Dziękuję bardzo Pani Danusiu. Teraz dopiero widzę czego tutaj brakowało. Bardzo proszę poświęcić mi jeszcze chwilę i napisać jakie rośliny planowała by Pani posadzić w miejscu tych rysunków.
Ponieważ ja robiłam ten projekt Any, może byśmy co innego wymyśliły?
Może pienne żółte cyprysiki podsadzone kulami z bukszpanu, jesli masz kule. Może za dużó juz tego motywu ogrodu nie tylko bukszpanowego, czyli trzech stożków? Będzie nudno, bo to samo.
Zrób rzut tej rabaty. Z góry i daj wymiary.
Dodam jeszcze, że ogród planuje się kompleksowo, nie pojedyncze, oderwane od siebie rabaty.
Kombinuję żeby zrobić miejsce przy tarasie na nie - na tle żółtego jaśminowca....jakiś brudny róż + fiolet w nóżkach...chociaż jeszcze muszę info pozbierać, bo na różach się nie znam nic a nic
Zrobiłam regenerację trawnika pod bukiem, skosiłam nisko, posypałam nasionami i posypałam ziemią Fioretorf.
No i już jest ładnie. Trawniki świeżo kładzione gotowały się w upały, zwłaszcza gdy burza była wieczorem, nie zdążyły wyschnąć i placki.
"Niuchał" bardzo głośno jak pies przez całą godzinę! Bałam się,że to kuna, która przeleciała obok mnie ostatnio o północy na tarasie ;D ale to tylko jeż i to u sąsiadów
Ale, że tak się ważył na Twoim nieskazitelnym trawniku to już przesada!