Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Wieloszka 13:48, 04 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Reszcie macham .. i uciekam..
A to carex Everest... zachwyt na Gardenii.. u mnie to bez zachwytu

Moje turzyce prawie wszystkie tak po zimie wyglądają. Jak czytam, że fachowcy każą im wyskubywać suche liście, to zgrzytam zębami Czy Ty też upierdutasz je (o jak ja lubię to słowo ) przy ziemi?
A co robisz brzozie, że ma aż tak snieżnobiały pień? Obskubujesz korę? Ja próbowałam w zeszłym roku, ale przy cienkich pniach 5szt. zeszło mi cały dzień
Kamasje nie wyłażą (stan z soboty), więc dziś idę z latarką poszukać, bo po ciemku wrócę.
Iryski - zachwycające!
Gabriela 14:33, 04 mar 2015

viva napisał(a)

Aniu, a nie myślałaś żeby ten język z magnoilą troszkę złagodzić.

Dokładnie tak samo myślę i już Ci pisałam o tym, jeszcze na początku, jak chciałaś wstawić w rabatę ten dzób z magnolią.
agata19762 15:21, 04 mar 2015

Aniu przekaż życzenia wszystkiego co najlepsze i duuuuuuuuuuuużo zdrówka dla eMusia

Mala_Mi 16:27, 04 mar 2015

Gabriela napisał(a)

Dokładnie tak samo myślę i już Ci pisałam o tym, jeszcze na początku, jak chciałaś wstawić w rabatę ten dziób z magnolią.

Gabrysiu to perspektywa powoduje ten dziób.. wszystko wyjdzie w praniu

Mala_Mi 16:38, 04 mar 2015

Wieloszka napisał(a)

Moje turzyce prawie wszystkie tak po zimie wyglądają. Jak czytam, że fachowcy każą im wyskubywać suche liście, to zgrzytam zębami Czy Ty też upierdutasz je (o jak ja lubię to słowo ) przy ziemi?
A co robisz brzozie, że ma aż tak snieżnobiały pień? Obskubujesz korę? Ja próbowałam w zeszłym roku, ale przy cienkich pniach 5szt. zeszło mi cały dzień
Kamasje nie wyłażą (stan z soboty), więc dziś idę z latarką poszukać, bo po ciemku wrócę.
Iryski - zachwycające!

Nie wiem co zrobię z trawami.. wiem jedno, że po listku nie będę się bawić.. nie jestem ogrodowy Kopciuszek.... na księcia nie mam co liczyć.

Brzoza ma taki pień z zasady .. to Doorenbos. Jest inna od zwykłej brzozy i z liści i z pnia. Ze 2 lata temu synowa poobdzierała łuszczącą się korę...bo tak fajnie schodzi Dostała po łapkach i dała spokój drzewku... ale dłubała przy niej może 30 sekund... schodzą z niej takie ogromne płaty, a pod spodem jest gładziutka. Biała, gładka kora to jej atuty. Inne brzozy maja bardziej chropowatą korę.
Przed drapaniem tak wygląda.. czyli tak samo jak po .. tylko nie ma spadających białych arkuszy..

Mala_Mi 16:51, 04 mar 2015

Agata - opowiesz kiedy co Ci się kojarzy z przebiśniegami, za życzenia zdrówka dziękuję i dla mnie i dla M. Przyda się.. dalej mam antybiotyk .... prace ogrodowe muszą poczekać nie tylko z powodu pracy ale i zdrówka.. nawet dobrze, bo do ogrodu nie niesie.. Dziś padał śnieg i to całkiem ostro.. było biało. Asfalt był też biały...

Malkul - wystraszyła się i uciekła, a miała mnie zastępować.. dobrymi chęciami piekło wybrukowane.

Wiunia - już Ci napisałam. u Ciebie.. ja tego nie widzę.

Jola - tyle dobrego w tej chorobie, że muszę pracować, idzie jak krew z nosa i już nie starcza czasu na forum. To co robię w godzinę zajmuje mi 2... dlatego chociaż siedzę przy komputerze, zaglądam tu tylko 3 razy i tylko do siebie.. Namiar na ranniki dała Popcarola..... wystarczyło kliknąć i kupić... 2 minuty. Po drodze rzut oka na przebiśniegi.. kolejne 2 minuty. Dłużej piszę tego posta niż zajęło mi wyszperanie kfiotków.

Iwonka - Przebiśniegi były wcześniej, tylko nikt na nie nie rzucił okiem.. albo już rzucił, bo zabrałam końcówkę.

Madżen - u Ciebie i tak będzie szybsza wiosna i bez moich przebiśniegów

Dziś się ładnie po transporcie podniosły i stoją na baczność

Mala_Mi 16:56, 04 mar 2015

hanka_andrus napisał(a)
Puk, puk! Jest tu jakiś Kazimierz?
Jak jest, Aniu, to pewnie już nie strzymiesz, i nie będziesz taka, w moim imieniu też mu dasz buziaka!

Wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim zdrowia wszelakiego!

Zdrowie towar deficytowy, wiec bardzo dziękujemy za życzenia. Róza teżw kolorze idealnym na nową rabatę
Twoje ranniki tak zachwycają że dokupiłam jeszcze kilka Zrobiłam sobie poletko widoczne z mieszkania To te z namiaru Karoli... Twoich nie rozsadzam, niech sie mnożą tam gdzie są.. tam im chyba dobrze
Trochę zmizerowane, ale się podniosą

Mala_Mi 16:57, 04 mar 2015

viva napisał(a)

Aniu, a nie myślałaś żeby ten język z magnoilą troszkę złagodzić.

W dzisiejszym dniu Hansestadt Rostock przesyłam

Viva - złagodzimy
Hansestadt Rostock - z fotki wynika, że zrobiłam dobry zakup I do Grahamka podejdzie kolorem Kapryśna jest czy nie ???
magnolia 17:01, 04 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Gabrysiu to perspektywa powoduje ten dziób.. wszystko wyjdzie w praniu

wg mnie jest ok, tzn bedzie, tylko rabacie naprzeciwko będzie tzreba trochę zmienić kształ brzegu.

Zmykam, pa
Mala_Mi 17:02, 04 mar 2015

Joaska napisał(a)

Aniu dziękuję za info , to ja takich kwitnących latem nie chcę, chce takie jak twoje czyli super że jesienią się sadzi bo akurat do jesieni to jak już jakieś rabaty będę mieć ... aaaa Aniu nie masz może w nadmiarze u siebie i nie chciałabyś się pozbyć trochę przywrotnika (najlepiej z tych niższych)??

Przywrotnik mam ten zwykły i wysoki.. 2 sadzonki niskiego testowo kupiłam w sklepie internetowym Finki.. ale to w zeszłym roku i nie mam go w nadmiarze.