Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Beaty

Ogród Beaty

beata_kulesza 13:41, 03 lut 2015

dziękuję Gosiaczku za wszystkie rady
za trzmielinkami chciałam dać turzyce a przed coś niższego, bergenia przed będzie chyba za duża a te połączenie żurawek całkiem fajnie wygląda no i są takie wdzięczne a z przodu nie mam żadnych żurawek. Muszę pomyśleć, ale dzięki jak Ci się coś nasunie to dawaj
Iwk4 13:49, 03 lut 2015

To daj żurawki. Ale przy tych trzmielinach brakuje mi wiatru
zobacz tutaj, jak lekko, jak zwiewnie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/105-kompozycje-z-trawami-w-roli-glownej?page=18
Malgosik 13:51, 03 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
To daj żurawki. Ale przy tych trzmielinach brakuje mi wiatru
zobacz tutaj, jak lekko, jak zwiewnie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/105-kompozycje-z-trawami-w-roli-glownej?page=18

Iwonka ty to obczaskana jesteś z tymi wątkami
Iwk4 14:02, 03 lut 2015

Nauczyłam się szukać. Najłatwiej przez Google trafić na wątki. No i nauczyłam się pinować także fotki z Ogrodowiska, ha, ha. Teraz mam fotki na moim koncie i łatwo znaleźć link do wątku. Super sprawa
Malgosik 14:11, 03 lut 2015

nie znam się jeszcze na tym, a mam sporo zdjęć z ogrodowiska
beata_kulesza 14:15, 03 lut 2015

Iwonka obtrzaskana ze wszystkich stron
To prawdaże tam brakuje wiaterku bo po lewej stronie rosna świerki które zatrzymują wiatr
Iwk4 14:28, 03 lut 2015

Beatko, chodzi o to, ze masz tak spod igiełki. Brakuje przeciwwagi, dlatego te trawy mi w nogach po głowie chodzą. Jak u Madżenki.
Iwk4 14:30, 03 lut 2015

Malgosik napisał(a)
nie znam się jeszcze na tym, a mam sporo zdjęć z ogrodowiska

Tak, tylko Danusia prosiła, aby nie wklejać zdjęć. Tylko linkować. Z komputera nie da się zalinkować. A na stronę nie zawsze łatwo trafić. Dokładnie znaleźć to, co się chce. Ja i tak zapisałam sobie trochę fotek na kompie w folderach z nazwami ogrodów. teraz mi łatwiej.
kaisog1 13:54, 04 lut 2015

Miskant 'Morning Light', szałwia omszona, żurawki ciemne, prawie czarne i "wałek" z trzmieliny.

kaisog1 13:57, 04 lut 2015

beata_kulesza napisał(a)
witam po świątecznej przerwie czas i chyba zacząć planować nasadzenia na ten rok zostało jeszcze kilka miejsc do obsadzenia między innymi ta rabata ze szpalerem śliw wiśniowych. Chciałabym przed nimi dosadzić róże w kolorze jasnego różu, nie za niskie tylko kompletnie nie wiem jakie? Rabatowe to chyba będą za niskie no i coś jeszcze do tych róż albo niebieskie ostróżki albo werbenę patogeńską. Jak ktoś ma jakąś koncepcję to zapraszam Dodam jeszcze tylko tyle ,że po lewej stronie wzdłuż posadziłam berberysy admiration, musiałam je tam posadzić bo w cieniu mi marniały na zdjęciu ich nie ma bo fotka była robiona przed ich posadzeniem dodam jeszcze tylko ,że ten zielony krzaczek po lewej stronie to pęcherznica i zawijasek z bukszpanu

Na różach to ja się specjalnie nie znam ale czy 'Bonica' nie byłaby dobra? U Ani (Asc) rośnie wypasiona taka U mnie są zdecydowanie mniejsze krzewy jej ale to chyba zależy gdzie rosną. Tyle, że jak chcesz do tego ostróżki to tam nie ma za mało miejsca? Będziesz przenosić do przodu ten zawijasek i drzewo?