Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:51, 04 mar 2015

Do góry
Agata - opowiesz kiedy co Ci się kojarzy z przebiśniegami, za życzenia zdrówka dziękuję i dla mnie i dla M. Przyda się.. dalej mam antybiotyk .... prace ogrodowe muszą poczekać nie tylko z powodu pracy ale i zdrówka.. nawet dobrze, bo do ogrodu nie niesie.. Dziś padał śnieg i to całkiem ostro.. było biało. Asfalt był też biały...

Malkul - wystraszyła się i uciekła, a miała mnie zastępować.. dobrymi chęciami piekło wybrukowane.

Wiunia - już Ci napisałam. u Ciebie.. ja tego nie widzę.

Jola - tyle dobrego w tej chorobie, że muszę pracować, idzie jak krew z nosa i już nie starcza czasu na forum. To co robię w godzinę zajmuje mi 2... dlatego chociaż siedzę przy komputerze, zaglądam tu tylko 3 razy i tylko do siebie.. Namiar na ranniki dała Popcarola..... wystarczyło kliknąć i kupić... 2 minuty. Po drodze rzut oka na przebiśniegi.. kolejne 2 minuty. Dłużej piszę tego posta niż zajęło mi wyszperanie kfiotków.

Iwonka - Przebiśniegi były wcześniej, tylko nikt na nie nie rzucił okiem.. albo już rzucił, bo zabrałam końcówkę.

Madżen - u Ciebie i tak będzie szybsza wiosna i bez moich przebiśniegów

Dziś się ładnie po transporcie podniosły i stoją na baczność

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:16, 04 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Fajne te donice upolowałaś Asiu a na podglądanie realizacji 2015 się zapisuję

Niestety szkoda że nie udało mi się upolować więcej takich donic. ALe dobre i 2 szt.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:50, 04 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

prawdopodonie, daj zbliżenie na kłosy na styku z ziemią

Gosia jak tylko będę mieć jak zdjęcie zrobię i wstawię
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:19, 04 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)
ja wysiałam po 2 szt. nasionek stipy do pojemniczka

Po tygodniu stipa miała ok. 0,5cm a werbena wykiełkowała
jutro mogę wrzucić foty z weekendu bo jeszcze nie zgrane

Próbuje właśnie doczytać czy stipę musik pikować czy nie bo już sobie wymyśliła że jak tak to poruszę korzonki wykałaczką i powinno być ok

To się musiałaś naślęczeć nad tym sianiem, podziwiam. No, ale jak po dwie siane to chyba nie pikować. Nie wiem o co chodzi z ruszaniem korzonków? Coś to pomoże? Bo one takie delikatne, że bałabym się je pouszkadzać.

Karol i ja pikowałam bo siane było ogromną ilość do jednego pojemnika /u mnie to oczywiście eksperymentalne było zebranie nasion i wysianie, ale urosłoooo/. I w takiej sytuacji pikowanie konieczne, w innej czytam, że jednak też bo się system korzeniowy wzmacnia.

Szemusia tak bym obstawiała w ciemno, że chodzi o więcej miejsca po prostu dla rośliny bo inaczej dziczeje, dziadzieje itd. Czekaj cierpliwie, zaraz się pewnie zacznie krzaczyć

Malkul no te korzonki to takie rachityczne ma, faktycznie trzeba uważać i nie podlewać przed pikowaniem bo się plączą potem jak opętane brrrr
Miejsko & sielsko 09:36, 04 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
tak my razem byłysmy wirtualnie -prawda

Nie tylko Wy
To tu... 07:43, 04 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ło matko ty juz masz wszytsko zrobione?
ps. to zapraszam do mnie

He he he! Z okien jestem dumna, przyznaję. Kancika mam raptem z 5 metrów, rabaty 3. Nie narobiłam się jakoś straszliwie. Jednak efekt, choć niewielki, cieszy ogromnie.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:15, 04 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

czy to sumak tiger eyes??
jak wysoko zaczyna się korona?

Tak, to on
Korona zaczyna się na ok. 1,5 m.
Zamieszkać w ogrodzie 23:41, 03 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

a to wszystko prze mojego męża wiesz!
to on nie chciał mega nowoczesnie ja chcaiałm z płaskim dachem lub stodołę właśnie, jednak walkę przegrałam z kretesem ;(
oj to miło że wam się podoba u mnie autorem projektu był właśnie mąż z architektem ja miałam tylko dwa wymagania ma być dużo światła w środku stąd " brak ścian i masa okien dachowych i funkcjonalność " i teraz walczę z ogrodem...

Do góry
malkul napisał(a)

to on nie chciał mega nowoczesnie ja chcaiałm z płaskim dachem lub stodołę właśnie, jednak walkę przegrałam z kretesem ;(
oj to miło że wam się podoba u mnie autorem projektu był właśnie mąż z architektem ja miałam tylko dwa wymagania ma być dużo światła w środku stąd " brak ścian i masa okien dachowych i funkcjonalność " i teraz walczę z ogrodem...

Do góry
malkul napisał(a)

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:02, 03 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Marzena czy twoja Hortensja drzewiasta INCREDIBALL® Hydrangea arborescens 'Abetwo' Incredibal maja już poczki? cięłaś już?

Ma pączki, nie ciełam jeśli pogoda i czas pozowli moze w sobotę ciachnę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 03 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
nie wkurzaj sie że pytam
poprostu dumam nad swoim przedpłociem juz dłuższy czas ale jakos mam stracha że mogę przedobrzyć
a kto się wkurza? Ja nie. Umbry bardzo mi się podobały, a że chciałam wysłonić dom od strony drogi na wysokości okien padło na nie liczę na fajny parawan. Po drugiej stronie ulicy na wprost moich okien wybudował się dom... mam nadzieję, że przyszli sąsiedzi nie będą zaglądać mi do zlewu
Zamieszkać w ogrodzie 22:38, 03 mar 2015

Do góry
nie wytrzymałam do jutra.
zapisałam sobie Twój domek na pulpit, powiększam i oglądam z każdej strony.
a zaraz też kładę się na leżak

ps. w marzeniach sennych
bo mówie Wam właśnie dobranoc
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:36, 03 mar 2015

Do góry
kocham słońce morze i eniastow, niemniej tego co pokazałaś okrutnie zazdroszczę
Lawendowy zawrót głowy 22:34, 03 mar 2015

Do góry
toszka twoja wiedza powoduje iż może nawet bełkotać
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:33, 03 mar 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
czy to mogłaby być stipa?!

prawdopodonie, daj zbliżenie na kłosy na styku z ziemią
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:33, 03 mar 2015

Do góry
Mala_Mi -kiedy znalazłam takie konkurencyjne ceny tych magnolii,nie mogłam się nie podzielić z wami
Mój M już wie jaka to magnolia Black Tulip

rozark - też mam takie dylematy....

zbigniew_gazda - więc mamy potwierdzone działanie , dzięki

Ewa777 - Zbysiu odpowiedział

agnieszka_po... -az tak się poświęcisz ?

malkul - a nie zakwasza ona ziemi ?

martika - pokazesz nam latem co narobiłaś

Kasiek, zbigniew_gazda -chyba zacznę kupować kawę na kilogramy i sypać jak nawóz

Napia -byłam
Zamieszkać w ogrodzie 22:32, 03 mar 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Mnie też Gosia dech zaparło jak go zobaczylam...z zazdrości

Zamieszkać w ogrodzie 22:31, 03 mar 2015

Do góry
ja ci nie doradze bo ja sama cimnota projekt zamówiłam.
ale to nie znaczy że nie poleżę na twym tarasie prawda?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 03 mar 2015

Do góry
nie wkurzaj sie że pytam
poprostu dumam nad swoim przedpłociem juz dłuższy czas ale jakos mam stracha że mogę przedobrzyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies