Proszę o pomoc.Kupiłam roslinę jako bylinę w bricomarche,ale nie było podanej nazwy.Nie wiem jak ją pielęgnowac.Jeżeli ktoś wie co to jest to proszę o wiadomość
Mam zaległości w relacjonowaniu, ale zdjęcia cykam Kwitnie już hortka Wim`s Red, zaczynają floksy, lilie w pełni, róże kończą pierwsze kwitnienie, szałwie właśnie ścięliśmy. Trochę zdjęć innych niż róże, bo potem to tylko one
Nie wiem czy już pisalam, ale ta lawenda z różą bonica przy chodniku to strzał w dziesiatke. Właśnie bonica ten jasny delikatny róż z niebieską lawenda współgra bardzo dobrze
Kupiłam w tym roku jeszcze kilka krzaków bonici ale posadziłam ja z kocimiętka. Obwódka rabaty powstala w tym roku jeszcze nie ma takiego efektu.
Posadziłam to wszystko pod lipą a lipa złapała jakiegos robala opryskalam ja i zamiast przykryć róże to pryskalam i oblecialy mi liście na kilku różach ale już odzywają.
Część róż kwitnie,a część odzywa. Za mocny środek zrobilam lipa też obleciała z liści i też odbija.
Dla początkujących, to nie wielkokwiatowa. Zobacz sobie Larissę, ona na prawdę nie potrzebuje szczególnych względów, nawet jet samoczyszcząca. Mam 4 sztuki, u mnie nie mają słońca od rana do wieczora, więc później zaczynają kwitnąć. Ale jak już zaczną, to kwitną do mrozów. Jest jasnoróżowa, przekwita jaśniejąc. Dość drobny kwiat, ale obfity, nie pachnie. Zdrowa jak byk. Wiosną ciąć krótko. U mnie właśnie zaczęły.
To zdjęcie w ostrym słońcu, na prawdę jest bardziej różowa.
Baronessa też jest mało problemowa. Tylko nie jest samoczyszcząca, trzeba obcinać przekwitłe kwiatostany. Też nie pachnie. Ale zdrowa jak byk.
W końcu wymyśliłam z pomocą co zrobię z przedogródkiem, będzie powtórzenie roślin ale zimozielony akcent również będzie teraz tylko trzeba to posadzić, dobrze ze za kilka dni zaczynam urlop
A posadzę choine kanadyjska ’jeddeloh’ hakonechloa zielona, derenia i zastanawiam się nad hortensjami. Jesienią posadzę cebulki i wiosna będzie kolorowo
W sobotę wywiało mnie na południe i poczyniłam zakupy, na razie mają kwarantannę
W tym roku stawiam na zakup drzew, w krótce będą brzozy dorenboos, jest lipa Winter Orange klon Golden Glob a teraz dokupiłam klona Drummondi
Ewo tal to wygląda około 2 na 2 metra sześć róż takie małe pzrycięte wiosną, to są odmiany stare pzresadzone w to miejsce rok temu obok bielunie same się wysiewają
nie wiem co jest z tymi różami po prostu bardzo szybko kwitły i po trzech dniach już po kwiatach obciąłem kwiatki teraz czekam same kzrewy zielone a raczej krzewiczki.
Dwie są takie większe w zeszłym roku kupione na targu
a ta teraz kupiłem na targu ma tydzień
dlatego pisałem takie se bo wasze są okazałe piękne u mnie raczej namiastka może zrezygnować?