Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

nawigatorka 16:32, 24 cze 2015

Edyto myślę że ze dwa lata będziesz miała Ml w róży bo ona się tak rozrosnie.może to jest do pogodzenia, moze nie będzie im przeszkadzalo ze sie przeplatają.tylko z wycinanim miskanty będzie kłopot i będzie on zacieniony na wiosnę trochę. I nie wiem jaki wysoki on dorasta gdy jest starszy (ja mam same mlode) ale obawiam się jednak róża go zasłoni.
nawigatorka 16:32, 24 cze 2015

A to jest chyba słoneczna rabata-hosty dadzą radę?
lindsay80 19:44, 24 cze 2015

nawigatorka napisał(a)
Edyto myślę że ze dwa lata będziesz miała Ml w róży bo ona się tak rozrosnie.może to jest do pogodzenia, moze nie będzie im przeszkadzalo ze sie przeplatają.tylko z wycinanim miskanty będzie kłopot i będzie on zacieniony na wiosnę trochę. I nie wiem jaki wysoki on dorasta gdy jest starszy (ja mam same mlode) ale obawiam się jednak róża go zasłoni.

No też mi się tak wydaje i mimo, że chciałabym je tam upchać to chyba nie bardzo ma to sens.
lindsay80 19:57, 24 cze 2015

nawigatorka napisał(a)
A to jest chyba słoneczna rabata-hosty dadzą radę?

to jest południowo - wschodni narożnik działki, ale przed porannym słońcem osłania to miejsce dom sąsiada, ogrodzenie a kiedyś korony wiśni.
Południowe słońce będzie musiało się przedostać przez ścianę serbów, niedługo osłoni je też tulipanowiec - mam nadzieję, że dadzą radę, no a jeśli się okaże, że jakaś odmiana ma kłopoty to przeniosę.
malkul 20:43, 24 cze 2015

i posadzone
ren133 00:15, 25 cze 2015

lindsay80 napisał(a)

to jest południowo - wschodni narożnik działki, ale przed porannym słońcem osłania to miejsce dom sąsiada, ogrodzenie a kiedyś korony wiśni.
Południowe słońce będzie musiało się przedostać przez ścianę serbów, niedługo osłoni je też tulipanowiec - mam nadzieję, że dadzą radę, no a jeśli się okaże, że jakaś odmiana ma kłopoty to przeniosę.

I własnie to mnie zastanawia czy jest w ogóle taka odmiana host, która da radę w tym miejscu - w półcieniu?
A jaką masz tutaj odmianę hosty?
Ensata 00:17, 25 cze 2015

w półcieniu da rade wiecej niz w słoncu, to idealne miejsce dla host Wejdz sobie na sadzawka.pl, w hosty i szukaj po stanowisku. Pieknie podzielone, na cien, słonce, półcien
ren133 00:18, 25 cze 2015

Ensata napisał(a)
w półcieniu da rade wiecej niz w słoncu, to idealne miejsce dla host Wejdz sobie na sadzawka.pl, w hosty i szukaj po stanowisku. Pieknie podzielone, na cien, słonce, półcien

No nie mów, że są hosty na miejca słoneczne?
Ensata 00:20, 25 cze 2015

Czekaj, ja zgłupiałam Ty robisz przedogrodek taki wypasiny? a psy nie beda sikały?
Ensata 00:20, 25 cze 2015

ren133 napisał(a)

No nie mów, że są hosty na miejca słoneczne?
No jasne ze są ba, niektóre tylko cien tolerują pieknie są wybarwione wtedy, Se pogadałam, tak są hosty na miejsca słoneczne. Własnie posadziłam kolejne, a mam je od południa Wiekszosc z nich ma zółte liscie, ale sa piekne