Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi i Romka 21:38, 21 sie 2024

Do góry
I takie różne
Ogród Basi i Romka 21:36, 21 sie 2024

Do góry
Winogrona jeszcze kwaskowate.

Aronia i brzoza jako pierwsze przebarwiają się
Ogród Basi i Romka 21:34, 21 sie 2024

Do góry
Kwiaty hortensji przebarwiają się na jesienne kolory

Kwitną dalie i rdest
Ogród z rzeźbą 21:30, 21 sie 2024

Do góry
Agapant witam po przerwie. Zdjęć będzie więcej, mam troszkę napstrykane, chyba muszę przegląd od wiosny zrobić

Monia Lucy mnie bynajmniej nie nagabywała na powrót na O. Kilka dni wcześniej byłam u Izy/Ursy, nasłuchałam się od nich o spotkaniach, poplotkowałyśmy co tam u kogo no i taj jakoś tęskno mi się zrobiło.

Basiek To jest dość spora rabata, a to tylko jej fragment. Jeszcze jest sporo miejsca do obsadzenia Kradnę trawnik ile się da, bo to jedyne miejsce w ogrodzie ze sporą dawką słońca. Tak więc nie wiem czy docelowo będzie dla Ciebie idealnie

April nawet nie wiesz jak często o Tobie myślę Już podejrzałam Twoje cudne leśne klimaty

Ogród Basi i Romka 21:29, 21 sie 2024

Do góry
Dziś deszczowy dzień, chociaż pod wieczór świeciło słońce Mokro, chłodno, chyba powoli kończy się lato
Zaczynają pojawiać się pierwsze marcinki
Kwitnie biala, pachnącą funkia
Ogród z rzeźbą 21:12, 21 sie 2024

Do góry
Dziewczyny Kochane! Bardzo dziękuję za tak liczne odwiedziny tego opuszczonego wątku i tyle fajnych, ciepłych słów

Magara przede wszystkim życzę Ci zdrowia! Cieszę się, że nie opuszcza Cię specyficzne poczucie humoru. Parsknęłam śmiechem przeczytawszy Twój post Omamy wzrokowe to stan przełomowy, teraz będzie już tylko lepiej

Nyna wzruszyłaś mnie, no serio! Dziękuję

Anpi Łał, ile wykrzykników Ogrodowa dama ma się bardzo dobrze, siedzi cały czas pod dziadkową magnolią i na wszystko ma oko

Zmiana zaszła taka, że wysiała się przy niej sosenka i jakoś tak szybko urosła, no nie wiadomo kiedy. Nie miałam serca jej wyciąć, przycinam młode przyrosty i zobaczymy jak długo uda się ją utrzymać w ryzach.

Moje miejsce na ziemi -początek 20:28, 21 sie 2024

Do góry
Marcin no mnie też.. zobaczę czy uda mi się odtworzyć
Na czerwono zaznaczyłam trzmieliny
Jednej prawie nie widać za kępą irysów
Na niebiesko turzyce
Na fioletowo helmany rosną jako przechowalnik
Wkomponować je tu?
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:25, 21 sie 2024

Do góry
Jesiennie się powoli robi, liście lecą z drzew...

I tym żółtym akcentem kończę na dziś
Zieleń, drewno i antracyt 20:21, 21 sie 2024

Do góry
No i w końcu podlało porządnie
Od razu zrobiło się ładniej, bardziej świeżo i rzekłabym, że bardziej zielono
Wróciły siły i chęci do prac ogrodowych. Wpadłam wczoraj na pomysł gdzie posadzić większość róż, które miały trafić na wakacyjny, ale ostatecznie zostają w przydomowym. Wczoraj wymyśliłam, dzisiaj przygotowałam wstępnie miejsce.
Sadzenie dopiero po weekendzie.

Zebrałam też kolejny kosz pomidorów. Jutro mężaty zamieni je w przeciery. Słoików w szafce przybywa, na zimę spokojnie wystarczy.

Mój tegoroczny faworyt to Amana Orange

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:19, 21 sie 2024

Do góry
Kosmosy oszalały

I widoczek na rabatę w kolorach nieba

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:14, 21 sie 2024

Do góry
I parę jeszcze fot sierpniowych, coby ku pamięci zostało jedna z moich ulubionych hortensji Magical Candle kiedyś ranking muszę zrobić, bo gromadzi mi się ich nawet spora ilość a mam swoich faworytów

Jubileuszowe spotkanie 50-lecie pasji ogrodniczej 19:59, 21 sie 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Hejka
Pragnę poinformować, że we wrześniu jest okazja spotkać się u naszej Danusi
Ponieważ nie każdy ma insta i fb a tam właśnie ta informacja została umieszczona to zakładam oddzielny wątek aby ludzie z Ogrodowiska też się o tym dowiedzieli. To forum wciąż jest bardzo bliskie sercu Danusi pomimo iż nie zagląda tu tak często jakby chciała ale zawsze podczas rozmowy cieszy się że może nas spotkać.

Tak więc zapraszam na spotkanie i pogaduchy. Jest to też dobry moment na wymianę roślinową między nami

Oto zrzuty z ekranu insta

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:58, 21 sie 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Kawał dobrej roboty Moniu! Jak współpraca to zawsze lżej Efekt z lotu ptaka jest na plus Teraz przesadzanki, ciekawe co wydumałaś.

Tak, wspólnie to szybciej rozchodnikowa jeszcze nie obsadzona czeka, na razie chciałam te gorsze roboty zrobić, bo upał do tej pory taki, że roślinki by mi pewnie wegetowały, więc działam w cieniu kolejny kawałek do przodu, wybrana zła ziemia wymieszana z gruzem, przekopane, kompost przywieziony, no i nasadzenia dzisiaj zrobione

Kiedyś się rozrośnie

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:51, 21 sie 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Monia pokazuj tego Boucle

Asia taki ci on nawet zmierzyłam, u mnie chyba mu bardzo dobrze bo z kłosami 1.4m, dół kępy to tak 40 cm i się rozszerza ku górze do 80 cm

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:46, 21 sie 2024

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:44, 21 sie 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Ogród piękny, nowe chciejstwa rozumiem.

Szybko pracujecie

Lidziu dziękuję na koniec sezonu za dużo tych chciejstw się włączyło doniczkowo znowu urosło, no ale, mam nadzieję, że dzięki temu, że pogoda się do działania zrobiła fajna to i z doniczek wyjdę

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:40, 21 sie 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Moniu, zmiana na plus, bardzo fajnie wyszlo. W ogole masz swietnie w ogrodzie. Sielankowo

Ania buziak może kiedyś się wybierzesz w nasze strony to zapraszam

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:37, 21 sie 2024

Do góry
April napisał(a)

Jestem pod wrażeniem tempa pracy. U mnie trwałoby miesiąc i to po roku od wniesienia petycji. Robię więc zatem wszystko sama, co tylko nieznacznie przyśpiesza terminy wykonania zaplanowanych prac
Bardzo fajna zmiana

Ostatnio mówiłam Andrzejowi, że jakbym miała sama się z tym bawić to by to trwało z miesiąc bo jednak po pracy już tego czasu mało a w weekendy nie zawsze jest się w domu, więc mega mnie wspomógł w tym działaniu więc tym bardziej jestem pełna podziwu dla was dziewczyny, bo dużo ogarnianie same

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:31, 21 sie 2024

Do góry
Anda napisał(a)
Zmiana ścieżki bardzo na plus I dodatkowe miejsce dla roślinek, chociaż u Ciebie z miejscem raczej nie ma chyba problemu
Pięknie masz Moniu. Bardzo lubię Twój ogród

Ewuś dziękuję wiesz, że zapraszam jak kiedyś zabłądzisz w kierunku Górnego Śląska

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:28, 21 sie 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)

Napiszę do Ciebie jutro/pojutrze ❤️

Aga

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies