Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 10:54, 22 kwi 2025

Joku napisał(a)

Bardzo ładne kwiaty z krepiny, na pewno będą pasowały do romantycznej altany. Deserek do zgapienia . Też robię, ale nie mam takich zdolności do upiększania jak ty.
Dziękuję, jak ogarnę warzywnik, wezmę się za altanę. Warzywnik mam duży więc jest co robić, ale jak mam swoje, to wiem co jem. Truskawki też jeszcze nie skończone, pomału dam radę.
W deserze jest najważniejsze to, żeby smakowało. Ja co prawda najpierw jem oczami.

Ewa777 12:11, 23 kwi 2025

Magnolia przecudna, tak ja właścicielka
Cieszę się, że odzyskałaś hasło. Teraz mogę podziwiać Twoje piękne dekoracje, kwiaty i deserki
Kwiatami z krepiny bardzo mnie zaskoczyłaś, nie spodziewałam się takiego efektu. Są przepiękne.
Ewa777 12:13, 23 kwi 2025

Dorota321 napisał(a)

Czy te niebiesko-fioletowe kępki to prymule? Cudownie wyglądają.
Dorota321 21:08, 23 kwi 2025

Ewa777 napisał(a)
Magnolia przecudna, tak ja właścicielka
Cieszę się, że odzyskałaś hasło. Teraz mogę podziwiać Twoje piękne dekoracje, kwiaty i deserki
Kwiatami z krepiny bardzo mnie zaskoczyłaś, nie spodziewałam się takiego efektu. Są przepiękne.
Dziękuję za miłe słowa. Kwiaty z krepiny to było takie zastępstwo, żeby nie kupować kolejnej wełny na sweter. Dzierganie to jedna z moich pasji, całą zimę robiłam swetry, co około trzy tygodnie kolejny Teraz jest dużo pracy w ogrodzie i nie nadążam ze wszystkim, ale nowa wełna już tylko czeka.
Pozdrawiam wiosennie

Dorota321 21:15, 23 kwi 2025

Ewa777 napisał(a)

Czy te niebiesko-fioletowe kępki to prymule? Cudownie wyglądają.
Tak Ewo to są prymulki, one najwcześniej kwitną, w tej chwili prawie przekwitły. Teraz królują czerwone, różowe i żółte prymulki. Bardzo je lubię za to wczesne kwitnienie.

Basieksp 21:40, 23 kwi 2025

Też lubię prymulki nie mam ich za dużo, ale powoli wprowadzam je do siebie mam tr zwykłe różowe i żółte, ostatnio kupilam takie trochę kolorowe, bordowe z odrobiną żółtego
sylwia_slomc... 22:16, 23 kwi 2025

Dekoracje zachwycające, kolorów moc, ogród wszystkie zmysły pasie. A jakie desery Próbowałam w tym roku kwitka forsycji, kurcze no dla mnie ona ma gorzki smak, nie to co słodziutkie fiołeczki
Wafel 11:45, 24 kwi 2025

Zjeść takie desery w twoich okolicznościach przyrody i dekoracjach to podwójna przyjemność, uczta dla wszystkich zmysłów. Kwiaty z krepiny piękne i w bardzo ładnym pastelowym kolorze - masz złote ręce do takich prac
Alija 21:15, 24 kwi 2025

Dorota321 napisał(a)
Super, że zadomowiła się u Ciebie gipsówka, ja po kwitnieniu muszę swoją mocno przyciąć, żeby ją odmłodzić. Moją zaczyna rozwijać kwiatuszki, a jak u Ciebie?

Dorotko, pięknie u Ciebie, wiosennie, kolorowo i smakowicie. Ozdoby, jak zawsze masz bardzo pomysłowe i urocze.
Te niebieskości i biele mnie zachwyciły
Magnolia, to prawdziwa królowa ogrodu.
Dorota321 20:25, 26 kwi 2025

Basieksp napisał(a)
Też lubię prymulki nie mam ich za dużo, ale powoli wprowadzam je do siebie mam tr zwykłe różowe i żółte, ostatnio kupilam takie trochę kolorowe, bordowe z odrobiną żółtego
Od około piętnastu lat zbieram prymulki, kupuję, wymieniam, dzielę, całe lato podlewam bo inaczej by mi wyginęły, są moją wiosenną dumą. Kupuję tylko ogrodowe, wieloletnie. Na bazarku pojawiło się bardzo dużo prymulek, ale tych kwiaciarnianych, one wytrzymują w gruncie maksymalnie dwa sezony. Szkoda kasy, lepiej szukać u drobnych sprzedawców, oni sprzedają nadmiar ze swojego ogrodu. Ja zawsze zatrzymuję się przy tych małych stoiskach z roślinami.