Jeszcze nie wiem dokładnie
Ale myślałam troszkę ostatnio o tym, podglądałam tu i tam i ... chciałabym jeszcze coś dosadzić ... ale na razie chcę sprawdzić jak będzie wyglądała rozplenica jak już się porządnie rozrośnie
Cieszę się, że Ci się podoba
I już wszystko wyjaśniam - całość nie jest ułożona na fundamencie - wykonana jest z płyty warstwowej złączonej obróbką blacharską na konstrukcji stalowej zabetonowanej w gruncie. Od poziomu trawnika podłoga jest na głębokości 30 cm. W przyszłości planuję ją wyłożyć płytami betonowymi i żwirkiem, podobnie jak u Ciebie Będą tam ławeczki, stół, palenisko ... takie są plany a co z tego wyjdzie? ... potrzeba czasu i ... no wiesz ...
Małgosiu
Ona nie jest taka cudna jak piszesz ... bo chwasty są ... nawet świeżo po koszeniu widać z daleka jak się świecą ... a i żółta wlaśnie też zaczyna być i to mnie okrutnie wnerwia
Nie ubzdurałam sobie niestety... jest jak piszę ... czyli rozczarowanie ... wygląda mi to na ubogą w składniki odżywcze ziemię ... no ale co ja teraz mogę zrobić?
Robi wrażenie bo to coś innego ... ale jeszcze sporo pracy przy nim będzie
Chociaż nie tracę nadziei Gorzej z trawką ... ona na zdjęciach tylko taka soczysta ... a w realu już nie jest tak pięknie
Dziękuję Gosiu
Ładnie i pomysłowo to jest u Ciebie ... ale to prawda, że wgłębników mało na O ... inspiracji brakuje ... jestem więc zmuszona sama tworzyć ... często tez pomysły rodzą się w miarę użytkowania metodą prób i błędów ... nie należę do osób, które jak raz zrobią to na całe życie, lubię zmiany i nie boję się ich; ... może kiedyś będzie pięknie
Mam Lawendę wąskolistną "Munstead Strain"
Ścięłam z nadzieją na kolejne kwitnienie.
Zostawiłam jej dużo zielonego, nie tak jak wiosną, kiedy się mocno przycina.
Biorąc pod uwagę fakt, że sadziłam rok temu w lipcu malutkie sadzonki bez pączków, które we wrześniu mi lekko kwitły, liczę na kolejne kwitnienie.