Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:37, 08 lip 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Przycięłaś bukszpany.. a mi je przypaliło po ścięciu, mimo cieniowania, nie wspomnę o hostach.. spalone, a to te na wejściu.. wschód!

Jak ściąć resztę

Aguś ja też mam część przypaloną. Ale kochana jak jest się tak jak ty i ja muszkieterką, bizneswomen, matką, żoną i kochanką ........ . i długo by wymieniać to nie da rady mieć idealnie. Człek by oszalał. Trafić tak, żeby mieć wolne, nie padało, słoneczko nie grzało. I to jeszcze przez jakieś 2-3 tygodnie.
Poszłam i zrobiłam zdjęcia, że ja też mam przypalone. Zjedź batonika, zobacz te zdjęcia i od raz będzie Ci lepiej.

I jakiś grzyb mi masakruje bukszpany w donicy przed domem.

Lepiej?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:37, 08 lip 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

jeszcze raz dziękuję za niezapomniane ,cudowne chwile w Waszym raju

/original.JPG[/img]

Piękne ujęcia Magda pokazała, ale masz kolorowo i bujnie, aż się wierzyć nie chce że to ogarniasz tymi koneweczkami .
Sylwia zacytowałam to zdjęcie bo jak zobaczyłam że masz wierzbówkę kiprzycę to az jękłam - uwielbiam ją i w góry łażę żeby ją zobaczyć. Kiedyś miałam jakimś cudem na łące za płotem no ale łąka teraz to budowa. Nawet próbowałam ją w ogrodzie udomowić ale nie wyszło. Ona lubi chyba mokro co? no chyba nie jednak - to już nie wiem - cudowna jest

pozdrawiam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:34, 08 lip 2019

Do góry
I powtórzona sesja zdjęciowa w słonecznej odsłonie i oczywiście na innym tle.

Jeszcze raz podziękowania dla wszystkich przybyłych , dzięki za super spędzony czas, przepyszne jedzonko i piękne prezenty- Moniczko i Asiu Wam również dziękuję bardzo i szkoda że nie mogłyście być z nami ale oczywiście rozumiem to
Ogród Muszelki 09:33, 08 lip 2019

Do góry
‘Jackmanii’

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:27, 08 lip 2019

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:25, 08 lip 2019

Do góry
A jak już się zrobiło słonecznie i cieplutko to miło było posiedzieć w ogrodzie. W tym roku już było na czym siedzieć. Jednak krzesełka teakowe i nowa ławeczka się przydały.

Wśród brzóz i dębów 09:25, 08 lip 2019

Do góry
marba napisał(a)

Basiu, wpadam z rewizytą. Cieszę się, że do mnie zaglądnęłaś i zapraszam jak najczęściej Twój wątek przejrzę - pewnie pismo obrazkowe głównie bo już ma trochę stronek. Ale muszę napisać, że już na początku się zakochałam w tej alejce brzozowej. Jest przecudna i daje takie ogromne poczucie spokoju.
Pozdrawiam serdecznie i na pewno będę u Ciebie częstym gościem
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:23, 08 lip 2019

Do góry
Uff, kolejny raz udało nam się zorganizować spotkanie super ogrodowo- zakręconych pasjonatów. Mocno zmęczona ale bardzo szczęśliwa.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i przemiło spędzony czas. Dziękuję za super prezenty- rdzawe ozdoby ogrodowe. Niestety na razie nie zrobione fotki. Ale na pewno ktoś wrzuci ich zdjęcia.
Pogoda strasznie dziwna była i mam wrażenie że tylko jeszcze śniegu nie było. Ciepło- zimno-mżawka-wietrznie- okropnie zimno - słonecznie- wręcz gorąco. I to wszystko w przeciągu paru godzin. Mam nadzieję że nikt nie zmarzł za bardzo- polary i kocyk chyba się przydały.

I oczywiście grupowe zdjęcie w roślinkach trzeba było zrobić.

Dwa ogrody 09:20, 08 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Cudowny letni ogród z bogactwem wszystkiego

Co to za liście na dole ?

tak w setki idące przetwory robią wrażenie

Przypomniała mi się dalia czekoladowa - czekam na kwitnienie dalii główne, te z siewu kwitną, nie wiem jakie dalie wykopywałam do wiadra jako zdechłe, łzy lałam to nie zobaczyłam, jest jeszcze kilka co nie wystartowały a i są takie tak objedzone przez ślimaki że zrezygnowały, dopiero jak zakwitną będę weryfikować co mi zostało z moich 80 - niewiele....

oczko masz urokliwe, sporo roślin,- chciałam się doradzić - kupiłam maleńką lilię wodną miniaturkę - jest sobie ale chyba w tym roku nie zakwitnie - jest w produkcyjnej doniczce - pan kazał przesadzić powiedział jak ziemię przygotować i do doniczki tej z dziurkami - ale ja nie wyrobilam się i jeszcze tego ni zrobiłam choć mam wszystko - jak myślisz robić to jeszcze?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:18, 08 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nowa rabatka powstaje?

Nie, tylko łuk mi z jednej strony wyszedł. Ale chyba nie jest tak źle, jak tego nie widzicie.

Ta chyba nie wie gdzie mam bukszpany albo ślepa. Siedzi na szybie i się na mnie tępym wzrokiem gapi. Chyba kierunkowskazy muszę postawić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies