Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 19:26, 31 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Wklejam link do instrukcji hydrożel z pampersa.
https://www.youtube.com/watch?v=sXb8rJ8Rm3I&feature=share&fb_ref=share

U Małej Mi takie wynalazki

Mala_Mi napisał(a)
Instrukcja stosowania pampera innego niż zalecane na opakowaniu:
- nalałam w pampersa wody ile wlazło (próbowałam na sucho wytrzepać, ale to trudne)
- rozcięłam pieluchę
- wysypałam nasączone kuleczki żelowe do miski (z jednego pampersa wyszło około litra)
- wymieszałam kulki z ziemią do siewu i pikowania (tym razem wyparzyłam ziemię w piekarniku) ilość na czuja tak by ziemia była przyjemnie wilgotna
- posiałam nasionka i już... po 5 dniach podlałam ponownie, ale bardzo symbolicznie, bo jeszcze mokro jest, tylko na powierzchni ciut przeschło, a sieweczki jeszcze malutkie

Teraz czekam jak mnie Waldek obsztorcuje, że to nieekologiczne albo jakie inne...
Ale nawet jak obsztorcuje (czytałam ile się dało, ale ... chemikiem nie jestem) to i tak do doniczek balkonowych będę dawać ten wynalazek Może przestaną mi wysychać moje kwiatki

Ale mam zostawione takie ciut użyte... mocznik w rozcieńczeniu nie szkodzi roślinom.. czytałam książkę "Czas na działkę" w której ogrodnicy równo oddawali mocz na kompost

Jak ktoś powie fe..to ja się zapytam, a obornik to co??? Cacy taki??

proponuję przeczytać ten artykuł..warto

Następna próba z lekko użytego pampersa... ale to już wtedy gdy zacznę podlewać na zewnątrz Jakoś w domu wolę tradycyjne metody

Ogródek Iwony 19:22, 31 sty 2015

Do góry
Karolu, dziękuję

Violu, sikorki przylatują, jak śnieg przysypie. Inaczej szukają same

Widzieliście zastosowanie hydrożelu? U Małej Mi fajny wykład na ten temat był. Jak zabraknie pampersów w B, to się nie dziwcie. To będzie sprawka tych, co poczytali
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:34, 31 sty 2015

Do góry
Łukasz, dziękuję, że poszukałeś dla mnie inspiracje. Znajdziesz jakieś kulki pod drzewem? Zimozielone?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:33, 31 sty 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Znawca ze mnie żaden , ale mi sie podoba Zastanawiam sie tylko czy rośliny z grupy B nie przerosną roślin z grupy D.Moja Bonica po jednym sezonie miała ok 1 metra a np jarzmianki to raczej mniejsze są. Ostróżki to też chyba sporo wyższe będą .

Rabatka ma być dwustronna, to D można będzie oglądać z drugiej strony.

Ucieszyłam się czytając, jak bonica przyrasta. Sadziłam ją latem. Zatem w tym roku może być fajna
Ogródek Iwony 18:19, 31 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko pytałaś u mnie o pomysł na podsadzenie świerku i zapomniałem wkleić inspiracje, które wtedy wyszukałem
Może posadzić hosty i hakonechloa 1, 2, 3, 4.

Oj, dziękuję pięknie za podpowiedzi. A masz może coś z kulkami bukszpanowymi?
Tak ostatnio chodzą mi po głowie. Zimą byłoby coś widać
Ogródek Iwony 18:16, 31 sty 2015

Do góry
Od kilku dni u nas pada śnieg. Dziś z okna zrobiłam kilka fotek. Nadal nie wychodzę, choć ciut lepiej się czuję.
Im człowiek starszy, tym gorzej walczy z wirusami. Najmłodszy w 3 dni zwalczył chorobę, a ja tydzień i końca nie widać.

Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:18, 31 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violi, dobrze kombinujesz. Plama będzie dobrze. A jak się rozsieje, będzie druga plama. Ja sobie zamówię z Oli źródełka. Są niskie. Ja mam wysokie.

Ja chyba sobie też to źródełko wykorzystam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:05, 31 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Michal, a gdzie masz wątek ?

W naszych ogrodach, poszukaj po nazwie użytkownika
Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:00, 31 sty 2015

Do góry
Violi, dobrze kombinujesz. Plama będzie dobrze. A jak się rozsieje, będzie druga plama. Ja sobie zamówię z Oli źródełka. Są niskie. Ja mam wysokie.
Makowo na Kociewiu 16:00, 31 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, będzie dobrze i tego się trzymaj

też tak myślę
Ogród niby nowoczesny ale... 15:58, 31 sty 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
może i wyglądają jak czarno-białe, ale najważniejsze, że ciągle z przewagą białego
macham z Wilczej

Cześć Wilczyca zdjęcia robilam rano..teraz juz mniej tego bialego

Iwk4 napisał(a)
Pięknie. Czekam w takim razie na wizytówkę. Trzymam kciuki. Będzie piękna, jak cały ogród.

Dzęki Iwonko... Muszę poszperać w tych zdjęcia a tak tego nie cierpię bo nie wiem na ktore sie zdecydować ha ha
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:56, 31 sty 2015

Do góry
MichalTroll33 napisał(a)
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa - pozdrowionka Seba

Michal, a gdzie masz wątek ?
Ogród niby nowoczesny ale... 15:53, 31 sty 2015

Do góry
Pięknie. Czekam w takim razie na wizytówkę. Trzymam kciuki. Będzie piękna, jak cały ogród.
Makowo na Kociewiu 15:49, 31 sty 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Iwonko moja niepewność czy to co wymyśliłam zda egzamin i osiągne zamierzony efekt, ale myślę wg katalogu, że jak coś zaczynasz to skończ a przecież już zaczęłam prawda ?

Kasiu, będzie dobrze i tego się trzymaj
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:45, 31 sty 2015

Do góry
Kasia, o co chodzi z tym bluszczem? Dekoracja, czy ukorzeniasz ?
Makowo na Kociewiu 15:34, 31 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, planami jestem przerażona Mam nadzieję, ze wiesz, z której strony to ugryźć. I zalatw sobie silnego pomocnika Szkoda twojego kręgosłupa. Trzymam kciuki za realizację planów. Podglądalam, ale chora nie miałam siły pisać nic mądrego

Iwonko najgorsze jest to, że wszędzie rabaty są zaminowane cebulami więc część prac musi poczeka=ć do wczesnego lata jedynie borówki, bonsai i róża i różaneczniki mus przesadzić jak najwcześniej. Niestety tulipany są zagrożone
Mój kręgosłup musi mieć wsparcie, wiem ale skąd go wezmę nie wiem
Iwonko moja niepewność czy to co wymyśliłam zda egzamin jest wielka, ale myślę wg dekalogu ogrodnika, że jak coś zaczynasz to skończ a przecież już zaczęłam prawda ?
Makowo na Kociewiu 15:15, 31 sty 2015

Do góry
Kasiu, planami jestem przerażona Mam nadzieję, ze wiesz, z której strony to ugryźć. I zalatw sobie silnego pomocnika Szkoda twojego kręgosłupa. Trzymam kciuki za realizację planów. Podglądalam, ale chora nie miałam siły pisać nic mądrego
Pomóżcie wyczarować mi ogród 13:32, 31 sty 2015

Do góry
O rany Tyle aż?
Ogródek Ewy 13:26, 31 sty 2015

Do góry
Też mam taką. :'(
Ogród mały, ale pojemny;) 13:24, 31 sty 2015

Do góry
MarekW napisał(a)
no chyba na pintereście tak sądzę

Dokładnie tak. Przy przy pięciu fotek w podpisie pojawia się, skąd pochodzi zdjęcie. Czyli jakby jest link do twojego ogrodu. Inni użytkownicy mogą tworzyć swoje tablice, na które przypinają fotki od innych. Twoje ze stron 61, 62 przypięlo kilka osob
To miłe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies