Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 23:36, 12 paź 2011

Niage napisał(a)
Aniu, róże kopczykujemy i okrywamy dopiero wtedy, kiedy ziemia zamarznie, temperatura musi spaść do ok. - 7 st.C. Róże pewnie we wszystkich naszych ogrodach chciałyby jeszcze kwitnąć, no ale niestety one potrzebują ciepełka. Twoje różyczki śliczne są, fajne fotki A żurawki na rabacie po prostu cudownie się prezentują

Dziękuję Geniu, bo ja już bym je pewnie pookrywała, no to poczekam mam nadzieje że jak najdlużej
ana_art 23:40, 12 paź 2011

Kaisia napisał(a)
Aniu piękna jest ta Twoja żurawkowa rabata, patrzę i patrzę na nią.

Zimą się nie martw na zapas, pookrywasz wymagające rośliny i będzie ok, tak jak pisze Gosia wiosenne przymrozki o wiele gorsze ponieważ rośliny już zaczynają swoją wegetację i rozwijają pierwsze listki, pękają pączki, a mróz potrafi je w całości zniszczyć, co prawda odbijają, ale już tracą na urodzie na cały sezon.
Też chciałabym już wiosnę....

Dzięki Kasiu
Wiem że wiosenne przymrozki gorsze bo w kwietniu kupiłam świerki, miały młode przyrosty, w nocy przeszła fala mrozu i wszystkie zrobily się brązowe a w maju jak tylko posialiśmy trawę to spadł śnieg...
Agnes 17:41, 13 paź 2011

Wybierasz się Aniu na Targi Ogrodnicze do Szepietowa ?
ana_art 20:07, 13 paź 2011

a kiedy są? Byliśmy na wiosnę i byłam trochę rozczarowana... owszem było niby wszystkiego dużo, ale jak o coś pytałam to mało kto wiedział co sprzedaje. Na wiosnę byłam badziej zielona niż wszystkie zimozielone i potrzebowałam informacji... a tu klops
Agnes 21:05, 13 paź 2011

W ten weekend 15 i 16 październik
ana_art 21:08, 13 paź 2011

A Ty się wybierasz?
Agnes 21:13, 13 paź 2011

Wiesz Aniu mam chęci bo jeszcze tam nie byłam.W sobotę M pracuje więc zostaje niedziela
Sebek 22:06, 13 paź 2011

Aniu - ja w zeszłym roku cudowałem z okrywaniem wszystkiego byle je nadal mieć, w tym nie będę - jak chcesz okrywać to rób to, ja tylko zniosę donice z balkonu.

Ale żurawki rzeczywiście zaskakujące - mi wypuściły dwa kfiotki
ana_art 22:44, 13 paź 2011

Agnes napisał(a)
Wiesz Aniu mam chęci bo jeszcze tam nie byłam.W sobotę M pracuje więc zostaje niedziela

wiesz my na wiosnę byliśmy pierwszy raz, pojechaliśmy pierwszego dnia tak po 13 chyba i błądziliśmy, spytaliśmy o drogę na stacji i gość nam mówi 'o tej porze to już późno, trzeba bylo przyjechać wcześniej' trochę się wkurzyłam, mówie kurcze targi dwudniowe a tu o 13 zamknięte... dojechaliśmy i okazalo się że trwały, ale faktycznie niektórzy się już zamykali, niektórzy potraktowali jako spotkanie towarzyskie i popijali gromadnie. nie kupilam żadnej roślinki chociaż było ich sporo... nawiązałam kontakt z producentem drewnianych placów zabaw i różnego rodzaju domków. Będą nam robili plac zabaw dla chłopców na wiosnę i pomieszczenie gospodarcze
ana_art 22:48, 13 paź 2011

Sebek nie będę popadać w paranoje z okrywniem, do iglaków, wrzosów dosypie więcej kory, pokombinuje z różami i już niech sobie radzą....
A żurawki faktycznie są piękne, najbardziej podobają mi się jak slonce na nie zaświeci, mają wówczas zupełnie inny kolor, taki wyrazisty ciężki do opisania