Małgosiu - krokusy są beżowe i ledwie je widać... Najlepsze byłyby w mocnym fiolecie lub żółte
Wrzośce raczej przesadzę w inne miejsce, podczas rewolucjonizowania rabat
Ślimaki... doświadczenia mam złe. Niebieskie granulki rzeczywiście pomagają, jednak podczas plagi dość szybko schodzą - po deszczu nie zanikają. Najmniej efektywne jest ich sypanie na rabatach wysypanych korą, bo wtedy wpadają między nią i ślimaki grasują nadal. U siebie ustawiam je na obrzeżu z kostki brukowej - dosłownie! Na rabaty z czystą ziemią wysypuję bezpośrednio.
Ha ha...nie pamiętam jaki duzy masz ogród. Muszę zerknąć...
Ale jest kilka specjalistek od upychania - przejdziesz Jola szkolenie to zarówno 50 rozplenic jak i inne chciejstwa się zmieszczą
Też tak myślę
A wiesz, że ja ciągle na Twoim avatarku to baletnicę widziałam.
Dopiero teraz bliżej zerknęłam i widzę, że to kwiat....
No właśnie...jakoś na razie nikt nie dzwoni w sprawie kupna modrzewi...wrr.. Poczekam jeszcze troszkę...
hehehe, Sebek ja ciągle w niedoczasie, więc jak chowam dekoracje bożonarodzeniowe, to wyciągam wielkanocne . Dobrze że odwrotnie też tak nie działa, bo między Wielkanocą a Bożym Narodzeniem więcej czasu
Altana pójdzie do rozbiórki - nie wiem kiedy, bo jeszcze się trzymają te deski... W końcu w zeszłym roku tylko w jednym miejscu nie wytrzymała i runąłem z dachu na ziemię Także można ją jeszcze uznać na nie niosącą niebezpieczeństwo - o ile się po niej nie chodzi, a pod nią
Jeśli będzie nowa altana - a raczej pergola, to mam nadzieję, że wtedy i paleciak znajdzie miejsce - albo meble jak u Gosi malkul Tak czy inaczej stół i ławki idą out!
Mała_Mi dziękuję za radę będę jeszcze obserwować jak będą rozwijały mi się siewki-jeśli coś z nich będzie to sadzonki zostawię w spokoju. W sprawie Serbów zaraz odpisze na priv
Sebek juz druga osoba chwali mój podjazd-to miłe tym bardziej ze to była moja pierwsza "rabata" i całkowicie (jeśli chodzi o układ) moja koncepcja. Bo rośliny ogrodowiskowe oczywiscie.tylko umbry chyba się tam trochę męczą i powoli rosną.zapraszam częściej