Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Danucha 20:59, 21 lip 2015

Reniu, a co będzie wokół wgłębnika? Będą wyeksponowane ściany donic, czy czymś obsadzisz?
Danucha 21:09, 21 lip 2015

Wzdłuż tej dluższej ściany wgłębnika, super wyglądałby żywopłocik z cisków, lub bukszpanów, na wysokość donic. Rośliny w donicach miałyby piękne tło, wgłebnik wkomponowalby się w ogród. Tak bym zrobiła. Co otym sądzisz?. Zdradź swój pomysł, bom bardzo ciekawa
MAD 21:10, 21 lip 2015

Ale pędzicie z robotą! Zieleń trawnika nieźle daje po oczach! Fajnie wyszedł ten wgłębnik.
ren133 21:44, 21 lip 2015

AlKa napisał(a)
Super wgłębnik, nawet niewyjsciowy robi wrazenie.
Trwa wyglada soczyście.

Robi wrażenie bo to coś innego ... ale jeszcze sporo pracy przy nim będzie
Chociaż nie tracę nadziei Gorzej z trawką ... ona na zdjęciach tylko taka soczysta ... a w realu już nie jest tak pięknie
ren133 21:49, 21 lip 2015

jankosia napisał(a)

Eeeee... tnz. gdzie? Pokaż palcem Renia, trawka jest śliczna i z każdym kolejnym koszeniem będzie się zagęszczać. Żółtego nie widzę, coś pewnie sobie ubzdurałaś

Nie ubzdurałam sobie niestety... jest jak piszę ... czyli rozczarowanie ... wygląda mi to na ubogą w składniki odżywcze ziemię ... no ale co ja teraz mogę zrobić?
ren133 21:56, 21 lip 2015

Margarete napisał(a)

O jeny..jaki cudny trawnik..... .....żadnych chwastów.....(narazie)...żadnych żółtych plam jak u mnie ( po siusiającym psie )....i jaka zieloniutka po deszczu....

Małgosiu
Ona nie jest taka cudna jak piszesz ... bo chwasty są ... nawet świeżo po koszeniu widać z daleka jak się świecą ... a i żółta wlaśnie też zaczyna być i to mnie okrutnie wnerwia
ren133 21:59, 21 lip 2015

Krys napisał(a)
Reniu tuje moga atakowac chrząszcze,pisałac że jest ich duzo ,u mnie tez fruwaja albo przedziorek ,trzeba pryskac

Krysiu
Dzisiaj podlałam Previcurem ... zobaczymy
Mospilanem pryskałam wcześniej.
ren133 22:16, 21 lip 2015

kreska napisał(a)
Cześć Renia,
odnośnie smaragdów-sprawdź czy nie są od środka niczym pozwiązywane (jakiś sznurek, opaska). Ja tak załatwiłam sobie 2 szt. smaragdów, właśnie poprzez wiązanie gałązek jeszcze młodych, a potem jak one urosły to zacisnęły pętle na moich biedactwach...

Nie ma nic co krępuje smaragdy ... już mi ręce opadają ... bo nikt nie potrafi tego zdiagnozować, przez co ja co roku tracę kolejne tuje ...

Ale dziękuję Ci bardzo, że chcesz pomóc

I zapraszam częściej
ren133 22:20, 21 lip 2015

siakowa napisał(a)

świetny, choć to jednak nie typowy wgłębnik tylko placyk ale wygląda już kapitalnie Dzięki

Dzięki Kasiu
W sumie to zależało nam na takim miejscu do wypoczynku w miarę intymnym
A jak powinien wyglądać typowy wgłębnik?
ren133 22:21, 21 lip 2015

Kasya napisał(a)

badzo ładnie będzie