Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Katalpa - Catalpa 16:33, 20 cze 2019

Do góry
Witam
szukałem rozwiązania problemu i tu trafiłem.
Zawiała i i to zrobiło z drzewa da się uratować
Przyciąć tak i spróbować pomoczyć pień na śruby wkręcić czy ścisnąć ?
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:32, 20 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Widoczki i takie tam

Śliczna ta żółta hosta pamiętasz jak się zwie?
I ten przetacznik między cisami, taki kobaltowy
Ostatnio kupiłam sukienkę w takim kolorze
Wiosną chyba tam rosły anemony?
Ogród wśród pól i wiatrów 16:32, 20 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
faktycznie szpaler bonicowy ślepa ja
no chyba nie wytrzymam i przyjade do ciebie hmmm
wq przyszłym tygodniu

Przyjedź
Wstępnie jesteśmy umówione, a szczegóły dogadamy przez tel.
Buziaki

Przerwa na kawę... 16:31, 20 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Dziewczyny, chyba znalazłam idealny materiał do wykończenia tyłu!!! Kostka bazaltowa cięta z 2 stron. Jest boska. Teraz tylko wykonawcę potrzebuję dobrego.

O fajna!!!
Gdzie ją znalazłaś?

Ja to wykonawcę ma, tylko z materiałem kłopot...
Przerwa na kawę... 16:30, 20 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Muszę jeszcze jeden widoczek i kielichowca Aphrodite zostawić bo bardzo je lubię.

Tak mnie wita moje pudełeczko po ciężkim dniu pracy

Nie chce mi się z niego wychodzić.

No powiem Ci! Jest do czego wracać...
I jakie to jest przyjemne
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:25, 20 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
O kurcze to chyba ta burza co ją goniłyśmy wracając do domu, sporo nalało, ale i wiało silnieZa to rośliny i trawnik podlało. Do nas teraz chmura od Krakowa idzie kolejny raz boję się co to będzie, potrzebuje tylko spokojnego deszczu i nie bardzo długiego
Wczoraj miałam spokojny deszcz, ładnie i długo padało. Ochłodziło się, ale miałam nie schowane kompozycje donicowe z pelargoniami i teraz wyglądają koszmarnie. Teraz sobie przypominam dlaczego przez tyle lat nie kupowałam pelargonii.

Moja edenka nie pachnie, może jakaś tylko delikatna nuta zapachowa, ale słabiutko wyczuwalna.

Mój ogrodowy pamiętnik 16:21, 20 cze 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:16, 20 cze 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Roza Elfie CUDNA Mysle, ze po nawalnicy juz sladu nie ma? U mnie pare dni tez tak wyglądalo ale szybko jakos sie ogrod pozbierał a teraz juz znowu susza dokucza i tez trawnik miejscami wypalony. Koszmarna jest ta pogoda Pokaz jak tam ogrod wygląda. Pozdrawiam
Na Elfie i innych różach nie ma już kwiatostanów, pościnałam wszystkie poniżej pierwszego listka. Zaczynają kwitnąć następne róże i lilie. Wczoraj też miałam mocny deszcz, ale bez wiatru na szczęście. Zdjęcia wklejam jeszcze z przed ulewy, ale już zaczyna się robić kolorowo.

W ogródku emerytki 16:13, 20 cze 2019

Do góry
Dzisiejszy wschód słońca przyniósł deszcz, nieduży, ale podlał rośliny

Za drzwiami do ogrodu... 16:12, 20 cze 2019

Do góry
Betka napisał(a)
Aniu Ty z Krzysiem jesteście wspaniałymi gospodarzami!! Ugościliście nas naprawdę mega !!! Super że prezent wpasował się w ogród Wasz ogród zapiera dech w piersiach ja jestem pod ogromnym wrażeniem róż wyszukanych najpiękniejszych !!! Detale które goszczą w ogrodzie są tak cudne że nie mogłam oczu oderwać od rabat Cieszę się że poznałam 3 cudowne ogrodowe kobiety Strasznie się cieszę że dzisiaj mogłam nacieszyć oczy takimi pięknymi widokami

Beatko,dziękuję Bardzo mi miło słyszeć tyle miłych, pochlebnych słów.Czyli moje starania nie na darmo...
Beatko jak chcesz zrobię Ci spis róż które mam.Teraz trochę podpisywałam fotki.
Bouquet Parfait:

W pełnym słońcu i w pełni rozkwitnięta wydaje się być kremowa,wręcz biała
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:08, 20 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka ta trawa wszędzie jest w sklepach ogrodniczych. Jak masz obi, jakimkolwiek sklepie ogrodniczym. Nasiona trawy firmy Substral samozagęszczająca się zobacz w internecie i pokaż synowi.

Pozdrawiam
Znalazłam na internecie zamówię sobie, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Bardzo się cieszę z informacji o takiej trawie.

W ogródku emerytki 16:08, 20 cze 2019

Do góry

Mój ogrodowy pamiętnik 16:07, 20 cze 2019

Do góry
Ale inne kolory też się gdzieniegdzie pojawiają.

W ogródku emerytki 16:06, 20 cze 2019

Do góry
Wacku, dzięki
Ta inność roślin obudziła u mnie chciejstwa, chciałabym " przygarnąć " część z nich
Dla odmiany moje widoczki.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:03, 20 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Pięknie i piękne połączenia roslin.
A ta roza niebieskim clemkiem ( wiesz może co to za odmiana ?) to edenka ??
Świetny duet.
Tak to edenka Też pomyślałam , że z tym granatowym clematisem tworzą świetny duet. Za pochwałę dziękuję.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 16:02, 20 cze 2019

Do góry
Witam Serdecznie Forumowiczów. Czy to ten sam problem na który skarżą się forumowiczów powyżej ? Od jakiegoś czasu mój trawnik zaczął gorzej wyglądać, a mianowicie pojawiły się na nim żółte źdźbła. Co może być tego powodem ? W załączeniu zdjęcia. Trawa nawożona 3 tygodnie temu, podlewana codziennie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:56, 20 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Dorotko, współczuję strat
Nawet nie ma tak dużo strat. Ostróżki, łubiny połamane, lilie poprzechylane, kwitnące róże otrzepane z kwiatów, a te co zostały to bardziej straszą niż zdobią. Dziś było moje małe słoneczko, więc babciowałam. Zdjęcia z przed ulewy.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:46, 20 cze 2019

Do góry
polinka napisał(a)
Wszystkich obrońców ceglanej ściany bardzo przepraszam
Możemy uznać że ta część ogrodu skonczona. Żeby nie było że to koniec prac to w sobotę zaczynamy kolejny remont

Ściana ceglana.

I po remoncie

To ja byłam wielką fanką tej czerwonej cegły! Ech...

Ale skłamałabym, gdybym powiedziła, że nie jest lepiej

A kiedy komin przemalujesz?
Pelargonia bluszczolistna 15:39, 20 cze 2019

Do góry
W tym roku pelargonie bluszczolistne są dosyć udane, a pogoda im sprzyja. Jednak zauważam, że kwiaty są coraz mniejsze, jest ich mniej na jednym ogonku i szybko przekwitają. Nie rosną też takie długie jak mogły by. A nawozu im nie żałuję.

Ogólny wygląd poniżej:

Przekwitnięte kwiatostany zrywam systematycznie. Tylko niekiedy dochodzi do sytuacji, że zerwę wszystko co uschło i zostają same liście i pąki. Może robię coś źle? Pomocy

Przedstawię 3 fazy przekwitania. Poradźcie, w której z nich zrywacie.

1. Kwiatostan zasycha, kwiaty tracą kolor i płatki opadają. Niektóre kwiaty jeszce kwitną, niektóre są już puste, a pozostałe mają już nawet wydłużone nasionko.

2. Kwiatostan już cały przekwitnięty; kwiaty nie mają płatków, a puste szypułki. Ogonek jest jednak zielony, a nie suchy.

3. Cały kwiatostan suchy, brązowy. Ogonek żółty lub brązowy i łatwo sam odpada.

Na zdjęciu poszczególne etapy od lewej. Choć nie do końca jak w moim opisie. Każdy kto ma pelargonie na pewno zrozumie co mam na myśli.
Ogród Basi 15:38, 20 cze 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies