Na skarpie zdecydowanie najbardziej radzi sobie u mnie szałwia i co ciekawe tylko jeden z 7 krzaczków jest taki pokaźny, czemu, nie mam pojęcia :/
Nie wiem do tego czy to odmiana Deep Blue Fiield, czy Compact Deep Blue
Snów Hill tez nawet nawet się zebrała
Natomiast lawenda wyjeżdża ze skarpy, bo mnie wkurza jak co roku po zimie odbija baaaaardzo późno od korzenia.
Dziś zgrzeszyłam w szkółce... pojechałam po ziemie pod borówki, a wróciłam z 5 hortensjami MAGICAL MONT BLANC 'Kolmamon' ... mąż wkurzony, ale hortensje wsadzone. Na razie tak bez rabaty i bez tła. Zobaczymy, czy będą się tutaj dobrze czuły.
Ale pięknie u Ciebie irys już w dalszej fazie niż u mnie a jak szałwia u Ciebie?? ja siałam i dużo sadzonek miałam ale po wysadzeniu do ogrodu jakoś słabo rośnie, znaczy w ogóle nie rośnie
Jolu prześliczna rozbielona altana, a donico-pralka baaardzo mi się podoba
Dobrze, że podlane wszystko. Zaraz piękniej i dorodniej zrobi się dookoła. Twoja szałwia w takiej masie robi wrażenie
Warzywka swoje dobra rzecz
U mnie przed chwilą wlało 13 litrów
Pozdrawiam
Jolu pięknie zaprezentowałaś swój ogród, jestem pod ogromnym wrażeniem
Szałwia hiszpańska Chia jak zwykle niezawodna. U mnie też fajnie się zadomowiła.
U nas znowu pada, więc akurat można wrzucić poranne zdjęcia Różowo mi
Peonie jak kapustki:
Jednocześnie startuje róża- zawsze była peoniach. Te białe plamki na liściach mi się nie podobają...
Kolkwicję uwielbiają pszczółki, bo cała bzyczy z daleka
I szałwia przy wejściowym chodniczku. Bardzo ją lubię, będzie jej więcej
Duet idealny sesleria i szałwia.
Agata, dziękuje za miłe słowa, ale głowa do góry i trochę popracować, zawsze może byc lepiej, jak się popracuje i człowiek bardziej zadowolony.
krótki wypad nad morze potem za tydzień jeszcze raz nad morze
jakoś tak się poskładało, fajnie.
do urlopu szybko Ci zleci, a urlop śmignie jeszcze szybciej
rozchodniki mam takie dwa, nie wiem jaka to odmiana, ale przesadzam już chyba czwarty raz, więc się porządnie zebrać nie mogą
Miałam się już dzisiaj weekendować, ale jak zobaczyłam korki i ruch na trasie to przełożyłam wyjazd na jutrzejszy poranek. W związku z tym wyskoczyłam na spacer po ogrodzie i przy okazji przytargałam 3 taczki piasku ze żwirem i szczyptą popiołu na lawendową Tak zapobiegawczo, żeby rozruszać ewentualnie zakwasy po wczorajszym kopaniu Czy wawrzyn szlachetny da radę na takim stanowisku jak lawenda? Posadziłam to spontaniczne, tym razem bez czytania.
Szałwia lekarską kwitnie w najlepsze oblegana przez bzyki wszelakie. Zaraz dołączy do niej muszkatołowa. Uwielbiam jej zapach
Ta moja wiejska w tym roku strasznie stonowana się zrobiła, dopiero latem nabierze odrobiny szaleństwa kolorystycznego.
Czarny bez zaczął kwitnienia, ale odwrócił się w taką stronę, że ciężko mu zrobić zdjęcie.
Przy okazji udało mi się przyłapać jedną z dam na doglądaniu miętowej donicy
a mi przykro nie jest, wręcz przeciwnie spadła mi jedna rzecz z głowy bo te wykończenia koło huśtawki mam na widoku z tarasu więc sama wiesz, trochę drażniło. No właśnie tez tak myślę, że kukliki będą dobre. Na razie czekam na dostawę z 2 miejs. Z trzeciego już mi napisali, że bardzo przepraszają ale szałwia Amistad się skończyła, wrrr...
Piękne są!
Ostatnio widziałam u ogrodnika skrzyp zimowy, taki do oczek właśnie, też fajnie wygląda, ale strasznie drogi, o ile pamiętam ponad 150 zł! Podoba mi się taka kompozycja - pionowych listków z okrągłymi, ciekawe jak się będą rozrastać. W ogóle woda w ogrodzie mi się podoba. Jeszcze nie mam
O selerach napisałam u Ciebie.
Klona ussuryjskiego chyba niechcący za bardzo rozreklamowałam. 5 lat temu na forum był, oprócz mojego, tylko jeden egzemplarz.
A Jordana rozreklamowała Anulka-Zana swoimi cudownymi zdjęciami. Forumki mają olbrzymią moc nabywczą, a jeśli dodać do tego bezwątkowych czytaczy, to robi się całkiem pokaźna grupa nabywców.
A tak serio, to ten rok jest specyficzny, jeśli chodzi o zakupy roślinne. Naród rzucił się na uprawy ogrodów.
A ten klonik- to bardzo udana wersja drzewka.
Między dwoma powojnikami zrobiło mi się okienko widokowe.
Szałwia jadalna. Szkoda, że tak niewiele jest słońca. Bzyczki miałyby używanie.