Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie wiem jeszcze czy będę mogła ... a o której planujecie tam być? ... i czy dużo jest wystawców?

To bedzie ranny szybki wypad,przynajmniej dla mnie 8.30 na miejscu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 21 lip 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Reniu, a co będzie wokół wgłębnika? Będą wyeksponowane ściany donic, czy czymś obsadzisz?

Jeszcze nie wiem dokładnie
Ale myślałam troszkę ostatnio o tym, podglądałam tu i tam i ... chciałabym jeszcze coś dosadzić ... ale na razie chcę sprawdzić jak będzie wyglądała rozplenica jak już się porządnie rozrośnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:47, 21 lip 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Ależ tu się dzieje. Jaki ogrom pracy. Jestem pod ogromnym wrażeniem opanowania w sklepach ogrodniczych i konsekwencji. Rabaty piękne, wgłębnik super, a trawka książkowa. Gratulacje

Dziękuję Danusiu za tyle miłych słów
Faktycznie dawno Cię tu nie było? Co u Ciebie slychać?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:43, 21 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

od rana w sobotę w karsznicach na górce w miejscu obok targu - jedziemy - przyjedź

Nie wiem jeszcze czy będę mogła ... a o której planujecie tam być? ... i czy dużo jest wystawców?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:40, 21 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, dziękuję za poglądowe zdjęcia. Twój wgłębnik - placyk wypoczynkowy dostał super donice wkoło
Z obsadzeniami super pasuje. Te krwawniki - jeszcze nie miałam okazji napisać - ślicznie zagrały na tle szmaragdów.
Murki zrobione profesjonalnie - ale nie załapałam, czy one są murowane i obłożone płytą, czy konstrukcja drewniana? Masz tam fundament? Jak głęboki?
Co planujesz wewnątrz wyłożyć na ziemię ?
Podoba mi się. O co chodzi, ze jest nie wyjściowe - wyjście jest przecież z niego

Cieszę się, że Ci się podoba
I już wszystko wyjaśniam - całość nie jest ułożona na fundamencie - wykonana jest z płyty warstwowej złączonej obróbką blacharską na konstrukcji stalowej zabetonowanej w gruncie. Od poziomu trawnika podłoga jest na głębokości 30 cm. W przyszłości planuję ją wyłożyć płytami betonowymi i żwirkiem, podobnie jak u Ciebie Będą tam ławeczki, stół, palenisko ... takie są plany a co z tego wyjdzie? ... potrzeba czasu i ... no wiesz ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:21, 21 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

badzo ładnie będzie

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:20, 21 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

świetny, choć to jednak nie typowy wgłębnik tylko placyk ale wygląda już kapitalnie Dzięki

Dzięki Kasiu
W sumie to zależało nam na takim miejscu do wypoczynku w miarę intymnym
A jak powinien wyglądać typowy wgłębnik?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 21 lip 2015

Do góry
kreska napisał(a)
Cześć Renia,
odnośnie smaragdów-sprawdź czy nie są od środka niczym pozwiązywane (jakiś sznurek, opaska). Ja tak załatwiłam sobie 2 szt. smaragdów, właśnie poprzez wiązanie gałązek jeszcze młodych, a potem jak one urosły to zacisnęły pętle na moich biedactwach...

Nie ma nic co krępuje smaragdy ... już mi ręce opadają ... bo nikt nie potrafi tego zdiagnozować, przez co ja co roku tracę kolejne tuje ...

Ale dziękuję Ci bardzo, że chcesz pomóc

I zapraszam częściej
Hirutkowy raj:)) 22:08, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Rozplanowałaś dobrze według mnie Teraz kwestia odmian ... ale na odmianach to ja się nie znam ... mi nawet kolory nie wyszły ... róże miały byc białe a zakwitły na razie dwie różowe

A królowa szwedzka to jaki kolor?

Queen of sweden ma kolor pasteloworozowy o lekkim zapachu mirry 1-1.2m to Austinaka czeka juz u mnie dzieki Kasi i Margart do posadzenia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:59, 21 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Reniu tuje moga atakowac chrząszcze,pisałac że jest ich duzo ,u mnie tez fruwaja albo przedziorek ,trzeba pryskac

Krysiu
Dzisiaj podlałam Previcurem ... zobaczymy
Mospilanem pryskałam wcześniej.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:56, 21 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

O jeny..jaki cudny trawnik..... .....żadnych chwastów.....(narazie)...żadnych żółtych plam jak u mnie ( po siusiającym psie )....i jaka zieloniutka po deszczu....

Małgosiu
Ona nie jest taka cudna jak piszesz ... bo chwasty są ... nawet świeżo po koszeniu widać z daleka jak się świecą ... a i żółta wlaśnie też zaczyna być i to mnie okrutnie wnerwia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:49, 21 lip 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Eeeee... tnz. gdzie? Pokaż palcem Renia, trawka jest śliczna i z każdym kolejnym koszeniem będzie się zagęszczać. Żółtego nie widzę, coś pewnie sobie ubzdurałaś

Nie ubzdurałam sobie niestety... jest jak piszę ... czyli rozczarowanie ... wygląda mi to na ubogą w składniki odżywcze ziemię ... no ale co ja teraz mogę zrobić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:44, 21 lip 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Super wgłębnik, nawet niewyjsciowy robi wrazenie.
Trwa wyglada soczyście.

Robi wrażenie bo to coś innego ... ale jeszcze sporo pracy przy nim będzie
Chociaż nie tracę nadziei Gorzej z trawką ... ona na zdjęciach tylko taka soczysta ... a w realu już nie jest tak pięknie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:24, 21 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
wgłębnik sie robi starsznei jestem go ciekawa mało ogólnei ejst wgłąbników a myśle że to jest akurat świetne rozwiązanie, daje przytulności , imtynności . będę podglądała. a trawnik miodzio.
ta donica wialchna też fajna. Pięknei się robi

Dziękuję Gosiu
Ładnie i pomysłowo to jest u Ciebie ... ale to prawda, że wgłębników mało na O ... inspiracji brakuje ... jestem więc zmuszona sama tworzyć ... często tez pomysły rodzą się w miarę użytkowania metodą prób i błędów ... nie należę do osób, które jak raz zrobią to na całe życie, lubię zmiany i nie boję się ich; ... może kiedyś będzie pięknie

Za komplementy bardzo dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:14, 21 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
wgłębnik trawnik

Ogród na glinie 15:41, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A jaką masz lawendę? Po takim cięciu ona ma szansę zakwitnąć ponownie?

Mam Lawendę wąskolistną "Munstead Strain"
Ścięłam z nadzieją na kolejne kwitnienie.
Zostawiłam jej dużo zielonego, nie tak jak wiosną, kiedy się mocno przycina.
Biorąc pod uwagę fakt, że sadziłam rok temu w lipcu malutkie sadzonki bez pączków, które we wrześniu mi lekko kwitły, liczę na kolejne kwitnienie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:02, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Święto kwiatów? ... nie słyszałam nic o tym?

od rana w sobotę w karsznicach na górce w miejscu obok targu - jedziemy - przyjedź
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:25, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

badzo ładnie będzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:50, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
No dobrze wkleję poglądowe zdjęcia wgłębnika ... ale uprzedzam, że nie jest wyjściowy

świetny, choć to jednak nie typowy wgłębnik tylko placyk ale wygląda już kapitalnie Dzięki
Ogródek Iwony 12:52, 21 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, byliny muszą dać radę w rok. Taka ich rola. Choć się martwiłam, bo ta rabata wcześniej długo byłą pusta. Musze to dopracować w następnych latach. Koniecznie pójdą tu tulipany. I bratki, choć niekoniecznie żółte, ale koniecznie drobne. Od marca kwitną do teraz. Wystarczy im ciut cienia innych kwiatów, aby odetchnęły od żaru słonecznego.
Zobacz - robią teraz za tło i ściółka dla innych roślin.

Podoba mi się ta kompozycja kwiatowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies