Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 10:58, 05 lut 2015

Do góry
A i żeby mi nie umknęła, zacytuję zdjęcie Oli, bo to fajny pomysł na trawki przy hortensjach
leon60 napisał(a)

Dziewczynki ja już wielokrotnie pisałam, że będzie mi bardzoooo miło jak coś swojego zobaczę u kogoś innego także kopiujcie do woli

wspomnienie lipca dla Was

leon60 napisał(a)

Do Twojej donicy jak najbardziej może być takie zestawienie hor. Limelight i carex Amazon Mist, które cudnie falują nawet przy małym wietrze
Na tyłach hort. Polar Bear podsadzę turzycą Ice Dance, jest sztywniejsza ale też bardzo ładna.

Miłego czytania

Czyli, gdybym posadziłą tam 3 hortensje Limelight, to ok. 5 szt. carex Amazon Mist by tam fajnie zagrało w tej mojej donicy
Ogródek Iwony 10:52, 05 lut 2015

Do góry
Wczoraj przerwałam, bo M przyjechał po mnie
A dziś o 4 rano jechaliśmy do jego służbowego mieszkania obok pracy. Na drodze -11 i straszne mgły były. Czy to normalne?
Potem napisałam kilka postów i poszłam odsypiać wczesną godzinę wstania
Teraz zabieram się za odpisywanie

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:49, 05 lut 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Upsss... na krótką przerw to nie miejsce.. wrócę wieczorem..

Ha, ha
Tutaj po nocach trzeba ślęczeć, żeby nadążyć

Ja bym dała tam jakieś trawki dla zwiewności. Mogą być małe między kulkami.

To te brzozy z przodu muszą zostać. Masz Gosia drzewek i krzewów na 3 twoje działki
Podoba mi się. Tylko to czerwone w programie- to begonie, jednoroczne. Możesz zastąpić żurawkami albo kulkowymi berberysami: admiration albo bagatelle
Idę odpisywać na posty w moim wątku

Wczoraj przerwałam, bo M przyjechał po mnie A dziś o 4 rano jechaliśmy do jego służbowego mieszkania obok pracy. Na drodze -11 i straszne mgły były. Czy to normalne?
Potem napisałam kilka postów i poszłam odsypiać wczesną godzinę wstania
Ogród tworzony z pasją 10:20, 05 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Karolu, masz fotkę twojego czerwonego klona? Pozdrawiam

Mam, tylko że on jest jeszcze mały. Posadzony w ubiegłym roku
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:05, 05 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja nie wiem Ewa, żeś ty wcześniej na to nie wpadła aż się prosi tam o hortensje

No wiesz, przez tyle lat na tak niewiele sama wpadłam w ogrodzie, że mnie to już nie dziwi nawet
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:32, 05 lut 2015

Do góry
Ja nie wiem Ewa, żeś ty wcześniej na to nie wpadła aż się prosi tam o hortensje
Moja codzienność - ogród Oli 09:32, 05 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zaczęłam czytać od początku, teraz od środka, błąkam się po tym ogrodzie i nie mogę ogarnąć. Taki porządek, czyściutko, ja tu chcę zostać. Proszę tylko o kawałek kołderki Olu, bo zimno

To zdjęcie potwierdziło to, czego szukałam do mojej donicy. Do tej, co wczoraj debatowaliśmy. Chciałabym przed hortensje dać taki łan trawy. Donica ma 1 metr szerokości. Myślę, że starczy. I od środka jest styropian. W środku ziemia kompostowa.
Olu, mogło by tak być? I co to za trawka przed hortensjami ?

Pozdrowienia zostawiam, dziękuję za wczorajszą pomoc i idę czytać na początek. Kiedyś to muszę skończyć

Iwonko podziwiam, że chce Ci się czytać cały watek
Kołderkę już niosę, ciepły kocyk i herbatkę

Do Twojej donicy jak najbardziej może być takie zestawienie hor. Limelight i carex Amazon Mist, które cudnie falują nawet przy małym wietrze
Na tyłach hort. Polar Bear podsadzę turzycą Ice Dance, jest sztywniejsza ale też bardzo ładna.

Miłego czytania
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:17, 05 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosia, jak ty będziesz z Juzią i Agą takie tempo trzymać, to ja za tym pendolino na zakrętach nie wyrobię i wpadnę przez przypadek na nadjeżdżające z przeciwka. I kto mnie z torów będzie zbierał, he ?

Zwolnijcie tempo dziewczyny, do wiosny jeszcze trochę jest czasu.
Jak byłam na 74 stronie, to pomyślałam, ze z przodu ładnie by wyglądał świerk serbski, a jak dojechałam do końca, to odpaliłam laptopa (wcześniej czytałam na tablecie) specjalnie po to, by o 6.50 rano wkleić ci projekt mojej rabaty, abyś zobaczyła, jak ten świerk może wyglądać. U mnie jest to rabata na wprost wejścia. Zrobiła mi ją Basia (Ogród Ogrodniczki) i nie mam żadnych wątpliwości, żeby tak zrobić

Początek rabaty:

ciąg dalszy:

Tam, gdzie ta tuja przed hortkami jest wejście na moją posesję.

Iwonko ślicznie to wyszło u Ciebie
Pendolino zwolni przez kilka dni, bo mam napięty weekend

Ppoukłada się trochę w główce

A od poniedziałku znowu przyspieszę

Piękna ta rabata
Dziękuję.

Masz świerki, kule bukszpanowe i trawki. dla mnie bomba
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:14, 05 lut 2015

Do góry
No, coś cię wczoraj nie było widać, a u mnie 400 przeleciało i się nie zalapaleś, hi, hi
Ogród tworzony z pasją 07:20, 05 lut 2015

Do góry
Karolu, masz fotkę twojego czerwonego klona? Pozdrawiam
Do raju daleko - u Ewy 07:18, 05 lut 2015

Do góry
Ewuś, Wrocław i tak ma do przodu dwa tygodnie. Zobaczysz. Pilnuj tylko, kiedy u nich wiosna, a kiedy u nas
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 07:16, 05 lut 2015

Do góry
Beatko, te hortensje z trawami fajnie wyglądają. Ja też tak chcę.
Czytam, że planujesz donicę z tyłu. Skoro tam jest mokro, to dobry pomysł na podwyższenie rabaty
A co tam chcesz posadzić ?
Moja codzienność - ogród Oli 07:14, 05 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Zaczęłam czytać od początku, teraz od środka, błąkam się po tym ogrodzie i nie mogę ogarnąć. Taki porządek, czyściutko, ja tu chcę zostać. Proszę tylko o kawałek kołderki Olu, bo zimno

To zdjęcie potwierdziło to, czego szukałam do mojej donicy. Do tej, co wczoraj debatowaliśmy. Chciałabym przed hortensje dać taki łan trawy. Donica ma 1 metr szerokości. Myślę, że starczy. I od środka jest styropian. W środku ziemia kompostowa.
Olu, mogło by tak być? I co to za trawka przed hortensjami ?

Pozdrowienia zostawiam, dziękuję za wczorajszą pomoc i idę czytać na początek. Kiedyś to muszę skończyć
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 07:04, 05 lut 2015

Do góry
A teraz idę się Oli pytać, co to za trawka? Może taką mam ? hi, hi
Mała Eleczka 07:01, 05 lut 2015

Do góry
Aga, ja też gratuluję na 200.
Spełnienia ogrodowych marzeń Zostawiam moją ulubioną różę. Mam nadzieję, że tolerujesz czerwień?

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 06:59, 05 lut 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Chyba przestanę czytać O. zanim nie skończę kopać i sadzić tego co już wymyślone. Dzisiaj dostałam olśnienia u Beaty, że chcę tak jak Ola :
Zdjęcie z ogrodu Moja codzienność-ogród Oli.
Tylko normalnego zdjęcia, gdzie to chcę nie mogę znaleźć bo jako miejsce nijakie totalnie było omijane zupełnie na fotach.

Ja też tak chcę. Nawet wiem gdzie
Nawet wiedziałam, zanim zobaczyłam, to się chyba nazywa telepatia ?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 06:54, 05 lut 2015

Do góry
Gosia, jak ty będziesz z Juzią i Agą takie tempo trzymać, to ja za tym pendolino na zakrętach nie wyrobię i wpadnę przez przypadek na nadjeżdżające z przeciwka. I kto mnie z torów będzie zbierał, he ?

Zwolnijcie tempo dziewczyny, do wiosny jeszcze trochę jest czasu.
Jak byłam na 74 stronie, to pomyślałam, ze z przodu ładnie by wyglądał świerk serbski, a jak dojechałam do końca, to odpaliłam laptopa (wcześniej czytałam na tablecie) specjalnie po to, by o 6.50 rano wkleić ci projekt mojej rabaty, abyś zobaczyła, jak ten świerk może wyglądać. U mnie jest to rabata na wprost wejścia. Zrobiła mi ją Basia (Ogród Ogrodniczki) i nie mam żadnych wątpliwości, żeby tak zrobić

Początek rabaty:

ciąg dalszy:

Tam, gdzie ta tuja przed hortkami jest wejście na moją posesję.

Masz świerki, kule bukszpanowe i trawki. dla mnie bomba
Ogród Mirelli 06:43, 05 lut 2015

Do góry
Mirello, dziękuję ci za tak miły wpis u mnie. Trzymam mocno kciuki, aby ta rabatka ci wyszła.
Ogród Mirelli 06:42, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/427-wrzosce-krokusy-i-wrzosy-udany-mariaz-na-wiosennej-rabacie

Jeszcze podrzucę jak planujesz wrzosowisko

Tego artykułu wcześniej nie widziałam. Bardzo ciekawy. Też go przeczytałam
Nawet podany jest tam zestaw roślin na rabatę wrzosową
Mała Eleczka 22:35, 04 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aga, dziękuję za pomoc

Nie ma za co. Dużo nie pomogłam raczej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies