Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Mala_Mi 18:39, 20 mar 2015

Trawki masz perfekcyjnie przycięte... aż się zawstydziłam przypominając jak swoje upierudtałam

Syla 19:48, 20 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Sylwio czy to u Ciebie czytałam, że podsypujesz dolomitem roślinki? Jeśli tak, to proszę napisz jakie i w jakich proporcjach?

W ubiegłym sezonie podsypywałam dolomitem cisy i lawendę ... Na opakowaniu było zapisane dawkowanie ... Trzymałam się wskazówki ... teraz nie pamiętam
Syla 19:49, 20 mar 2015

nicol21 napisał(a)

Rzeczywiście bardzo uporządkowana ta Twoja wiosna Cudnie popatrzeć na takie widoki!a lustro z gabionem i brzozami mega zajefajne!

Nicol .... tu jest jeszcze bałagan pozimowy dzisiaj skończyłam sprzątanie ...
Syla 19:54, 20 mar 2015

Jagodaa napisał(a)
Jak fajnie widzieć znów zdjęcia . Uwielbiam tu wpadać!

Moje Obsydian wyglądają identycznie. Nie mam pojęcia, kiedy uda mi się je oczyścić .

Hej , hej Jagoda Dzisiaj skończyłam porządki na rabatach poza żurawkami w dwóch miejscach .... Ale to już pikuś .... Kolejnym ruchem wiosennym będą żywopłoty ... Mus zaopatrzyć się w porządne urządzenie do cięcia bo moje rośliny urosły i bez wysięgu (a nie chcę drabiny) się już nie da

Pisząc powyższe przypomniałam sobie , że mam coś co może pomóc w cięciu i nie koniecznie wypożyczać sprzęt ... ale ja mam pamięć ... rany

Muszę częściej pisać to coś sobie jeszcze może przypomnę

Zrobiłam kilka fotek , zaraz zamieszczę
Syla 19:54, 20 mar 2015

Jagodaa napisał(a)
Jak fajnie widzieć znów zdjęcia . Uwielbiam tu wpadać!

Moje Obsydian wyglądają identycznie. Nie mam pojęcia, kiedy uda mi się je oczyścić .

Hej , hej Jagoda Dzisiaj skończyłam porządki na rabatach poza żurawkami w dwóch miejscach .... Ale to już pikuś .... Kolejnym ruchem wiosennym będą żywopłoty ... Mus zaopatrzyć się w porządne urządzenie do cięcia bo moje rośliny urosły i bez wysięgu (a nie chcę drabiny) się już nie da

Pisząc powyższe przypomniałam sobie , że mam coś co może pomóc w cięciu i nie koniecznie wypożyczać sprzęt ... ale ja mam pamięć ... rany

Muszę częściej pisać to coś sobie jeszcze może przypomnę

Zrobiłam kilka fotek , zaraz zamieszczę
Syla 19:57, 20 mar 2015

Hortensja napisał(a)

mogłabyM prosić o nazwy nasadzeń ze zdjęcia?? jeszcze nie rozpoznaje 'na oko'

Ależ proszę uprzejmie
Na pierwszym planie lawenda, następnie rozplenica , kosodrzewina (której nie widać) , hortensja, gracillimusy .... Jest tych pięter
Syla 20:04, 20 mar 2015

Sebek napisał(a)
Doczytałem, że wyspy lawendy, którą nade mną widać już nie ma...

I tak sobie głośno myślę, że skoro drugi raz Ci się nie udała to może coś innego i łatwiejszego w uprawie tam daj? I mam na myśli róże Na pewno mam z nimi mniej problemu niż z lawendą! A jak dosadzisz do nich szałwie, przetacznik czy kocimiętkę to plama niebieskiego będzie nadal

A nie ma już lawendy ... Ale będzie Nie mam z nią problemu, nie wymieniam dlatego , że coś jej dolegało . W tym miejscu kiedyś już mocno przesypałam piachem . Przy wymianie roślinek chcę jeszcze raz powtórzyć zabieg ... Zapewnię im maksymalnie dobre warunki Chcę jeden gatunek , posadzę w dwóch rzędach a nie w czterech jak dotychczas ... AAAAAAAA i jeszcze mam miejsce na rządek dla róż ale nie wiem jakich , bo się nie znam (jeszcze )

No to się rozpisałam
Syla 20:05, 20 mar 2015

ana_art napisał(a)
Sebek popieram, chociaż przyznam, że jak przeczytałam o eliminacji, pomyślałam dlaczego???? ale znając Sylwie podejrzewam, że tak być musiało

Anet ... tak być musiało potwierdzam nie zaprzeczam
Syla 20:06, 20 mar 2015

Krakus napisał(a)

a ja u Zielonej coś takiego przeczytałem

więc chyba jest nadzieja

Krakusku , zgadza się ... będzie lawendowo i nie tylko w tym miejscu ... Czekam na dostawę piasku pod płot
Syla 20:09, 20 mar 2015

Zeta napisał(a)
Syla ....bosko u Ciebie ...trawy wyglądają jakby zimy nie było.....ja swoje musiałam obciąć

Witaj Zeta cmok cmok na powitanie ... Bo zimy tak po prawdzie nie było , a jak sypnęło to poszłam z kijachem i strącałam śnieg aby się trawy nie wyłożyły Teraz to i ja ścięłam