ren133 – Reniu, cieszę się , że mogłam pomóc…ale to jest taka malusieńka hosta (miniaturka), u mnie ma jakieś 8 cm wzrostu i ledwo ją widać, bo schowała się pod dużo większą „koleżanką”
yolka – Jolu, nie mam pojęcia….w „szmaragdowym” mieszka dopiero pierwszy sezon, pierwszy raz zakwitła i ma max 50cm wysokości. Musisz popytać bardziej doświadczonych dziewczyn…wejdź może do rozark lub Anita1978 one powinny wiedzieć.
popcorn – zaraz…zdjęcia się wgrywają. Wczoraj padłam jak mucha pacnięta łapką…chyba za dużo wrażeń….
Dwa trawniki położone w październiku były od marca traktowane biohumusem, żeby się dobrze ukorzeniły zanim strzelą w górę. Około miesiąc temu, ten który ma najwięcej cienia załapał grzyba. Kosiarką przenieśliśmy grzybora na kolejny trawnik, ale ten jest w słońcu i grzyb szybko znika. Dostały miesiąc temu Azofoskę, a teraz w czasie deszczy Florovit. Dwa położone w maju dostają tylko biohumus, a Florowit dostaną dopiero w lipcu.
Mam nawodnienie, ale jeden z tych nowych, najbardziej w słońcu, przypalił się mimo nawodnienia - winą za to obarczam, że zbyt wysoko go przycięliśmy i źdźbła w trakcie upałów się położyły, słońce plus nagrzana ziemie spowodowały, że miejscami się zrobił matowy, wysuszony. Na pocieszenie napiszę, że wszystkie cztery ładnie się zbierają
No jasne ze są ba, niektóre tylko cien tolerują pieknie są wybarwione wtedy, Se pogadałam, tak są hosty na miejsca słoneczne. Własnie posadziłam kolejne, a mam je od południa Wiekszosc z nich ma zółte liscie, ale sa piekne