Bardzo dziękuję za obietnice nasionek białej firletki
Pierwszy raz dowiaduję się u Ciebie o czesaniu stipy, nie miałam pojęcia że tak się robi, a tyle czasu już jestem na O. Ja właśnie za to jej pokładanie przestałam ją lubić, ale widzę że jest na to sposób
U Ciebie dużo wcześniej wszytko zakwita niż u mnie, mimo upałów u nas panujących, jeżówki, monardy, anabelki u mnie dopiero zaczynają, tylko ogrodówki już w pełni kwitnienia. U mnie też dzielżany zaczynają kwitnąć, a widzę że masz tojeść orszelinową, moje jest bardzo niska, mam ją drugi rok, ma około 30 cm wys, może za rok będzie wyższa? Jest na dość suchym stanowisku, pewnie dlatego nie może pokazać się w pełnej krasie
Piszesz, że przytniesz knautię po kwitnieniu, ja wyczytałam że ona kwitnie do jesieni tylko trzeba uszczykiwać przekwitłe kwiaty to będzie wypuszczać kolejne.
Na razie tak robię, mam ją dopiero od niedawna.
Pięknie u Ciebie , powojniki masz też okazałe i piękne
Aparat i mój fałszuje kolory, bardzo mnie to frustruje, aż nie chce mi się robić zdjęć szczególnie roślin o ciemnych burgundowych kolorach
Przyszłam do Ciebie tropiąc Gebrüder Grimm. Szukam róży kwitnącej cały sezon, w miejsce półcieniste, przy ścianie domu, słońce dociera tam około południa.
Opinie czytam różne: piękne ulistnienie, jedni czują jej delikatny zapach inni nie. Jedni są zachwyceni ciągłym kwitnieniem inni mniej. Możesz napisać swoją opinię o niej? Jak z jej zimowaniem w centralnej Polsce?
To miałaby być w zamian za Souvenir du Dr Jamain, któremu miejsce jednak nie pasuje
Oglądam z zachwytem Twój ogród, muszę całość ogarnąć. Podziwiam samodzielne wysiewy jednorocznych i petunie w gruncie
Na pewno nie miałam takiej jeżówki, wysiała się dwa lata temu i czekałam co z niej wyrośnie. Poprzesadzałam dorosłe kępy w inne miejsce bo słońca miały tu za mało
Maria zmienną jest ale kolorystyka właśnie w łososiowym tonie podobne: Augusta Luise - czasem w róż idąca, Speelwark z wyrażniejszymi różnicami barw od morelowego do różu i La Villa Cotta
Żebym to ja wiedziała co to za paproć , nawióz do paproci zastosuję to może się okaże czy to braki są powodem żółtych smug
Dzisiaj jakby się chmurzyło, oby chciało popadać. Z chęcią posiedzę w domu i pogapię się przez okno na deszcz, już zapomniałam jakie to może być przyjemne
Jestem zmęczona tymi upałami taka chwila wytchnienia by się przydała!
Dostaliśmy w zeszłym tygodniu oficjalne wyniki z matury, jestem dumna jak paw.Synuś pięknie zdał Złożył już papiery i czas wkraczać w nowe życie.
Młodszy też czeka na oficjalne wyniki rekrutacji, mam nadzieję że nie będzie komplikacji, bo czytam jak to przebiega w Polce, i że dzieci nie mają miejsca w szkołach to trochę się obawiam tego zdublowanego rocznika...ale z jego wynikami nie powinno być żadnych problemów
Złożyliśmy też odwołanie do UM w sprawie naszej działki, zobaczymy co nam odpiszą...
Dzień dobry!
Proszę o poradę.
4 dni temu firma położyła mi trawę z gruntu. W momencie dostawy zwróciłem uwagę na bardzo przesuszona darń - zeszły tydzień był bardzo ciepły. Przedstawiciele firmy powiedzieli mi ze jest ok i ze nie będzie problemu. Uwierzyłem. Na zdjęciach trawa zaraz po położeniu
Już wtedy widoczne były żółte plamy na początkach rolek i na krawędziach.
i po 4 dniach solidnego podlewania ( system po 20 min na sekcję) na zmianę z dokładnym podleganiem wężem ogrodowym - 140 m2 ok 2h i kontroli nawilżenia darni.
Trawa po 4 dniach wciąż leży i coraz bardziej żółknie. Myślałem że plamy przesuszone na początkach rolek się zregenerują ale wyglada na to ze proces zachodzi w druga stronę. Czy to efekt dostarczonych przesuszonych rolek czy coś innego? Z góry dziękuje za pomoc.
Grama wilgoci w ziemi nie ma
dobrze wode lałam w dołek potem zimia ta sucha z drobniuśka wilgotna korą wymieszana i podlane obficie, a na to kora by nie parowało za szybko, mój guzikowiec wczorajszy łup
tu poszedł enkiant
I wyszłabym z niczym gdybym nie zobaczyła tego poidełka, od dawna mi się podobało, ale z netu drogo wychodziło bo plus przesyłka, atu cena w miarę i nie oparłam się
No ale sami powiedzcie jak zostawić?
ciekawe czy ptakom się spodoba tak jak mnie
to mi moich chłopców przypominało jak mali byli
curki nie mam, ale słodka
takie w bramce do ogrodu powinnam postawićGrosik na roslinke by może wpadł
a to eMuś po robocie
Na relację od dorotki zaprosze was do Jej wątku jak zrobięZdjęć mam masę z Jej cudnego ogrodu i wspaniałej wycieczki na jaką nas zaprosiła
A w drodze powrotnej zaliczyłyśmy taki sklepik
pewna byłam prawie, że nic tu do mojego ogrodu nie pasuje.......
ale kilka rzeczy przyciagnęło moja uwagę, uważam, ze te są fajne
to by mogło byc w kapuście w warzywniku
a to na samej górze ogrodu, jak tam docieram to podobnie wyglądam