Beatko, te hortensje z trawami fajnie wyglądają. Ja też tak chcę.
Czytam, że planujesz donicę z tyłu. Skoro tam jest mokro, to dobry pomysł na podwyższenie rabaty
A co tam chcesz posadzić ?
Iwonko właśnie tego jeszcze nie wiem, próbowałam wczoraj wizualizację tej donicy zrobić ale wyszło mi to jak warzywnik a nie jak donica , a mały nie był zbyt łaskawy wczoraj więc czasu nie było może dziś mi się uda :*
piękna ta Twoja rabatka - odwaliłyście kawał roboty z dziewczynami
moja wyobraźnia jest trochu ograniczona ale hmmmm coś w tym stylu? kolor donicy byłby taki sam jak elewacji i może wokół niej lub przed nią jeszcze jedną niższą, szerokość kurcze no nie wiem sama jaka, a wysokość to jakbym chciała stopniować to ta chyba min 50 cm.
Na przeciw jest taras i wokół niego mogłabym powtórzyć podobną
Beata, Ty masz tam sporą przestrzeń, takie mam wrażenie na Twoim miejscu postawilabym kilka naprawdę dużych donic wiem, że to nie będzie tanie, a i roboty nie mało, ale chyba warto nie trzeba też ustawiać ich wzdłuż ogrodzenia, możesz za ich pomoca, ale tez sadzac scianki z cisu czy grabu (niewysokie) powydzielac cos na zasadzie "pokoi" w ogrodzie Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, bo może nie pisze dość jasno, ale postaram się znaleźć jakieś inspirki
hmmmm nie pomyślałam o tym ... jakbyś znalazła jakąś podpowiedź obrazkową to z wielką chęcią. Teraz tam na środku stoi plac zabaw ... jeszcze chwilę będzie potrzebny ale wiadomo, że i tak całości nie zrobię od razu
za domem mam właściwie prostokąt o wymiarach 18 x 16,6 (szer.) na razie zatrawiony gdzieniegdzie były próby nasadzeń
Jasna sprawa, że to plan co najmniej pięcioletni
Bo co to za przyjemność wykonać wszystko w jeden sezon
A plac zabaw to tez może być jakoś ciekawie wydzielony
Ok, szukam zdjęć