Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

"W kolorze blue" 11:05, 28 mar 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Jazzy, witaj, kawe stawiam Rench, jak się obudzę na dobre, to wstawię linka. Na razie siedzę ze swiezo zrobionymi pazurami i myślę jak tu w takim stanie przyciąć róże, kancik dorobić, wyciąć szyszki z brabantów

wstałaś na dobre?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:59, 28 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

A co mi tam, zdradzę tajemnicę "Małe"- 7zł, duże 12zł

o żesz w mordę! dobra mój adrs to:.... potrzebuję 5 duzych kul! nie zawiedź mnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:58, 28 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Miskanty i carexy Nie piszę nic więcej bo nie wiadomo czy wszystkie dostanę i będzie klapa... Gosia a wiesz jak ja już nie mogę się doczekać

oj wiem wiem ja na miejscu nie mogłam usiedziec jak miałam projekt a nei mogłam sadzić.

miskany jakie? carexy jakie?
ps. no nie moge nie zapytać-wybacz
Ogród Magdalenka 10:56, 28 mar 2015

Do góry
jak tam "po Stefanie"
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 28 mar 2015

Do góry
a ja zaraz ide golebie gówienko zalac woda niech sie rozpuszczają te suszki będzie papu dla roslinek
czasem jednak też do hortek magiczna siłę aby pięknie i obficie zakwitły. I pod tuje dwa razy do roku nawóz wiosenny i jesienny.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:51, 28 mar 2015

Do góry
ane3ka napisał(a)
... Chodzi o taras i o oczyszczanie go przed olejowaniam. .... I tu moje pytanie, czy urządzenie, którym czyścicie taras, jak napisałaś, "do gołej deski" poradziłoby sobie z warstwą lakierobejcy? Najgorsze są ryfle. Trzeba się tam jakoś dostać... Co to za urządzenie, jeśli można wiedzieć?

A tak na marginesie zdziczałam na punkcie Twojego ogrodu.

ps. ja też zdziczałam

Szary olej to OSMO o nas na podłodze altany
urzadzenie to juz nie pamiętam ale mąż ręcznie czyścił dwa dni ryfle sie nei doczyściły neistety
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:44, 28 mar 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Gocha, a tam gdzie ta lampa to to jest donica i coś w niej posadzisz?

tak to donica, będzie posadzone tam ....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:42, 28 mar 2015

Do góry
babka napisał(a)

Moja droga powiedz mi jak zakładałaś trawnik to zdejmowałaś czy wypaliłaś starą darń a jeśli potraktowałaś herbicydem to przekopywałaś czy też przysypałaś nową glebą i na to ziemia i trawa ??
/quote]

Herbicyd, ziemia lepsza, piasek a potem był Pan z jakąż cudną maszynką i przemieszał wszystko razem a ptem przyszli inni Panowie i załozyli nam piekny trawniczek- i stała sie [b]zieleność [/b]

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:39, 28 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Poprosze jeszcze raz ładnie o info o dachu.

dostaniesz w to ładne ucho!
było 24.03 a także juz kiedyś o dachu altany było tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=575

DACH ALTANY:
Dach na altanie jest na stałe, nie zwija się .
Zakupione wszystko w firmie http://www.proaluminium.com.pl/tkaniny.html

Jest to tkanina winylowa, stosowana do napinanych liter wiekogabarytowych. Tkanina winylowa, przy tej samej powierzchni, jest kilkukrotnie lżejsza od płyty plexi.
System do napięcia i klipy i wypelniacze tez z tej samej formy http://www.proaluminium.com.pl/prof_system.html
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:37, 28 mar 2015

Do góry
Melduję że od rana tnę minskanta Miscanthus sinensis 'Gracillimus'. miskant chiński 'Gracillimus'.

ps. sama - bez "miecza świetlnego"
Ogród pod trzema dębami 10:36, 28 mar 2015

Do góry
nie ma siły ! fotki po zakończonych pracach muszą być!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:33, 28 mar 2015

