Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:55, 23 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Nasyciłam oczy...ale zapodałaś wielką dawkę fotografii...ładne ujęcia
z ogrodów Anpi i Agnieszki Agapant....Goczałkowice dla przypomnienia, ale z przyjemnością powspominałam

Teraz kolej na Twój ogród

Agatko swój już też pokazałam, żeby się nie fochnął na mnie, że go odstawiłam w odstawkę.
Teraz czas na inne

Ślady po bluszczu.
Za drzwiami do ogrodu... 23:51, 23 cze 2019

Do góry
marba napisał(a)
Aniu, pięknie zakwitły Ci róże, co jedna to ładniejsza. A jak ma się Twoja różyczka "Dancing Queen? Zebrała się? Moja ma jednego pączka, na dniach zakwitnie.

Jedna wypuściła nawet nowy zaczątek pędu ,ale po kilku dniach niestety zwiędł i obsechł,mimo że róża ma mokro.Niedaleko ryje mi kret,może to jego wina Ale ten główny pęd jest marny ,góra jakaś czarna. nie wiem ,czy jeszcze jest jakaś szansa,czekam od nowa.A z drugiej nic nie będzie ,do tej pory nic nie wypuściła.Tylko ta zielona róża ,którą razem zamówiłam jakoś się zbiera,mimo szarej pleśni,która ja od początku atakowała.Wypuszcza po oprysku nowe listki i ma przyrosty.
Czekam na zdjęcie Twojej DQ
Inne moje róże bardzo mnie cieszą
Palais royal:

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:50, 23 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ach te wojaże ogrodowe, cudne chwile, łapiemy jak promyki i chowamy do kieszeni wspomnień

Ja mam te kieszenie już po brzegi upchane

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:48, 23 cze 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
On ci to jest, on mikołajek... Raz wsadzisz, wszędzie wylezie

Sugerujesz, że mam się bać?

Niezawodna Bonica. Choć czytam, że Agnieszka z Jurajskiego się jej pozbyła.

I bukiecik na dobry tydzień.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:46, 23 cze 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Jeju, ale raj i to nie jeden pokazałaś! Ogrody Dziewczyn ogrodowiskowych wspaniałe, a te budowane masą ludzkich rąk też zapierające dech w piersiach. Ciężko zacytować taką masę zdjęć, ale wybrałam z ostatnich wstawionych, przy których mi się oczko zaświeciło

Kasiu wszystkie ogródki śliczne i ogrodowiskowe i te inne. Jestem niesamowita szczęściarą mając możliwość to wszystko zobaczyć na własne oczy. Po tych wojażąch w domku byłam tylko jeden dzień w sumie to w pracy i pojechałam na kolejne wojaże.

Tym razem zmiana klimatów Będzie kilka relacji wkrótce.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:43, 23 cze 2019

Do góry
I takie tamy na koniec- zanim słońce je umęczy.

Zielony zakątek z Antonówką 23:39, 23 cze 2019

Do góry
Jakiś czas temu przywlokłam :
- Wiąz Wredei szczepiony na pniu, trzy liliowce 'Cherry cheeks' oraz Głóg

- Złocienie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:38, 23 cze 2019

Do góry
Johanko, niezwykle cieszą mnie te ogrodowe "miętusy". Kilka lat marzyłam o cienistych zakątkach w ogrodzie. Dobrze, że zaczynają się tworzyć w sposób naturalny.

Ptasi gaj 23:31, 23 cze 2019

Do góry
Bardzo maleńka hosta chyba najmniejsza

Trochę innych kwiatów przed wjazdem

Ogród z koniczynką 23:28, 23 cze 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)

Skrzaty mieszkają na pieńku pod bordową pęcherznicą, ten biały punkcik...

chciałam zrobić im ciekawsze lokum pod koślawym pniem z rojnikami, ale pień jest zmurszały i boję się go ruszyć, bo może się rozlecieć, a żeby umieścić pod nim pieniek ze skrzatami, to należałoby ten zmurszały podnieść i postawić na czymś, bo on sam w sobie jest pod spodem taki wklęsły , przez co bardzo ciekawy...ta wklęsłość tworzyłaby sklepienie nad skrzatami...w tej chwili tworzy taką mini grotę pod spodem...

a tu skrzaty jeszcze bez domku...

U nas ostatnio wszystko sie sypie W tygodniu młodszy syn złamał deskę środkowa w bujaku w podwórku, a dzisiaj starszy podnosił krzesło na placyku by przestawić i deska rozsypała sie w palcach, musimy dac do wymiany Krótki żywot mebli drenianych nie zimowanych pod dachem
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:26, 23 cze 2019

Do góry
Magda, witam serdecznie. Cieszę się, że Ci się podoba.
Byliny to nie jest moja specjalność. Pojawiły się mimochodem, ale lubię je jako rośliny wskaźnikowe przemijającego czasu. Jest czas irysów, kocimiętki, szałwii, firletki, jeżówek, itd. Lubię zmienność pór roku.
Na froncie mam teraz czas rozchodników ościstych i tojeści rozesłanej.

Nadchodzi czas czosnków główkowatych.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:25, 23 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
O rany. Ile wypraw. I jakie piękne ogrody. CUDNE!!! Nie cytuję bo nadal oglądam i trzeba by wszystko.

Ostatnie dni cały czas w rozjazdach. A dzisiaj spotkanie u Sylwii z Rancza szmaragdowa dolina

Ptasi gaj 23:25, 23 cze 2019

Do góry

Znowu na wsi 23:24, 23 cze 2019

Do góry
Joku napisał(a)

Wszystko tak pięknie skomponowane, aż oczy same rwą się do oglądania, a ta "samosiejka" super...
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:23, 23 cze 2019

Do góry
i na zakończenie widoczek na rabaty - na której znajdują się niemal wszystkie cudowności jakich dusza zapragnie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:20, 23 cze 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Cudnie jest i widzę,że znów spotkaniowa niedziela była

Ja cały czas w wojażach W ogrodzie od trzech tygodni nic nie robię, oprócz fotek.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:19, 23 cze 2019

Do góry
A tu jak dotarłam to się czułam tak mega magicznie - bo jest bardzo bajkowo przez tą bramkę - zresztą i fajnie pomyślana nawierzchnia i rabata obok ekstra zaprojektowana - niedługo tam wybuchną lilie

Ptasi gaj 23:17, 23 cze 2019

Do góry
CD

Mięta wodna

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:16, 23 cze 2019

Do góry
Klonikowo

I od drugiej strony - szpaler hakonek robi wrażenie

Z kolei na podjeździe zachwycił przetacznik siwy, który wyglądał w tej masie obłędnie (haha, a ja go wydałam mamie i Basi naszej w zeszłym roku - kto by pomyślał, że docenię tę roślinkę )
Niesttey na żadnym zdjęciu nie ujęłam przetacznikowej rzeczki w całej okazałości

April cudnie łączy różne rośliny kolorami - tu rozchodnik Karfunkelstein po lewej z szałwią okręgową - idealne zgranie barw!
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:15, 23 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Niesamowita konsekwencja w kolorach. I wszystko na gęsto. Pięknie.

Tak gęsto i konsekwencja kolorystyka to cechy rozpoznawcze tych moich rabatek.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies