakupy, a ja rano improwizuje garem żurku Podsłuchałam jak opowiadała siostrzyczkom ha ,ha, ha.. że mi zajmuje przygotowanie domu, ogrodu i gościny 3 godziny... a im 7 dni

Stwierdziłam, ze ja mam lepszych gości.. bo jak powiedziałam Ani...ja zapraszam gości a inni wizytację zamawiają, sanepid albo komornika

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:28, 31 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ani leniwie, ani lajtowo, dziś kostkę układałam Lilię posadziłabym, jeszcze zdąży wykorzystać nowe składniki pokarmowe i nawet jeżeli nie zakwitnie, to lepszą bryłę korzeniową wytworzy i lepiej przezimuje. A jak ja przechowasz? W balii zostawisz?

Z przechowaniem to sama nie wiem ale chyba zostawię w balii, pontederia zimowała to i lilia przezimuje

ja jeszcze do tej pory tego nie zrobiłam, jak byłam u bylinowego teraz to zapytałam i mi to samo powiedział żeby zrobić, miałam to dziś nawet zrobić ale mi burza przeszkodziła, o deszczu nie wspominam bo jak lało otwarłam drzwi i słuchałam tej muzyki z upojeniem

Japoński ogród Reni i Matiego 22:26, 31 lip 2019

Do góry
Runianka fajnie się rozrasta.
Widziałam gdzieś w ogrodach czarną runianke, ale u nas na internecie niedostępna

W cieniu - zacieniona 22:26, 31 lip 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Bogusiu.

Kochana, ale masz piękny busz. Dużo masz hortensji i jakie ciekawe. Róże po prostu szaleją. Spacerowałam i spacerowałam po Twoim ogrodzie i miło spędziłam czas.

pozdrawiam

Najbardziej romantycznie jest wieczorem...biel hortensji jest wtedy niezaprzeczalnie piękna...i jeszcze woń tytoniu,który uaktywnia się o zmroku.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:24, 31 lip 2019

Do góry
Drodzy, tak jak napisałam wakacje,spotkania, ogród dom długie dni, nie ma szans na siedzenie przed komputerem.

Pogoda dyktuje zakres prac ogrodowych i ograniczony czas wakacyjny.
Fotki robię sporadycznie.
Stale coś zakwita i przekwita i stale mnie coś cieszy i wkurza.Dziś ucieszył mnie ulewny deszcz i wkurzyło zbieranie masy ślimaków - nie sypię zbieram.

Teraz zaczyna mieć właściwe rozmiary moja rabata bylinowa, rośliny są wyższe ode mnie i o to mi chodziło

pysznogłówki niestety już przekwitają - muszę je rozmnożyć

kłosowce to moje ulubione byliny na zimę cudnie zastygają
dzisiaj pikowałam siewki które czekały, ciekawa jestem czy będą rosły

W cieniu - zacieniona 22:21, 31 lip 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Bogusiu leśno-cienisty klimat to mój ulubiony Piękne tworzysz zakątki, masz bardzo ładne hortensje, róże i ta scewola - ciekawy kwiatuch Podziwiam te rabaty przy wąziutkich ścieżkach, masa pięknych roślin ... i w ogóle super klimat stworzyłaś
Pozdrawiam, będę zaglądać

Klimat u mnie typowo leśny...i rh,hortensje dobrze rosną,gorzej z jednorocznymi i niektórymi bylinami.
Ogród Małej Mi 2017 22:19, 31 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
c

Ależ focia... aż ją sobie zapisałam..
Japoński ogród Reni i Matiego 22:18, 31 lip 2019

Do góry
Dzisiejsze fotki. Przy pochmurne pogodzie nie ten efekt, ale bardzo się cieszę z deszczu.

W cieniu - zacieniona 22:18, 31 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Super ten Twój busz. Pomimo gęstwiny rośliny zdrowe i bujne Fajny zwierzyniec.

Lubię ten swój busz...przynajmniej mam mało chwastów do pielenia.

...a to fotka mamuśki milusińskich.Wnusia z mamą mają hodowlę Cormoni.Fotka zapożyczona od wnusi.

Ogród Małej Mi 2017 22:16, 31 lip 2019

Do góry
No zgrałam wreszcie więc lecimy
Ogród Ani nieustająco zachwyca bogactwem struktur, kolorów, form...

miałam spytac co to i zapomniałam

Dzięki za relację i dzięki za przybycie .. piszę bardzo skromnie, ale jakoś nie wyrabiam na zakrętach..

To owoce oczaru.
Moja bajka 22:14, 31 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasia ja sie nieustannie zachwycam tym Twoim warzywniczkiem. Jest po prostu cudny.
A poidełko!!! no szacuneczek. Ty to jesteś pomysłowy Dobromir naprawdę.
Ogród Małej Mi 2017 22:12, 31 lip 2019

Do góry

Ogród Ani nieustająco zachwyca bogactwem struktur, kolorów, form...

Sylwia jesteś niemożliwa, tak zachwyca bogactwem tych form

super było i tak kameralnie no i bez żarcia jak mi to masełko z czosnkiem smakowało niam, a ten żurek pycha

najbardziej podobało mi się, że ogród był nieprzygotowany - to mnie zachwyciło

fotki kilka mam w telefonie to pewnie za rok zgram

największe wrażenie zrobiły na mnie i trafiły na listę chciejstw /to było już wcześniej mi znane ale się ponownie utwierdziłam/

hortensja kosmata
hortensja Vasterival
enkiant dzwonkowaty
parocja
róża Hansestadt Rostock koniecznie w towarzystwie stipy albo i nie
no i więcej floksów na szczęście jeden już mam ten biały ale nie wiem jak się nazywa nawet nie zapytałam

Ania jesteś niesamowita, cudownie było się spotkać i tak posiedzieć, popaplać
jest radość
hej

Ogród z czereśnią 22:08, 31 lip 2019

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:08, 31 lip 2019

Do góry
[img

Piękny kolor tych floksów, a tego drugiego jegomościa nie znam.
Myślę o tej Waszej ciężkiej pracy i niepewnym jutrze, ale mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.
Ogród z czereśnią 22:07, 31 lip 2019

Do góry
Ogród z czereśnią 22:06, 31 lip 2019

Do góry
Heidi Klum drugie kwitnienie - niezbyt pięknie bo cierpi z upałów, ale i tak mnie cieszy bo ostatnie dwa sezony kwitła tylko raz i potem gubiła wszystkie liście.
Ogród z czereśnią 22:03, 31 lip 2019

Do góry

kosmosy "szaleją" - mają kwiatów... tyle ile widac na tej fotce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies