Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 13:11, 22 kwi 2025

Poszło na to kilka godzin ale usprawnilam sobie prace przygotowujac w wozku mieszanke do dołków: obornik, siarka, drobna kora i troche granulowanej maczki bazaltowej. Najdłuzej trwało przenoszenie z "magazynu" na rabaty. Piwonie były tak ciezkie, ze ledwo je na taczke zaladowałam, przez te żuławska namokła glebe. Reszta to juz małe piwo.
Dzis wykorzystam lubego i palcem wskaze gdzie ma co poprzenosic, nie mam naprawde sily na dzwiganie.
mrokasia 13:49, 22 kwi 2025

Wow, nieźle popchnęłaś do przodu robotę. Sporo tego posadzonego. Ja głównie odświeżałam kanciki i odrobinę poszerzyłam nereczkę bo kosiarką przycinałam sobie bylny . No, jeszcze wysprzątałam, nawiozłam i wykorowałam cienistą. Przy okazji odkryłam na niej kokoryczki, o których na śmierć zapomniałam .
TAR 14:05, 22 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
Wow, nieźle popchnęłaś do przodu robotę. Sporo tego posadzonego. Ja głównie odświeżałam kanciki i odrobinę poszerzyłam nereczkę bo kosiarką przycinałam sobie bylny . No, jeszcze wysprzątałam, nawiozłam i wykorowałam cienistą. Przy okazji odkryłam na niej kokoryczki, o których na śmierć zapomniałam .

Oj tez mam duzo takich, o ktorych zapomniałam, wczoraj sadzilam cos a tam hosty
Tez sporo zrobilas. Ja pokretnie ciesze sie, ze mam zrobione obrzeza. Jestem leniwa i nie chce mi sie ich wyciagac by rabaty poszerzyc, jakby były tylko kanciki na mur beton trawiszcze by znikło
Chociaz wszystko jest mozliwe. Na razie po prostu mam jeszcze miejsca do sadzenia i nie musze wygibasow o teren robic.

Kiedy żył seniorek, obrzeza bardzo mu ułatwiały poruszanie sie po ogrodzie, choc zdarzalo sie czasem, ze wszedl w dziką czesc i nie mogl sobie poradzic z odnalezieniem drogi. Wtedy szczekaniem wzywal pomocy. Bardzo mi go brakuje.
Ewa777 22:03, 22 kwi 2025

Foty jak zawsze ogląda się u Ciebie z wielką przyjemnością Podziwiam ilość wykonanej pracy w ogrodzie. Mi ciągle brakuje czasu, zeby się z wszystkim uporać. Powolutku do przodu, ale ilość prac jakby się nie zmniejszała Co to za cudna biała magnolia?
TAR 22:19, 22 kwi 2025

Ewo, ja tez konca nie widze, ciagle dostawa roslin z mamowej dzialki. Biała magnolia to Lennei Alba. Mam nadzieje,ze sie zadomowi.Sadzilam zeszłego lata.
Magara 22:56, 22 kwi 2025

TAR napisał(a)
Przy okazji zapytam, co w tym roku bedzie pływac w Waszych misach jak nie ma pistii? Szukam czegos sensownego ale same malenstwa tylko dostepne.

Przy okazji zakupów w wodnym sklepie dorzuciłam do koszyka salwinię pływającą - będę testować
Podobno ma oczyszczać wodę. Nic bardziej sensownego mi w oko nie wpadło.
LIDKA 23:21, 22 kwi 2025

Tarcia u ciebie na żywo to pewno widoczki dech zapieraja. Bo juz po fotoch oddech przerywany mam.

Pięknie masz. Kolory niesamowite.

Czym robisz fotki w ogrodzie? Aparat?
TAR 13:11, 23 kwi 2025

Magara napisał(a)

Przy okazji zakupów w wodnym sklepie dorzuciłam do koszyka salwinię pływającą - będę testować
Podobno ma oczyszczać wodę. Nic bardziej sensownego mi w oko nie wpadło.

Mialam salwinie w oczku, calkiem fajna, ja zamowilam limnobium gabczaste na probe, jak sie nie sprawdzi, przywioze z kajakow troche żabiscieku

LIDKA napisał(a)
Tarcia u ciebie na żywo to pewno widoczki dech zapieraja. Bo juz po fotoch oddech przerywany mam.

Pięknie masz. Kolory niesamowite.

Czym robisz fotki w ogrodzie? Aparat?

Lidzia dzieki, aparatem, z komorki za jaskrawe wychodza i przeklamane.

U nas znowu pada od rana, calkiem mokro sie robi. Wszystko w oczach rosnie
TAR 13:13, 23 kwi 2025

mrokasia 13:15, 23 kwi 2025

O kurka, ale piękna ta pierwsza fotka! Piękna leśna przestrzeń.