Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Mój kawałek raju 08:22, 10 wrz 2011

Do góry
Aniu jakich internetowych sprzedawców możesz polecić od cebul?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:53, 10 wrz 2011

Do góry
Sebek któregoś dnia przy okazji zakupu oprysku patrzyłam cebule w ogrodniczym, owszem były krokusy, narcyzy, a tulipany tylko takie zwykłe... a ja chcialam liliokształte, papuzie, zielonokwitnące, strzępolistne... takich nie widziałam. Niestety nie ma u mnie dużych marketów typu Obi , najbliższy jest 80km. Więc jak się mieszka w takiej dziurze (choć do niedawna to miasto wojewódzkie) trzeba się posiłkować internetem.
A pomysł z przysypaniem zasychających krokusów żwirkiem wykorzystam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 07:44, 10 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

to kolejna roślina na mojej liście na przyszły rok PIĘKNY!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 09 wrz 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
to moja pierwsza jesień w ogrodzie a co za tym idzie pierwsze w życiu sadzenie cebul ...ogladam właśnie na allegro tulipany, krokusy, czosnki, Chciałabym na wiosnę mieć kwitnące łany ... przyszła wiosna również będzie moją pierwszą

Najpierw przejedź się po marketach, bo tam na jedno z tymi allegrowymi wychodzi - a tam jeszcze płacisz za przesyłkę - czyli wielką paczkę gratis masz.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 09 wrz 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Co się robi z krokusami po przekwitnięciu? pytam ponieważ tak sobie wydumałam by posadzic je na rabacie przed domem w kamyczkach, ale nie wiem jak będą wyglądały po przekwitnięciu, tzn czy mozna je odrazu ściąć by nie szpeciły rabaty żwirowo-kamykowej?

Po przekwitnięciu ścinamy tylko suche kwiaty, a w czerwcu możemy ściąć liście - jednak wymyśliłem, że jak przekwitną można zakryć jeszcze zielone liście korą albo żwirkiem - wtedy ich nie widać i zasychają w spokoju
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:13, 09 wrz 2011

Do góry
to moja pierwsza jesień w ogrodzie a co za tym idzie pierwsze w życiu sadzenie cebul ...ogladam właśnie na allegro tulipany, krokusy, czosnki, Chciałabym na wiosnę mieć kwitnące łany ... przyszła wiosna również będzie moją pierwszą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 09 wrz 2011

Do góry
Co się robi z krokusami po przekwitnięciu? pytam ponieważ tak sobie wydumałam by posadzic je na rabacie przed domem w kamyczkach, ale nie wiem jak będą wyglądały po przekwitnięciu, tzn czy mozna je odrazu ściąć by nie szpeciły rabaty żwirowo-kamykowej?
Ogród z Czerwonym mostkiem 21:30, 09 wrz 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Powiedz jak zimuje red baron (mam u siebie a wyczytałam że kiepsko) i w jaki sposób masz oddzielony żwirek od trawy?

Ana u mnie red baron zimuje bezproblemowo bez okrywania, w zeszłym roku miałam zakupione dwie małe sadzonki , w tym roku je porozsadzałam i mam ich już sporo bardzo szybko się rozrasta.

Też czytałam wątek o ekobordach, bardzo mi się podobają i może kiedyś u mnie zagoszczą, ale na chwilę obecną wkopałam zwykłe obrzeże trawnikowe to falowane ponaciągałam żeby było proste i wkopałam na równi z poziomem ziemi wyszło dużo taniej bo ok 9 zł za 6 metrów.
W niektórych miejscach mam kostkę pomiędzy trawnikiem a rabatami.

U mnie niestety pieski biegają jak szalone jak się bawią i co chwilę zbieram żwirek z trawnika , w tej sytuacji polecam grubszą granulację bo taki jest o wiele lepszy i się tak nie przemieszcza. Do kosiarki grubszy się też nie dostaje, niestety wiem to teraz po czasie jak rozwieźliśmy 10 ton drobnego po ogrodzie.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:56, 09 wrz 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek różyczka piękna, a jak pachnie?

Ładnie - choć austiny są nieporównywalne

Safoya - to róża yellow romantica - romantyczna. Ale Danusia dobrze radzi - Pilgrim fajniejszy.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:51, 09 wrz 2011

Do góry
Sebek różyczka piękna, a jak pachnie?
Ogród z Czerwonym mostkiem 18:55, 09 wrz 2011

Do góry
tyna napisał(a)

Powiedz jak zimuje red baron (mam u siebie a wyczytałam że kiepsko) i w jaki sposób masz oddzielony żwirek od trawy?

Imperata cylindrica "Red Baron" przezimowała u mnie bez szwanku, a zimy mam ostatnio srogie
na wiosnę porobiłam sadzonki - z dwóch - sześć - i znowu są jak tamte dwie przed podziałem

a okrywasz go jakoś?
Ogród z Czerwonym mostkiem 18:54, 09 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ana, o oddzielaniu żwirku mamy tutaj wąek, może coś skorzystasz, czy szukasz innego rozwiązania?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/837-ekobordy-oddzielanie-kory-od-zwiru

Można taśmy stalowe zakopywać, albo robić krawężnik z kostki.

Danusiu ten wątek czytałam, na tyłach domu mam do zrobiebia chodniczek/ścieżkę (?) i zastanawiam się z czego, po głowie kołacze mi się kilka pomysłów i nie wiem co zrobić a czas nagli bo chcę to zrobić teraz żeby na wiosnę już mieć to z głowy...
Ogród z Czerwonym mostkiem 18:00, 09 wrz 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Imperata cylindrica "Red Baron" przezimowała u mnie bez szwanku, a zimy mam ostatnio srogie
na wiosnę porobiłam sadzonki - z dwóch - sześć - i znowu są jak tamte dwie przed podziałem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:19, 09 wrz 2011

Do góry
a czosnki kiedy kwitną?
Ogród z Czerwonym mostkiem 17:14, 09 wrz 2011

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:28, 07 wrz 2011

Do góry
roka3 napisał(a)
witam
Zaglądam do Ciebie już od dłuższego czasu. Dużo czasu pochłonęło mi czytanie Twojego wątku ( w wolnych chwilach w pracy i ciągle nie mogłam się doczekać kiedy poczytam dalej). Wyobrażam więc sobie ile włożyłaś czasu w urządzanie tego pięknego ogródka. Jestem pełna podziwu. Bardzo mi się podoba Twoja walka z ugorem. Piękne efekty. Już na początku zachywciło mnie Twoje"jajo" przed domem. Jest cudowne. Będzie ono natchnieniem dla mnie dla urządzenia swojego,( które ma tylko iglaczki ,a brak wypełnień.)

Nie było mnie kilka dni, Dzięki za miłe słówka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:27, 07 wrz 2011

Do góry
Beatko, niestety ani widu ani słychu.... na szczęście nie wplacałam kasy tylko powiedziałam że zapłacę przy odbiorze.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:26, 07 wrz 2011

Do góry
Nie bylo mnie pare dni a tu proszę REWOLUCJE Sebek coraz fajniejsze zdjęcia Ci wychodzą
Eksperyment ogrodowy Beaty 14:11, 07 wrz 2011

Do góry
ta reforma jest delikatnie mówiąc do bani... Mój 7 letni Maksym teraz poszedł do pierwszej klasy i widzę jakie te dzieci zagubione są... a za dwa laa mój Franek jako 6 latek pójdzie do szkoły, ba słyszałam że nawet zerówki od przyszłego roku mają być tylko w szkole
Eksperyment ogrodowy Beaty 09:35, 07 wrz 2011

Do góry
Beatko spóźnione ale szczere. Wszystkiego najlepszego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies