Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:32, 14 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
łany hortensji śliczne, a co tam takiego kulistego daleko przy ściaie w donicy?

wielka choina kanadyjska strzyżona w kulę
Mój kawałek raju 08:13, 14 paź 2011

Do góry
Prześliczne te dywana, jaka precyzja...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:25, 14 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu.. piękna ta Twoja rabata A zimą się nie przejmuj... roślinki dadzą radę !
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 13 paź 2011

Do góry
Sebek nie będę popadać w paranoje z okrywniem, do iglaków, wrzosów dosypie więcej kory, pokombinuje z różami i już niech sobie radzą....
A żurawki faktycznie są piękne, najbardziej podobają mi się jak slonce na nie zaświeci, mają wówczas zupełnie inny kolor, taki wyrazisty ciężki do opisania
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:44, 13 paź 2011

Do góry
Agnes napisał(a)
Wiesz Aniu mam chęci bo jeszcze tam nie byłam.W sobotę M pracuje więc zostaje niedziela

wiesz my na wiosnę byliśmy pierwszy raz, pojechaliśmy pierwszego dnia tak po 13 chyba i błądziliśmy, spytaliśmy o drogę na stacji i gość nam mówi 'o tej porze to już późno, trzeba bylo przyjechać wcześniej' trochę się wkurzyłam, mówie kurcze targi dwudniowe a tu o 13 zamknięte... dojechaliśmy i okazalo się że trwały, ale faktycznie niektórzy się już zamykali, niektórzy potraktowali jako spotkanie towarzyskie i popijali gromadnie. nie kupilam żadnej roślinki chociaż było ich sporo... nawiązałam kontakt z producentem drewnianych placów zabaw i różnego rodzaju domków. Będą nam robili plac zabaw dla chłopców na wiosnę i pomieszczenie gospodarcze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:35, 13 paź 2011

Do góry
narcyzów jeszcze nie mam ale tak kusisz że chyba pojadę jutro i kupię u mojej babci był ogroooomny kawał dzialki zasadzony takimi najzwyklejszymi narcyzami, pamiętam jak rozkwitły jaki miały oszałamiający zapach....pamiętam jak zrywaliśmy je do wazonu....
Ogród z lustrem 22:27, 13 paź 2011

Do góry
Prześlicznie brak słów...pooglądam sobie raz jeszcze i powzdycham
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:08, 13 paź 2011

Do góry
A Ty się wybierasz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:07, 13 paź 2011

Do góry
a kiedy są? Byliśmy na wiosnę i byłam trochę rozczarowana... owszem było niby wszystkiego dużo, ale jak o coś pytałam to mało kto wiedział co sprzedaje. Na wiosnę byłam badziej zielona niż wszystkie zimozielone i potrzebowałam informacji... a tu klops
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:40, 12 paź 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)
Aniu piękna jest ta Twoja żurawkowa rabata, patrzę i patrzę na nią.

Zimą się nie martw na zapas, pookrywasz wymagające rośliny i będzie ok, tak jak pisze Gosia wiosenne przymrozki o wiele gorsze ponieważ rośliny już zaczynają swoją wegetację i rozwijają pierwsze listki, pękają pączki, a mróz potrafi je w całości zniszczyć, co prawda odbijają, ale już tracą na urodzie na cały sezon.
Też chciałabym już wiosnę....

Dzięki Kasiu
Wiem że wiosenne przymrozki gorsze bo w kwietniu kupiłam świerki, miały młode przyrosty, w nocy przeszła fala mrozu i wszystkie zrobily się brązowe a w maju jak tylko posialiśmy trawę to spadł śnieg...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:36, 12 paź 2011

Do góry
Niage napisał(a)
Aniu, róże kopczykujemy i okrywamy dopiero wtedy, kiedy ziemia zamarznie, temperatura musi spaść do ok. - 7 st.C. Róże pewnie we wszystkich naszych ogrodach chciałyby jeszcze kwitnąć, no ale niestety one potrzebują ciepełka. Twoje różyczki śliczne są, fajne fotki A żurawki na rabacie po prostu cudownie się prezentują

Dziękuję Geniu, bo ja już bym je pewnie pookrywała, no to poczekam mam nadzieje że jak najdlużej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:35, 12 paź 2011

Do góry
Takie było dzisiaj u mnie niebo, a zaraz potem sypnelo gradem

pierwszy raz widziałam u nas tyle wron...na polu
Mój kawałek raju 23:30, 12 paź 2011

Do góry
U mnie około południa też posypalo gradem i to nieźle..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:54, 12 paź 2011

Do góry
jolu ja się nie zamartwiam, zastanawiam się tylko mam nadzieję że wszystko przykryje śniegowa pierzynka i przetrwamy do wiosny,. Liczę się z tym że straty będą. Mam tylko nadzieję że w stratach będą te roślinki które są nietrafionymi zakupami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:50, 12 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
to moja pierwsza zima w ogrodzie jestem przerażona i ciekawa jednocześnie jak damy sobie radę ... w sumie mieszkam prawie na biegunie zimna...

Aniu, nie zamartwiaj się na zapas co ma być to będzie i nie koniecznie złe Zimowe doświadczenia poprowadzą Cię dalszą drogą - co warto uprawiać , a co podziwiać u innych ...

Żurawkowy zawijas śliczny

pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:36, 12 paź 2011

Do góry
Kasiu 'w gromadzie' cieplej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:31, 12 paź 2011

Do góry
to moja pierwsza zima w ogrodzie jestem przerażona i ciekawa jednocześnie jak damy sobie radę ... w sumie mieszkam prawie na biegunie zimna...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:28, 12 paź 2011

Do góry
jakiś czas temu poobcinłam kwiaty w żurawkach i proszę ile znowu mają kwiatów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:26, 12 paź 2011

Do góry
przygruntowne przymrozki i opady śniegu przepowiadają u mnie w piątek/sobotę co zrobić z różami? przykrywać? one jeszcze kwitną, ba mają nowe pączki...

Ogród z lustrem 17:48, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Fajnie pracuje się z optymistami

U nas wszyscy to optymiści z natury. Nie ma trudności, których by się nie dało pokonać.

Najniewdzięczniejszą rolę ma Witek, bo ja wymyślam to wszystko, a on musi się "głowić" jak to technicznie wykonać. Ale Wicio akurat to podwójny optymista i "pomysłowy Dobromir".

Jednak ogólny wynik jest taki

Danusiu, Ty i Witek tworzycie wspaniały, wzajemnie inspirujący się 'tandem'.Wznosicie się na wyżyny!
Jestem pełna podziwu dla całej Waszej ekipy.
A tak żartem, nielekko ma Wituś z Tobą)) Pozdrówka!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies