Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Madzenka 06:49, 11 mar 2015

Czy ja mam kompostownik prezmalowac? Chyba szybciej sie rozpadnie? jak myslisz ile taki drewniany wytrzyma zważywszy na fakt, ze kompost podlewamy?
nicol21 08:10, 11 mar 2015

Kompostownik wypasiony, ale moze cos wiecej ogrodu wiosennego pokażesz?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
katiaxx 08:32, 11 mar 2015

a trawki już przynacie ?
lojalna_ 08:51, 11 mar 2015

Gdybym miała 50 rozplenic to juz nic innego by mi sie nie zmiesciło : swietne prace jak jest słoneczko to chce sie wszystko nie pierwsza piszesz ze jak ciełas to z rozpedu poszło hihihi
MAD 09:06, 11 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Czy ja mam kompostownik prezmalowac? Chyba szybciej sie rozpadnie? jak myslisz ile taki drewniany wytrzyma zważywszy na fakt, ze kompost podlewamy?

5 lat spokojnie powinien wytrzymać.

Podglądam i pozdrawiam!
Sebek 09:39, 11 mar 2015

Kompostownik wygląda pięknie

Cieszę się na wieść o grabach - będzie cudnie Tylko niech w końcu się ktoś zgłosi! Najwyżej jakiejś szkółce upchnij w zamian za graba
Magda70 14:28, 11 mar 2015

katiaxx napisał(a)
Ty oczywiście musisz mieć wszystko zrobione porządnie kompostownik super, i jaki esteticzny - masz jakiś mało widoczny kącik ? poka co masz w środku

u mnie to każde miejsce widoczne , każde taaaakie piękne - oczywiście w wyobraxni, że nie mam gdzie tego kompostownika uasadzić , zanim krzak urośnie i zakryje to trochę minie.

z mojego kompostu latem się dymiło

Nie marudź...już sobie wyobrażam jak Twoje tyły będą wyglądać za jakiś czas..
Co do kompostownika to naobiecywałam wczoraj...ale pogoda się zepsuła i nie chciało mi się latać z aparatem. Ale pokaże co mam w srodku

katiaxx napisał(a)
i ja żal odczuwm , dziś po pracy naginam w walonkach po końskie łajno , nie mogę sie doczekać

I jak łajno? pryztargałaś?

katiaxx napisał(a)
No dobra - to teraz kolejna sprawa dopytam
kwestia trawnika i wiosennych robót przy nim - czy macie aerator i ten drugi ze szpikulcami - jeśli tak to elektryczny ?- 2 w jednym - był taki w lidlu keidys ale kosztował majątek, ja bym chciała coś ręcznego, co najlepiej wybrać, czy lepsze szpilki czy noże czy musi byc i to i to ?
sorki e na Twoim wątku bo mój w zamarciu ale tez zapytam

spoko...
J asię areacją nie interesuję. To działka eMa.. My areatora nie mamy ale mają nasi sąsiedzi więc sobie pożyczamy...tzn Em pożycza. W zeszlym roku nic nie robiliśmy z trawnikiem bo planowaliśmy go położyć na nowo. Plany te bedziemy realizować teraz - wiosną Ale na temat ereacji i wertykulacji to Madżenka specjalistka jest

katiaxx napisał(a)
a trawki już przynacie ?

Przyciełam w niedzielę...prawie wszystkie oprócz carexów.
Magda70 14:33, 11 mar 2015

babka napisał(a)
Wiosenne pozdrowienia przynoszę Muszę zerknąć co u Ciebie ładnego znów Nie w sposób nadrobić zaległości jakie mi się porobiły bo zapuściłam forum i tematy ogrodowe ale musowo choć kilka stron w tył przewertuję

Babka...w sumie to nic się jeszcze spektakularnego nie działo.

Zaczynamy dopiero działać.
I ja pozdrawiam wiosennie

Madzenka napisał(a)

Nie musisz przemalowywać, mój eM malował...z nudów Dechy surowe...malnął aby pasowało do skrzyń warzywnych. Myslę, że kilka lat postoi. Na razie ma 1,5 roku i śladów amortyzacji nie widać

nicol21 napisał(a)
Kompostownik wypasiony, ale moze cos wiecej ogrodu wiosennego pokażesz?

Pokaże...czemu nie
Ale jakoś w niedzielę nie myslałam o aparacie tak byłam przejęta pracą...a od poniedziałku jak wracam po pracy to brzydko, pochmurnie.
Ale muszę pokazać bo moje krokusiki w całkiem fajnych ilościach się pokazały
Magda70 14:38, 11 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Gdybym miała 50 rozplenic to juz nic innego by mi sie nie zmiesciło : swietne prace jak jest słoneczko to chce sie wszystko nie pierwsza piszesz ze jak ciełas to z rozpedu poszło hihihi

Ha ha...nie pamiętam jaki duzy masz ogród. Muszę zerknąć...
Ale jest kilka specjalistek od upychania - przejdziesz Jola szkolenie to zarówno 50 rozplenic jak i inne chciejstwa się zmieszczą

MAD napisał(a)

5 lat spokojnie powinien wytrzymać.

Podglądam i pozdrawiam!

Też tak myślę

A wiesz, że ja ciągle na Twoim avatarku to baletnicę widziałam.
Dopiero teraz bliżej zerknęłam i widzę, że to kwiat....

Sebek napisał(a)
Kompostownik wygląda pięknie

Cieszę się na wieść o grabach - będzie cudnie Tylko niech w końcu się ktoś zgłosi! Najwyżej jakiejś szkółce upchnij w zamian za graba

No właśnie...jakoś na razie nikt nie dzwoni w sprawie kupna modrzewi...wrr.. Poczekam jeszcze troszkę...
siakowa 14:41, 11 mar 2015

Magda70 napisał(a)

A wiesz, że ja ciągle na Twoim avatarku to baletnicę widziałam.
Dopiero teraz bliżej zerknęłam i widzę, że to kwiat....

o matko faktycznie tez widziałam baletnice...dalej widze baletnice