Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Makowo na Kociewiu 07:58, 21 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Moja stipa udawała ostatnio martwą... Ale na razie zostawię ją w spokoju, a nóż będzie żyć

Cudne cebulowe!

Moje też nie wyglądają na żywe ale zobaczymy co dalej będzie, nie wiem skąd będę wiedzieć czy wykopać, kiedy będe miała pewność, że jest 'umarta".
Mój ogród pod górkę... 07:36, 21 mar 2015

Do góry
Uwijacie się jak mrówki, super
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:32, 21 mar 2015

Do góry
Krokusy, wszędzie krokusy U mnie w takich miejscach się pokazały, że aż sam byłem zaskoczony I tak sobie myślę, że może one dlatego tam są, bo tylko raz dotknąlem trawnik i rabaty od wiosny - i nie mam jak ich zdeptać
Ogród Sylwii od początku cz.II 07:24, 21 mar 2015

Do góry
Perfekcjonistka
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:46, 21 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Siiiiiać! Telefon nie domyśla się, że ogrodniczych wyrazów używam i płata mi figle

Spoko mnie też często autokorekta dobija
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:59, 20 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Gosia kolor bratków jest fantastyczny A zakupy wowowowowowow Ależ to będzie efekt

Ewo te bratki pamiętam , że miał Sebek u siebie w ogrodzie w tamtym roku i tak długo i ładnie mu kwitły więc pozazdrościłam i takie sobie posiałam. Mam nadzieję, że po przesadzeniu ładnie się rozrosną i dadzą sobie radę. A te dzisiejsze zakupy to uważam że okazyjnie kupiłam szczególnie jestem zadowolona z tych kulek bukszpanowych. One są takie około 30 cm. i przycinane i formowane. Osoba u której kupowałam likwiduje plantację bo sadzi co innego . Płaciłam za nie po 8 zł. a Smaragdy wysokości około 1m po 9 zł. Trochę kasy wydałam ale wydaje mi się że to była okazja więc żal nie skorzystać.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:55, 20 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Dzięki Sebek! W przeczesywaniu forum w poszukiwaniu konkretnej informacji niby jestem niezła, ale ostatnio wyszukiwarka nie jest tak dokładna. Nie wiem, z jakiego powodu. Tym bardziej się cieszę, że znalazłeś swoje dzielone carexy. Oj.... będę produkowała masowo. Ogród choć częściowo zacznie się sam tworzyć za free

A jaką będziesz mieć satysfakcję!

Moje być może też jutro będą się dzielić, trafią do gazonów Na szczęście jutro zapowiadają słońce - życzę go również i Tobie Niech będzie tak ładnie jak dziś... No - może bez zaćmienia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:53, 20 mar 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Wierzę Alinie, że modrzew wkurza ją. Mój choruje ze 3 lata, a wielki i wydawałoby się silny na 6-7 metrów w górę. Straszy tylko.

Mam modrzew japoński i daje radę A jak jesienią zacznie swój spekakl to nie ma sobie równych Igły też nie są jakąś wielką udręką, po zimie jest ich niewiele

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:49, 20 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Kurka....a moje amazony i frosted nic nie rosną!

Sebek dajesz im coś papu?

Jasne - głównie florovit, ale one chyba żadnym nawozem nie pogardzą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:48, 20 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dyskusja o Hakuro? Ciekawa jestem finalnej decyzji

Decyzja jest taka, że póki nie padną same z siebie to zostają

I nawet jeśli nie dałbym za nie pociąć to akceptuję je i będę je nadal namiętnie formować w kule

W 2010 wyglądały tak

A w zeszłym roku miały już wielkie, geste korony dominujące nad resztą nasadzeń

Jak patrzę na ten busz to rewolucja aż się tu prosi Może zacznę jutro, ale chyba podzielę te prace etapami, no nie chcę zniszczyć cebulowych...
Miejsko & sielsko 22:03, 20 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne Jak nie zmobilizujesz domowników to z chęcią zjawie się w poniedziałek by je wkopac

Będę miała na uwadze
Miejsko & sielsko 21:39, 20 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Dobrze, że masz tulipany bo byś przewróciła wszystko do góry nogami, a tak sobie trochę porośnie wszystko w spokoju
Sebek o sadzeniu wspominał, wołaj

Może tulipany poprzesadzam
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:46, 20 mar 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
No to będę stać

Siiiiiać! Telefon nie domyśla się, że ogrodniczych wyrazów używam i płata mi figle
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:05, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek popieram, chociaż przyznam, że jak przeczytałam o eliminacji, pomyślałam dlaczego???? ale znając Sylwie podejrzewam, że tak być musiało

Anet ... tak być musiało potwierdzam nie zaprzeczam
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:04, 20 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Doczytałem, że wyspy lawendy, którą nade mną widać już nie ma...

I tak sobie głośno myślę, że skoro drugi raz Ci się nie udała to może coś innego i łatwiejszego w uprawie tam daj? I mam na myśli róże Na pewno mam z nimi mniej problemu niż z lawendą! A jak dosadzisz do nich szałwie, przetacznik czy kocimiętkę to plama niebieskiego będzie nadal

A nie ma już lawendy ... Ale będzie Nie mam z nią problemu, nie wymieniam dlatego , że coś jej dolegało . W tym miejscu kiedyś już mocno przesypałam piachem . Przy wymianie roślinek chcę jeszcze raz powtórzyć zabieg ... Zapewnię im maksymalnie dobre warunki Chcę jeden gatunek , posadzę w dwóch rzędach a nie w czterech jak dotychczas ... AAAAAAAA i jeszcze mam miejsce na rządek dla róż ale nie wiem jakich , bo się nie znam (jeszcze )

No to się rozpisałam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:54, 20 mar 2015

Do góry
Pozdrawiam zaglądających, na posty odpowiem potem

Dzisiaj od 16 zdążyłem tylko wygrabic resztę trawnika, spryskać ogród miedzianem i pozbyć się żurawek spod ciurkadełka... Ich czyszczenie nigdy nie było tak proste - wyjąlem je ziemi, wsadzilem do pieca i po kłopocie Tylko nie wiem czy sadzić w ich miejsce trawy, skoro nadal tam są opuchlaki w duuuzej ilości??? Jutro coś wymyślę...
Miejsko & sielsko 18:50, 20 mar 2015

Do góry
Przepiękne Jak nie zmobilizujesz domowników to z chęcią zjawie się w poniedziałek by je wkopac
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:47, 20 mar 2015

Do góry
Ja bym stał od razu po uprzatnieciu ziemi Ale ja z tych niecierpliwych
Miejsko & sielsko 16:24, 20 mar 2015

Do góry
Dobrze, że masz tulipany bo byś przewróciła wszystko do góry nogami, a tak sobie trochę porośnie wszystko w spokoju
Sebek o sadzeniu wspominał, wołaj
Jurajski Ogród 16:04, 20 mar 2015

Do góry
Aniu, Sebek, Gosiu, Madżenko, Iwonki dwie - dzięki, że zaglądacie Cebule irysków kupuje się jesienią i wtedy też sadzi.

Dla Was i wszystkich zaglądających wiosenne fotki:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies