Ponieważ ja robiłam ten projekt Any, może byśmy co innego wymyśliły?
Może pienne żółte cyprysiki podsadzone kulami z bukszpanu, jesli masz kule. Może za dużó juz tego motywu ogrodu nie tylko bukszpanowego, czyli trzech stożków? Będzie nudno, bo to samo.
Zrób rzut tej rabaty. Z góry i daj wymiary.
Dodam jeszcze, że ogród planuje się kompleksowo, nie pojedyncze, oderwane od siebie rabaty.
Kombinuję żeby zrobić miejsce przy tarasie na nie - na tle żółtego jaśminowca....jakiś brudny róż + fiolet w nóżkach...chociaż jeszcze muszę info pozbierać, bo na różach się nie znam nic a nic
Zrobiłam regenerację trawnika pod bukiem, skosiłam nisko, posypałam nasionami i posypałam ziemią Fioretorf.
No i już jest ładnie. Trawniki świeżo kładzione gotowały się w upały, zwłaszcza gdy burza była wieczorem, nie zdążyły wyschnąć i placki.
"Niuchał" bardzo głośno jak pies przez całą godzinę! Bałam się,że to kuna, która przeleciała obok mnie ostatnio o północy na tarasie ;D ale to tylko jeż i to u sąsiadów
Ale, że tak się ważył na Twoim nieskazitelnym trawniku to już przesada!
To co myślisz i planujesz jest błędne, to wszystko co masz lub co kupiłaś jest za małe i bez znaczenia dla ogrodu
Bo jakie znaczenie dla tak dużej rabaty może mieć wiciokrzew czy rozchodnik?, skoro potrzebne są drzewa aby zasłonic domy, które robią niewłaściwe tło szersze rabaty, bo te co masz pomieszczą ten jeden rochodnik, czy cos "zimozielonego i małego" ale nie pomieszczą tego co powinno byc na tej rabacie. Potrzebujesz bowiem tego:
Nie - to wszystko jest za małe, nie ma proporcji ten ogród. Potrzebujesz sporego drzewa w odmiennej kolorystyce, a pod nim podwójny żywopłociik z bukszpanu, w nim hosty Patriot dużżżżżoooo host a w nich burgundowe tulipany - 50 szt.