Do góry
Jolas- to OSMO Olej tarasowy szary
Ale on nie jest kryjący także do szarości to mu daleko ,
Donica ma w środku łączenia z płaskowników aluminiowych
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:30, 28 mar 2015

Do góry
babka to ta http://www.obi.pl/decom/product/Lawenda_bylinowa_opak._6szt_(Lavandula_angustifolia)/5121900?c=lawenda
drugie zdjecie tej niby kwitnącej to jest zupenie z innej odmiany chyba bo u mnie kwitnie inaczej

ps1. teraz to musicie szybko pędzic (jak Struś Pędziwiatr albo i szybciej " z prędkością światła") aby zdążyć kupić
ps2. będzie jak walka o karpia w LIDLU https://www.youtube.com/watch?v=mS-NTDMnmPE

Lawenda - Lavandula 10:26, 28 mar 2015

Do góry
babka napisał(a)
U Zielonej Marty była dyskusja nt odmian lawendy. Może ktoś wie czy to jest ta, którą poleca Magnolia ???

http://www.obi.pl/decom/product/Lawenda_bylinowa_opak._6szt_(Lavandula_angustifolia)/5121900?c=lawenda

to dokładnie jest ta lawenda
łatwo też się daje ukorzenić, po cięciu wsadziłam do ziemi i miałam niebawem ukorzenione sadzonki,
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:35, 28 mar 2015

Do góry
Aga równiez licze na magnolię

Oli witaj

Pamaja- nie wiem skad jesteś ale jeśli kwitną. ciebie forsycje mozesz już ciąć wszystko u mnie bukszpany czekaja na czas, mój czas....

Malkul, Joaśka, Rench, Zielona Ania, Mira nie wiem czy dzisiaj czy jutro, dzisiaj jakies fotki będą ale porządna sesja może jutro?

Mała Mi - pomyśl, ze dzien będzie dłuższy

Ewakoatowice - pogoda zmienną jest...

Ensata ja w tym roku stosuje Yara miła zaraz napiszę dlaczego . Doczytałam że sie bukszpanujesz ?

Katiax - ja potrzebuję wyłacznie 2 szt dużych kul do donic, poczekam jeszcze na wysyp holenderskich wypasionych kulek

Nawigatorka - jakoś pogodziłam sie z faktem, ze nie wszystko w moim ogrodzie musi byc, forsycje widac na kilometr, moze sobie rosnac w sąsiednich ogrodach aby wiosna cieszyc moje oczy

Oliwko witaj sąsiadko- balkon jest w stanie spełnić nasze marzenia o ogrodzie
Agania - witaj po przerwie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:51, 27 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

wymień prosze jakie trawy będziesz miała

ps. jejku już się nie mogę doczekać co tu się będzie w ogóle działo!

Miskanty i carexy Nie piszę nic więcej bo nie wiadomo czy wszystkie dostanę i będzie klapa... Gosia a wiesz jak ja już nie mogę się doczekać
Moja codzienność - ogród Oli 18:14, 27 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
fotki "bendom"?

niewiele ale coś mam
Lawendowy zawrót głowy 16:41, 27 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ciekawam tej ścianki

Nie bardziej niz ja
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:38, 27 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
no wiesz!
jak postawiasz to piękne ogrodzenie z moich marzeń (mąż się nie zgodził) to się tu posiusiam normalnie !

Nie miałam pojęcia że ono z Twoich marzeń Chyba musisz założyć pampersa, nie ma wyjścia
Buziol
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:08, 27 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Nicol21, Jalos- kolor podłogi w altanie to szary
I link do info o donicach https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=155

a czym pomalowany ma szaro? Masz może zdjęcie, na którym widac więcej tej szarej podłogi?
A podłoga jest bardziej szara czy raczej grafitowa?

Za link do zdjęć z donicami dziękuję bardzo - mam jednak pytanie - bo na zdjęciach to ja widzę tylko blachę i styropian? Czy jest coś jeszcze czego moje oko nie dostrzega?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies