Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród pod lasem 11:17, 07 lip 2019

Do góry
Masła zabrakło.

Czubajkowy Ogród 11:07, 07 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Kto dotrwał do końca i żyw?
Dla tego jeden z moich ulubionych floksików

I życzenia kolorowych snów

Ulubiony? a wiesz że mój też dwa tygodnie temu kupiłem sobie dwie sadzonki i podziwiam już też u siebie
Dwa ogrody 10:41, 07 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mirkaka- przedpłocie faktycznie prawie bezobsługowe, od czasu do czasu wyciągam to, co wybije ponad kwiatki Z nasionami firletki spróbuję, jeśli uda mi się je zebrać. Bodziszki i marzanka przynajmniej wstydu mi nie przyniosły
Ania- anabuko1 - liliowce już wszędzie dają czadu. Lubię te czekoladki, oczywiście aparat nie oddaje w pełni koloru

Małgosiu, glina ma swoje wady i zalety. A co do wakacji, to wszystko ma swoje dobre i ciemne strony Na pewno im bliżej do emerytury, tym bardziej na nie czekam. Ogród pęcznieje, jak zawsze o tej porze, ale zaczęłam już wycinanie. Pierwsze poszły sasanki, potem piwonie, bodziszki, szałwie, czyszczę róże, dziś wyczesałam stipę, bo już kołtuny leżały na roślinach obok. Za chwilę przytnę knautię.. lato

Bardzo dziękuję za obietnice nasionek białej firletki
Pierwszy raz dowiaduję się u Ciebie o czesaniu stipy, nie miałam pojęcia że tak się robi, a tyle czasu już jestem na O. Ja właśnie za to jej pokładanie przestałam ją lubić, ale widzę że jest na to sposób
U Ciebie dużo wcześniej wszytko zakwita niż u mnie, mimo upałów u nas panujących, jeżówki, monardy, anabelki u mnie dopiero zaczynają, tylko ogrodówki już w pełni kwitnienia. U mnie też dzielżany zaczynają kwitnąć, a widzę że masz tojeść orszelinową, moje jest bardzo niska, mam ją drugi rok, ma około 30 cm wys, może za rok będzie wyższa? Jest na dość suchym stanowisku, pewnie dlatego nie może pokazać się w pełnej krasie

Piszesz, że przytniesz knautię po kwitnieniu, ja wyczytałam że ona kwitnie do jesieni tylko trzeba uszczykiwać przekwitłe kwiaty to będzie wypuszczać kolejne.
Na razie tak robię, mam ją dopiero od niedawna.
Pięknie u Ciebie , powojniki masz też okazałe i piękne

Aparat i mój fałszuje kolory, bardzo mnie to frustruje, aż nie chce mi się robić zdjęć szczególnie roślin o ciemnych burgundowych kolorach
Ogród kwiatowy 10:19, 07 lip 2019

Do góry
violaskom napisał(a)

Przyszłam do Ciebie tropiąc Gebrüder Grimm. Szukam róży kwitnącej cały sezon, w miejsce półcieniste, przy ścianie domu, słońce dociera tam około południa.
Opinie czytam różne: piękne ulistnienie, jedni czują jej delikatny zapach inni nie. Jedni są zachwyceni ciągłym kwitnieniem inni mniej. Możesz napisać swoją opinię o niej? Jak z jej zimowaniem w centralnej Polsce?

To miałaby być w zamian za Souvenir du Dr Jamain, któremu miejsce jednak nie pasuje

Oglądam z zachwytem Twój ogród, muszę całość ogarnąć. Podziwiam samodzielne wysiewy jednorocznych i petunie w gruncie
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:47, 07 lip 2019

Do góry

Nie nie widziałam, jestem na urlopie

Pozdrawiam
Ogród Małej Mi 2017 09:21, 07 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie zapraszaj bo jeszcze przyjade i czasu na robote jeszcze mniej Ci zostanie
Przecudnej urody te siewki masz, może upoluję gdzie bliżej, jak nie to masz mnie jak w banku z łopatą swoją cobym Twojej nie złamała

Łopaty mam solidne więc nie bój żaby . Nie ułamiesz

Ogród do odnowy 08:40, 07 lip 2019

Do góry
żabki w oczku nie widziałam, ale ślad zostawiła

Od wczoraj bździ, pod drzewami sucho ale wilgoć w powietrzu czuć, w beczce 2 cm wdy się zebrało

miłe teraz takie widoki

Ogród do odnowy 08:23, 07 lip 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Siewka, ale piękna. Może zapytaj na fb.

Maria Curie to ta łososiowa? Lubię takie
Podaj nazwę paproci, proszę, to dowiem się jaka przyczyna. W październiku u Godlewskich w szkółce był facet, który jest znawcą paproci i ma ogromną ilość odmian.

Na pewno nie miałam takiej jeżówki, wysiała się dwa lata temu i czekałam co z niej wyrośnie. Poprzesadzałam dorosłe kępy w inne miejsce bo słońca miały tu za mało

Maria zmienną jest ale kolorystyka właśnie w łososiowym tonie podobne: Augusta Luise - czasem w róż idąca, Speelwark z wyrażniejszymi różnicami barw od morelowego do różu i La Villa Cotta

Żebym to ja wiedziała co to za paproć , nawióz do paproci zastosuję to może się okaże czy to braki są powodem żółtych smug

Augusta Luise

La Villa Cotta

Speelwark

...uDany ogród 07:36, 07 lip 2019

Do góry
Dzisiaj jakby się chmurzyło, oby chciało popadać. Z chęcią posiedzę w domu i pogapię się przez okno na deszcz, już zapomniałam jakie to może być przyjemne
Jestem zmęczona tymi upałami taka chwila wytchnienia by się przydała!
Dostaliśmy w zeszłym tygodniu oficjalne wyniki z matury, jestem dumna jak paw.Synuś pięknie zdał Złożył już papiery i czas wkraczać w nowe życie.
Młodszy też czeka na oficjalne wyniki rekrutacji, mam nadzieję że nie będzie komplikacji, bo czytam jak to przebiega w Polce, i że dzieci nie mają miejsca w szkołach to trochę się obawiam tego zdublowanego rocznika...ale z jego wynikami nie powinno być żadnych problemów
Złożyliśmy też odwołanie do UM w sprawie naszej działki, zobaczymy co nam odpiszą...

Miłego dnia Wam życzę!

Kłopoty - problemy z trawnikiem 06:49, 07 lip 2019

Do góry
Dzień dobry!
Proszę o poradę.
4 dni temu firma położyła mi trawę z gruntu. W momencie dostawy zwróciłem uwagę na bardzo przesuszona darń - zeszły tydzień był bardzo ciepły. Przedstawiciele firmy powiedzieli mi ze jest ok i ze nie będzie problemu. Uwierzyłem. Na zdjęciach trawa zaraz po położeniu

Już wtedy widoczne były żółte plamy na początkach rolek i na krawędziach.
i po 4 dniach solidnego podlewania ( system po 20 min na sekcję) na zmianę z dokładnym podleganiem wężem ogrodowym - 140 m2 ok 2h i kontroli nawilżenia darni.

Trawa po 4 dniach wciąż leży i coraz bardziej żółknie. Myślałem że plamy przesuszone na początkach rolek się zregenerują ale wyglada na to ze proces zachodzi w druga stronę. Czy to efekt dostarczonych przesuszonych rolek czy coś innego? Z góry dziękuje za pomoc.
Czubajkowy Ogród 06:39, 07 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
A takiego gościa miałam w kręgu na wodę. Nie wiem, jak te żaby pokonują 30-centymetrową wysokość i skąd wiedzą, że za glinianą ścianą znajduje się na dnie trochę wody? Czy czują zapach, czy coś innego? Wskoczyć łatwo, ale wyjść z takiej studni potem nie sposób. Musiałam napompować do pełna, by się płaz mógł wygramolić

mimo suszy i tak ogrod pięknie się prezentuje, takich wyssanych porzeczek nie widziałam, może wysychają a uchwyciłaś to w pierszej fazie?

żabce wstaw deszczułkę, wyjdzie sama
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 02:13, 07 lip 2019

Do góry
U ciebie Sylwuś jak zwykle się dzieje. Super poidełko. Czekam na fotki z wycieczki.

sylwia_slomczewska napisał(a)
jarząb flanrock

To napewno flanrock? Bo liście ma jak szwedzki
Ogródek warzywny na balkonie 00:13, 07 lip 2019

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:10, 07 lip 2019

Do góry
tu gdzie enkiant mam włókninę ziemia wygladała tak

widać różnicę w kolorze? Jeszcze ciut wilgoci jest

jarząb flanrock

jodła balsamiczna

i stewarcje

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:05, 07 lip 2019

Do góry
Grama wilgoci w ziemi nie ma

dobrze wode lałam w dołek potem zimia ta sucha z drobniuśka wilgotna korą wymieszana i podlane obficie, a na to kora by nie parowało za szybko, mój guzikowiec wczorajszy łup

tu poszedł enkiant

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:58, 06 lip 2019

Do góry
I wyszłabym z niczym gdybym nie zobaczyła tego poidełka, od dawna mi się podobało, ale z netu drogo wychodziło bo plus przesyłka, atu cena w miarę i nie oparłam się
No ale sami powiedzcie jak zostawić?

ciekawe czy ptakom się spodoba tak jak mnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:54, 06 lip 2019

Do góry
to mi moich chłopców przypominało jak mali byli

curki nie mam, ale słodka

takie w bramce do ogrodu powinnam postawićGrosik na roslinke by może wpadł

a to eMuś po robocie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:51, 06 lip 2019

Do góry
Na relację od dorotki zaprosze was do Jej wątku jak zrobięZdjęć mam masę z Jej cudnego ogrodu i wspaniałej wycieczki na jaką nas zaprosiła
A w drodze powrotnej zaliczyłyśmy taki sklepik

pewna byłam prawie, że nic tu do mojego ogrodu nie pasuje.......
ale kilka rzeczy przyciagnęło moja uwagę, uważam, ze te są fajne

to by mogło byc w kapuście w warzywniku

a to na samej górze ogrodu, jak tam docieram to podobnie wyglądam
Nowoczesny ogród ze skarpami 23:41, 06 lip 2019

Do góry
Małe porównanie ze szkółki trzcinników KF i molini Heidebraut

Skarpę przy grabach zamierzam obsadzać w ciągu najbliższych 2 tygodni

Zauważyłam, że trzcinniki miały znacznie więcej rdzy niż molinie, tak jak pisałyście.. no ale chyba można zadbać jakoś i zapobiec tej rdzy co?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:39, 06 lip 2019

Do góry
Wczoraj spędziłam cudowny dzień, oderwałam się od konewek i węża i pojechałam z Anitką i Agusią do Dorotki

Ale żeby było po kolei to najpierw w drodze odwiedziłyśmy szkółkę w......kto zgadnie gdzie?
To w Polsce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies