Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ensata 17:52, 27 mar 2015

katiaxx napisał(a)
Marzenko - widziałam u Ciebie azofoskę, i kilka wpisów że nawozi się nią trawnik , byłam w casto i tam azfoska z info na opakowaniu ze dobra do kwiatów i warzyw - czy jest inna do trawy - czy możną ta ?

No i SZUKAM DOBREJ PLANTACJI Z BUKSZPANEM, u Ciebie mnóstwo ludzi się przewija - a może Ty coś znasz ?
Proszę o i info na priv
można tą
Dorotka 18:57, 27 mar 2015

Marzenko, kupiłam w Lidlu różę pnącą, taką sadzonkę i nie wiem co z nią dalej robić?? Ona jest chyba z odkrytym korzeniem, z naciskiem na chyba bo się nie znam.
Co z nia teraz robić?? Można od razu wsadzać w ogrodzie???

I jeszcze kupiłam cebule takie większe - dymki. czy też to juz jest czas na wsadzanie ich w ziemię w ogrodzie???
ewakatowice 19:16, 27 mar 2015

oby pogoda dopisała i zdjecia nam podeślij
Buziaki z deszczowych Katowic
Mala_Mi 20:29, 27 mar 2015

Kurs szybkiego czytania... oj przydałby się ..

Ci co rano się budzą przed budzikiem są szczęśliwi, bo nie ucierpią z powodu zmiany czasu... a ja na 100% wstanę lewą nogą
mira 20:46, 27 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno,

uprasza się o sesję zdjęciową Twojego wejścia do domu i donic obsadzonych wiosennym kwieciem. W życiu nie widziałam piękniejszych cebulowych w donicach - w takiej masie i tak pięknie różnorodnie.
Ja bym sobie na progu Twojego domu siedziała i patrzyła ... .
Nie mogłam oczu oderwać. I zmrok mi wcale nie przeszkadzał.

och to ja czekam, ale sesja musi być porządna więc poczekam cierpliwie...do jutra

pozdrawiam
Pamajo 21:57, 27 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Zima nadrobisz zaległości, teraz bądż na bieżaco

Wszystko już pocięte, nawoz podsypany? Jeśli nie to działaj !

U nas tez pada ale sie cieszę, bo roslinom deszcz był bardzo potrzebny

Melduję, że zgodnie z sugestią jestem na bieżąco

We wszystkich czytanych wątkach jest wiosna 2015

Pociachałam tylko róże. Nie wiem czy dobrze ale robiłam to pierwszy raz. Do ciachania są jeszcze bukszpany ale to będę robić dopiero drugi raz. Zobaczymy jak mi to wyjdzie. Ogródek podsypany.

Trzaskam obcasami i letam dalej.
Madzenka 00:35, 28 mar 2015

Aga równiez licze na magnolię

Oli witaj

Pamaja- nie wiem skad jesteś ale jeśli kwitną. ciebie forsycje mozesz już ciąć wszystko u mnie bukszpany czekaja na czas, mój czas....

Malkul, Joaśka, Rench, Zielona Ania, Mira nie wiem czy dzisiaj czy jutro, dzisiaj jakies fotki będą ale porządna sesja może jutro?

Mała Mi - pomyśl, ze dzien będzie dłuższy

Ewakoatowice - pogoda zmienną jest...

Ensata ja w tym roku stosuje Yara miła zaraz napiszę dlaczego . Doczytałam że sie bukszpanujesz ?

Katiax - ja potrzebuję wyłacznie 2 szt dużych kul do donic, poczekam jeszcze na wysyp holenderskich wypasionych kulek

Nawigatorka - jakoś pogodziłam sie z faktem, ze nie wszystko w moim ogrodzie musi byc, forsycje widac na kilometr, moze sobie rosnac w sąsiednich ogrodach aby wiosna cieszyc moje oczy

Oliwko witaj sąsiadko- balkon jest w stanie spełnić nasze marzenia o ogrodzie
Agania - witaj po przerwie.
Madzenka 07:51, 28 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Marzenko, kupiłam w Lidlu różę pnącą, taką sadzonkę i nie wiem co z nią dalej robić?? Ona jest chyba z odkrytym korzeniem, z naciskiem na chyba bo się nie znam.
Co z nia teraz robić?? Można od razu wsadzać w ogrodzie???

I jeszcze kupiłam cebule takie większe - dymki. czy też to juz jest czas na wsadzanie ich w ziemię w ogrodzie???

Rożę namocz na min 12 godzin w wodzie, potem posadż i jeszcze ją okopczykuj.na 10 cm. Mozesz ja tezj jeszcze przyciąc ale zwykle przysłane ze szkółki sa juz mocno przycięte.

Cebule moj teść w miejscowosci podgórskiej juz posadził, wiec sadż i Ty
Madzenka 08:04, 28 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno,

uprasza się o sesję zdjęciową Twojego wejścia do domu i donic obsadzonych wiosennym kwieciem. W życiu nie widziałam piękniejszych cebulowych w donicach - w takiej masie i tak pięknie różnorodnie.
Ja bym sobie na progu Twojego domu siedziała i patrzyła ... .
Nie mogłam oczu oderwać. I zmrok mi wcale nie przeszkadzał.

Ewo to wszystko zludzenie optyczne wieczorem białe donice i jasne kwiatki robia wrazenie wieczorem, w dzien nie sa takie ładne

Ale dzisiaj zrobię dla Ciebie fotki
Karol99 08:06, 28 mar 2015

Marzenko, mogę już ciąć bukszpany? Czy za wcześnie?