Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:10, 03 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

oj ja widzę że ktos lubi przez dziurke od klucza podglądać

Nie, tylko wy tu sypałyście nazwami traw, a ja jestem na etapie, że kupowałam stipę, którą potem dziewczyny rozpoznały jako carex Frosted Curls. Do dziś, jak chcę napisać nazwę, to muszę sobie wygooglować najpierw, jak to pisać
A tu jeszcze wymagania miałyście: stojąca, leżąca, czerwona, zielona No zielona, to jestem ja
Ogród Mirelli 15:56, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Co rośnie na tej rabacie?
Wymień piętrami:
wysokie, czyli drzewa
potem średnie i niskie,

Jak nie dasz rady tak, to chociaż nazwij drzewa i resztę. Widzę, że na przodzie rabaty rośnie drzewo.
I w którą stronę pada cień latem ?
Gdzie będzie wjazd ? Jakiś budynek gospodarczy? Co jest po prawej stronie? Brakuje mi całości.

Zerknij proszę na moje strony 1-3 tam są zdjęcia i wymienione co rośnie. Strona rabaty to południowy-zachód.
Ogród Mirelli 15:45, 03 lut 2015

Do góry
Co rośnie na tej rabacie?
Wymień piętrami:
wysokie, czyli drzewa
potem średnie i niskie,

Jak nie dasz rady tak, to chociaż nazwij drzewa i resztę. Widzę, że na przodzie rabaty rośnie drzewo.
I w którą stronę pada cień latem ?
Gdzie będzie wjazd ? Jakiś budynek gospodarczy? Co jest po prawej stronie? Brakuje mi całości.
Ogród Mirelli 15:09, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A jak głęboka jest rabata w najszerszym miejscu? Jakie ma wymiary i jak to się ma do trawnika? Przydałaby się kartka.
Mirello, tam już masz roślinki. To wrzosowisko chcesz tam? Masz wolne miejsce, czy chcesz przesadzić to, co masz?

W najgłębszym miejscu to ma 7 m do płotu, wzdłuż płotu iglaki.
Do miejsc wyznaczonych będzie trawnik.
Tak mam już tam rośliny, ale mam też miejsca na wrzosowisko, coś mogę przesadzić.
Myślę, że to jest najlepsza koncepcja.
Ciekawe co na to Danusia powie?
Trawa już dzisiaj "obgadana" będzie rozkładana zaraz jak się ocieplić i będze można przygotować grunt, więc myślę, że marzec
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:42, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinka, nie masz gdzie zrobić jeszcze jednej rabaty? Wtedy byś nie miała czasu na przekopywanie tej. Trzeci raz ????? Nie dziwię się, że e-M nie wie, gdzie co rośnie
Tobie brakuje ogrodu.
Dopiero, co się zachwycałam tym, co masz, a teraz znowu przesadzanie. Też będzie pięknie, już sobie to wyobrażam.
A co zrobisz z lawendą? Rozdasz ubogim?

Iwonko, nawet nie wiesz jak bardzo mi brakuje ogrodu Przez 9 lat gospodarzyłam się na 10 ar działce i teraz nie mogę się tu odnależć

Zagospodarowałam już przedpłocie i koniec rabat...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:36, 03 lut 2015

Do góry
Polinka, nie masz gdzie zrobić jeszcze jednej rabaty? Wtedy byś nie miała czasu na przekopywanie tej. Trzeci raz ????? Nie dziwię się, że e-M nie wie, gdzie co rośnie
Tobie brakuje ogrodu.
Dopiero, co się zachwycałam tym, co masz, a teraz znowu przesadzanie. Też będzie pięknie, już sobie to wyobrażam.
A co zrobisz z lawendą? Rozdasz ubogim?
Ogród Beaty 14:30, 03 lut 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
nie znam się jeszcze na tym, a mam sporo zdjęć z ogrodowiska

Tak, tylko Danusia prosiła, aby nie wklejać zdjęć. Tylko linkować. Z komputera nie da się zalinkować. A na stronę nie zawsze łatwo trafić. Dokładnie znaleźć to, co się chce. Ja i tak zapisałam sobie trochę fotek na kompie w folderach z nazwami ogrodów. teraz mi łatwiej.
Ogród Beaty 14:28, 03 lut 2015

Do góry
Beatko, chodzi o to, ze masz tak spod igiełki. Brakuje przeciwwagi, dlatego te trawy mi w nogach po głowie chodzą. Jak u Madżenki.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:28, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oj, myślałam, że się nie skończy. Koniec serialu i koniec debaty. Runianka z trawą fajnie brzmi.

oj ja widzę że ktos lubi przez dziurke od klucza podglądać
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:26, 03 lut 2015

Do góry
Oj, myślałam, że się nie skończy. Koniec serialu i koniec debaty. Runianka z trawą fajnie brzmi.
Ogród Mirelli 14:05, 03 lut 2015

Do góry
A jak głęboka jest rabata w najszerszym miejscu? Jakie ma wymiary i jak to się ma do trawnika? Przydałaby się kartka.
Mirello, tam już masz roślinki. To wrzosowisko chcesz tam? Masz wolne miejsce, czy chcesz przesadzić to, co masz?
Ogród Beaty 14:02, 03 lut 2015

Do góry
Nauczyłam się szukać. Najłatwiej przez Google trafić na wątki. No i nauczyłam się pinować także fotki z Ogrodowiska, ha, ha. Teraz mam fotki na moim koncie i łatwo znaleźć link do wątku. Super sprawa
Ogród Beaty 13:51, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To daj żurawki. Ale przy tych trzmielinach brakuje mi wiatru
zobacz tutaj, jak lekko, jak zwiewnie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/105-kompozycje-z-trawami-w-roli-glownej?page=18

Iwonka ty to obczaskana jesteś z tymi wątkami
Ogród Beaty 13:49, 03 lut 2015

Do góry
To daj żurawki. Ale przy tych trzmielinach brakuje mi wiatru
zobacz tutaj, jak lekko, jak zwiewnie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/105-kompozycje-z-trawami-w-roli-glownej?page=18
Ogród na glinie 13:43, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, zimę poświęciłam na dokładną lekturę wątków. Także tych starszych. Znalazłam dwa wątki Lenki. Spod jej ręki wyszedł cudny ogród (moim zdaniem), choć tak, jak wszyscy zaczynała tworzyć po omacku. Zrobiła plan ogrodu podobny kształtem do twojego. Jeśli jeszcze tam nie byłaś, wstawiam ci linki. Najpierw był wątek założony w projektowaniu. Potem dalszy ciąg (niedługi wątek jak na to, co zrobiła) jest w nowym wątku. Wklejam ci zatem dwa linki do poczytania.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/969-ja-tez-zaczynam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3876-ogrodowiskowe-inspiracje

Podoba mi się pomysł drenażu. Jednak też mam wątpliwość co do gruszy. Chyba musisz zadziałać przez doświadczenie. A może wpisz pytanie w wątku z drzewami owocowymi ?

Dziękuję
Zajrzę do wątków.
I chyba zadam pytanie co do gruszy.
Ale kupię tanio młodą gruszę, bo chcę ją formować, no i w razie czego trudno. Działki sobie nie zmienię.
Chyba że się kiedyś zdecyduję na kilka głębszych odwiertów w okolicy gdzie się gromadzi woda i zasypię je żwirem. Ale to dopiero kiedy okaże się że wypompowywanie ze studni nie pomoże.
Ogródek Iwony 13:41, 03 lut 2015

Do góry
Beatko(m), będziemy się w takim razie wspierać

Reniu, cieszę się, ze to piszesz. I te daty siewu są bardzo ważne

Kasiu, wszyscy tu zaczynają. I wszyscy się tu uczą. I odkryłam, że już jest następne pokolenie Ogrodowiskowe, które wymaga wsparcia takiego, jakie my tu dostałyśmy. Będzie trzeba pomóc wspierać dobrą radą. Dlatego to, co tu jest napisane daje mądrość nie tylko nam, ale wszystkim , którzy zaczynają

Aniu, właśnie o takim czymś myślałam i nie dostałam. Dziś poprosiłam siostrzenicę, by zobaczyła, bo jechała do miasta. Ma być pod koniec tygodnia. Poczekam do weekendu, może wszystko zjedzie, albo M kupi wracając w sobotę z pracy Nawet ziemi do siewu dziś nie mieli.
Jak co, to zamówię z twojego linka Dziękuję.

Beatko(Szemusia), to prawda. Kiedyś z takich korzystałam. Ale to było jakiś czas temu Fajna sprawa
Ogródek Iwony 13:31, 03 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
siezu jak Ty pędzisz...nadrobię bo tu skarbnica wiedzy u Ciebie pozdrawiam

Kasiu, pozdrawiam. Dziś to skarbnica wiedzy jest chyba u ciebie. Lecę poczytać. Masz tyle wpisów dziś, że cho, cho
Ogród na glinie 13:29, 03 lut 2015

Do góry
Małgosiu, zimę poświęciłam na dokładną lekturę wątków. Także tych starszych. Znalazłam dwa wątki Lenki. Spod jej ręki wyszedł cudny ogród (moim zdaniem), choć tak, jak wszyscy zaczynała tworzyć po omacku. Zrobiła plan ogrodu podobny kształtem do twojego. Jeśli jeszcze tam nie byłaś, wstawiam ci linki. Najpierw był wątek założony w projektowaniu. Potem dalszy ciąg (niedługi wątek jak na to, co zrobiła) jest w nowym wątku. Wklejam ci zatem dwa linki do poczytania.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/969-ja-tez-zaczynam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3876-ogrodowiskowe-inspiracje

Podoba mi się pomysł drenażu. Jednak też mam wątpliwość co do gruszy. Chyba musisz zadziałać przez doświadczenie. A może wpisz pytanie w wątku z drzewami owocowymi ?
Ranczo Edy 13:05, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, ty masz zimę z wiosną: Śnieg i ciemiernik. Ładne zdjęcie Macham

Iwonka dzięki ciepło i sypie u mnie Macham
Do raju daleko - u Ewy 11:05, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Skusiłam się nasionkami ostróżki i złożyłam dziś zamówienie. Skoro nie było w sklepie, to będzie z dostawą do domu

Niecierpliwa jesteś Jest trochę czasu, może będą jeszcze w B lub L. Ja kupiłam w Auchan i przy okazji spojrzałam na stojaki z nasionami
Chcę się wybrać do Obi i kupić pojemniki na siewki, ale to w przyszłym tygodniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies