Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Kasiek 21:19, 03 mar 2015

malkul napisał(a)

ja myslę że dla wszystkich roslinek czynią cuda

Potwierdzam to, ja mam luski kawy i widze ze to ,, zloto´´ dla roslin
zbigniew_gazda 21:36, 03 mar 2015

Fusami częstuję rośliny od roku. Wylewam na rabatki a najwięcej dostają rododendrony i róże bo najbliżej drzwi są. Nie zauważyłem złych objawów a dobre owszem. O ich niesamowitym działaniu wiedział i przekazywał znajomym ogrodnik hrabiowski (mieszkali przed wojną w naszej miejscowości).
Napia 22:00, 03 mar 2015

Fusami częstuję żurawki, nie wiedziałam, że róże i rododendrony też je lubią. Kawy w domu schodzi sporo, to podsypię kwiatuszkom, niech mają

Reniu, mam wątpliwości różane. Zajrzyj do mnie proszę
Rench 22:33, 03 mar 2015

Mala_Mi -kiedy znalazłam takie konkurencyjne ceny tych magnolii,nie mogłam się nie podzielić z wami
Mój M już wie jaka to magnolia Black Tulip

rozark - też mam takie dylematy....

zbigniew_gazda - więc mamy potwierdzone działanie , dzięki

Ewa777 - Zbysiu odpowiedział

agnieszka_po... -az tak się poświęcisz ?

malkul - a nie zakwasza ona ziemi ?

martika - pokazesz nam latem co narobiłaś

Kasiek, zbigniew_gazda -chyba zacznę kupować kawę na kilogramy i sypać jak nawóz

Napia -byłam
monia 09:18, 04 mar 2015

Renia można już szczepić lawendę ?
ewsyg 11:01, 04 mar 2015

monia napisał(a)
Renia można już szczepić lawendę ?

Pierwsze słyszę o sczepieniu lawendy. Jk się to robi i czemu to służy ?

Kurcze, ciągle coś mnie zaskakuje

Renia, obejrzałam filmik o cięciu powojników. Jestem w szoku ile jest gatunków. Dobrze, że przywieszki zachowałam to wiem jakie mam. No może oprócz biedronkowego NN. Podobała mi się podpora dla powojników, ten kręciołek. Muszę takiej poszukać. Dla róż chyba też może być ?
viva 11:09, 04 mar 2015

Reniu, fajną stronkę z magnoliami i piwoniami znalazłaś ale niestety już tylko do oglądnia Może kiedyś Nowości magnoliowe są piękne
Rench 14:24, 04 mar 2015

Monia-lawenda jeszcze śpi (przynajmniej moja) Roślina musi być ulistniona.

ewsyg
Najszybszy sposobem na rozmnażanie lawendy jest przez sadzonki zielne,wierzchołkowe.
Dobrym terminem jest wiosna gdy wyciągają się pędy ale nie ma jeszcze pąków kwiatowych.
Kolejny dobrym terminem jest lato ,tuż po przekwitnięciu kwiatów.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5054-rrr-rozane-rozmaitosci-renaty-i-nie-tylko-rozane?page=101

viva -też żałuję że tak późno ją odkryłam,ale teraz kiedy będę na bazarku przeglądała "nowości " będę w temacie że żółte i czarne magnolie też są

Historyjka z nowościami "= będąc na bazarku, jedna ze sprzedających szarpiąc mnie za rękaw,kup pani,to nowość- wcisnęła mi garść jakichś sadzonek. Drogo nie było więc zaszalałam no i to nowości przecież
Posadziłam i czekam na te cuda-zakwitły szybiście seledynowo drobne kwiatki- a jakie było moje zdziwienie,kiedy jadąc do pobliskiej miejscowości wypoczynkowej na plażowanie,zobaczyłam na przydrożnej fosie moje nowości, rosły łanem
ewsyg 17:06, 04 mar 2015

Dobre
Mala_Mi 18:23, 04 mar 2015

rozark napisał(a)
Piwonie obejrzałam , ależ piękne.
Gdyby tylko kwitły tak długo jak róże ... to by te kolcoki nie były królowymi .

Też tak myślę