Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

beata_m 10:06, 05 lut 2015

Iwonko chwilę mi zeszło zanim nadrobiłam, chciałam wczoraj ale mały spać coś nie chciał i co siadłam musiałam do niego lecieć rabatka wyszła Wam super, ale jak czytałam jedna wątpliwość to jednak drzewko - czy jest tam miejsce?? nie lepiej coś niższego. Hortensje - super, bluszcze wzamian za winobluszcz, stożek i ML wszystko mi gra. Tylko to drzewko tak mi się w oczy rzuciło, że za duże.
U siebie mam klona krimson kong śliczny wysoko szczepiony ale dopiero pierwszy sezon więc zobaczymy co z niego wyrośnie

pozdrawiam i gratulacje z czterch seteczek zostawiam :*
Mysza 10:12, 05 lut 2015

Iwonko dziękuję za poranne zdjęcia
ŚLICZNIE to wyszło
Buźka.
Karol99 10:25, 05 lut 2015

Iwonko, wstawiłem u siebie zdjęcie tego klona
Iwk4 10:52, 05 lut 2015

Wczoraj przerwałam, bo M przyjechał po mnie
A dziś o 4 rano jechaliśmy do jego służbowego mieszkania obok pracy. Na drodze -11 i straszne mgły były. Czy to normalne?
Potem napisałam kilka postów i poszłam odsypiać wczesną godzinę wstania
Teraz zabieram się za odpisywanie

Iwk4 10:58, 05 lut 2015

A i żeby mi nie umknęła, zacytuję zdjęcie Oli, bo to fajny pomysł na trawki przy hortensjach
leon60 napisał(a)

Dziewczynki ja już wielokrotnie pisałam, że będzie mi bardzoooo miło jak coś swojego zobaczę u kogoś innego także kopiujcie do woli

wspomnienie lipca dla Was

leon60 napisał(a)

Do Twojej donicy jak najbardziej może być takie zestawienie hor. Limelight i carex Amazon Mist, które cudnie falują nawet przy małym wietrze
Na tyłach hort. Polar Bear podsadzę turzycą Ice Dance, jest sztywniejsza ale też bardzo ładna.

Miłego czytania

Czyli, gdybym posadziłą tam 3 hortensje Limelight, to ok. 5 szt. carex Amazon Mist by tam fajnie zagrało w tej mojej donicy
szemusia 10:58, 05 lut 2015

Poczytałam...
Rabatka z pewnością wyjdzie ślicznie. Tyle mądrych głów nad nią pracuje
Sądzę, że klon to dobry pomysł - tylko koniecznie szczepiony. Nie będzie wtedy problemu z ograniczaniem wielkości
Na 4setki się już nie załapałam, cóż, następnym razem będę czujniejsza Ale i tak gratuluję
Pozdrawiam
Juzia 11:02, 05 lut 2015

Pięknie będzie z hortkami i Amazon
Iwk4 11:22, 05 lut 2015

Viola napisał(a)
Iwonko, Ciebie na chwilę nie można zostawić! Byłam nieobecna parę godzin, a tu 400-ka minęła, a ja nawet życzeń nie złożyłam Życzę Ci, żebyś TYSIĄCZEK stron w zdrowiu i w słoneczku do końca tego roku napisała. Z wielką przyjemnością goszczę u Ciebie. Zawsze miło i wesoło wszystkich przyjmujesz i samych mądrości u Ciebie się uczę

MirellaB napisał(a)

Przyłączam się do życzeń.
To prawda jesteś Iwonko tak miłą, sympatyczną, grzeczną, wyrozumiałą osobą, że to ogromna przyjemność móc gościć u Ciebie i cieszę się, że Ty też gościsz u mnie. Jestem tu nowa, a czuję, że mnie przygarnęłaś na dobre. Dziękuję ☺

Dziewczyny, jakie miłe wpisy. Az mnie pod serduchem połechtało. Pięknie dziękuję Ten wątek, to nie tylko moja zasługa

Iwk4 11:23, 05 lut 2015

Ale wiecie co? Wczoraj stwierdziłam, ze muszę od nowa poczytać mój własny wątek
Tyle tu rad się pojawiło, tyle wsparcia od dobrych duszyczek, że chyba sobie zrobię jakiś spis stron, co na jakiej stronie można znaleźć.
No i dziś spać spokojnie nie mogłam. Uświadomiłam sobie, że mam plan na bardzo dużo rabat:
1. Rabata różowa - w tym roku powinna pokazać swój urok
2. Pod jodłą będą kulki i trawki skopiowane od Tess
3. Jest rabata Toszki wg inspiracji pinteresowej, dopasowana do moich potrzeb
4. Rabata Małgosi, ta o której właśnie debatowaliśmy. Problemem jest tylko drzewo, które nie wiem, czy się zmieści, ale na to byłby jeszcze czas
5. Rabata ze świerkami serbskimi wg projektu Basi
6. Rabata Małej Mi - ognista z bylinami
7. plan wjazdu na posesję wg projektu Łukasza
8. Rabata Danusi (naszej szefowej), którą planuję zrobić dokładnie tak, jak namalowała
9. Rabata pod dębem wg sugestii Danusi szefowej
10. Warzywnik - już chyba nie dam rady go dopracować, choć mam na niego zaplanowane miejsce
Wszystkim za pomoc bardzo dziękuję. Było sporo pomocników. Byli też ci, co kibicowali i wspierali dobrym słowem.
I muszę stwierdzić, ze to Ogrodowisko, to strzał w dziesiątkę. I cudowni ludzie, choć znamy się z awatarów albo ze zdjęć No, bynajmniej ja jeszcze w realu nie miałam okazji nikogo, prócz Oli i jej męża poznać.
I tak na dobrą sprawę, rozpoczęłyśmy spotkania Ogrodowiskowe w 2015 roku. Nasze było 1 stycznia

Buziam Was wszystkich. Fajnie, że jesteście. To prawie wyznanie miłosne
Mysza 11:28, 05 lut 2015

Iwonko, ja też już myślałam o spisie sron z konkretami
Wczoraj długo czegoś szukałam u siebie
Dobry pomysł.

Piękne te Hortki z trawą