Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:40, 21 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Reniu, dziękuję za poglądowe zdjęcia. Twój wgłębnik - placyk wypoczynkowy dostał super donice wkoło
Z obsadzeniami super pasuje. Te krwawniki - jeszcze nie miałam okazji napisać - ślicznie zagrały na tle szmaragdów.
Murki zrobione profesjonalnie - ale nie załapałam, czy one są murowane i obłożone płytą, czy konstrukcja drewniana? Masz tam fundament? Jak głęboki?
Co planujesz wewnątrz wyłożyć na ziemię ?
Podoba mi się. O co chodzi, ze jest nie wyjściowe - wyjście jest przecież z niego

Cieszę się, że Ci się podoba
I już wszystko wyjaśniam - całość nie jest ułożona na fundamencie - wykonana jest z płyty warstwowej złączonej obróbką blacharską na konstrukcji stalowej zabetonowanej w gruncie. Od poziomu trawnika podłoga jest na głębokości 30 cm. W przyszłości planuję ją wyłożyć płytami betonowymi i żwirkiem, podobnie jak u Ciebie Będą tam ławeczki, stół, palenisko ... takie są plany a co z tego wyjdzie? ... potrzeba czasu i ... no wiesz ...
ren133 22:43, 21 lip 2015

popcorn napisał(a)

od rana w sobotę w karsznicach na górce w miejscu obok targu - jedziemy - przyjedź

Nie wiem jeszcze czy będę mogła ... a o której planujecie tam być? ... i czy dużo jest wystawców?
ren133 22:47, 21 lip 2015

Danucha napisał(a)
Ależ tu się dzieje. Jaki ogrom pracy. Jestem pod ogromnym wrażeniem opanowania w sklepach ogrodniczych i konsekwencji. Rabaty piękne, wgłębnik super, a trawka książkowa. Gratulacje

Dziękuję Danusiu za tyle miłych słów
Faktycznie dawno Cię tu nie było? Co u Ciebie slychać?
ren133 22:51, 21 lip 2015

Danucha napisał(a)
Reniu, a co będzie wokół wgłębnika? Będą wyeksponowane ściany donic, czy czymś obsadzisz?

Jeszcze nie wiem dokładnie
Ale myślałam troszkę ostatnio o tym, podglądałam tu i tam i ... chciałabym jeszcze coś dosadzić ... ale na razie chcę sprawdzić jak będzie wyglądała rozplenica jak już się porządnie rozrośnie
Krys 22:51, 21 lip 2015

ren133 napisał(a)

Nie wiem jeszcze czy będę mogła ... a o której planujecie tam być? ... i czy dużo jest wystawców?

To bedzie ranny szybki wypad,przynajmniej dla mnie 8.30 na miejscu
ren133 22:57, 21 lip 2015

Danucha napisał(a)
Wzdłuż tej dluższej ściany wgłębnika, super wyglądałby żywopłocik z cisków, lub bukszpanów, na wysokość donic. Rośliny w donicach miałyby piękne tło, wgłebnik wkomponowalby się w ogród. Tak bym zrobiła. Co otym sądzisz?. Zdradź swój pomysł, bom bardzo ciekawa

No nie chciałam jeszcze tego pisać ale powiem Ci, że właśnie o obwódce bukszpanowej myślałam a nawet przez myśl przeszedł mi cis ... ale nie chciałam zakrywać całkiem donic
ren133 23:02, 21 lip 2015

MAD napisał(a)
Ale pędzicie z robotą! Zieleń trawnika nieźle daje po oczach! Fajnie wyszedł ten wgłębnik.

Teraz troszkę przystopowaliśmy z pracami ... i całe szczęście ... bo potrzebuję czasu aby złapać oddech
Dziękuję Mad
ren133 23:05, 21 lip 2015

Krys napisał(a)

To bedzie ranny szybki wypad,przynajmniej dla mnie 8.30 na miejscu

O nie ... ja o tej godzinie śpię
Kacha123 23:14, 21 lip 2015

Waldek jest specjalistą od trawników, to pewnie doradzi coś mądrego. Mogę tylko powiedzieć, że nasz młody trawnik podlewaliśmy biohumusem, żeby go nie popędzać w górę, a żeby się dobrze ukorzenił
ren133 23:27, 21 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Waldek jest specjalistą od trawników, to pewnie doradzi coś mądrego. Mogę tylko powiedzieć, że nasz młody trawnik podlewaliśmy biohumusem, żeby go nie popędzać w górę, a żeby się dobrze ukorzenił

Naprawdę można zasilać młody trawnik? A myślisz, że już po pierwszym koszeniu mogłabym zastosować ten biohumus? I jaki to konkretnie jest?
Światełko w tunelu mi zapaliłaś normalnie

PS tylko mi go nie gaś