Twoja rzeczywiście trochę inaczej urosła, ale wg mnie to i Twoja, i moja to Praying Hands. Tylko moja upasiona kompostem i bez konkurencyjnych roślin w pobliżu
Piekne sa te powojniki, ten pierwszy mam na liscie do kupienia, a dzwonkowatymi tez zachwycam sie od zawsze. Chyba ladniejsze od tych wielkokwiatowych, takie subtelniejsze
Kasiu, Gosiu, Dorotko, dzięki za odwiedziny. Ostatnio pochłonęły mnie obowiązki i ogród poszedł trochę w odstawkę, stąd moja chwilowa nieobecność. Ale już nadrabiam zaległości i wstawiam porcję świeżych fotek.
Gebrüder Grimm to ładna róża i bardzo zdrowa. Dla mnie to najładniej pachnąca róża u mnie w ogrodzie, choć to pewnie kwestia gustu. Na tym zdjęciu możesz zobaczyć parę przekwitających pąków. Da Ci to pogląd na to, jak wygląda po przekwitnięciu. Ja róż nie okrywam, mam 2 krzaki i w tym roku jedną ogoliłam na łyso by ją odmłodzić. Bez problemu wypuściła nowe pędy i trochę dzików. U mnie rośnie w pełnym słońcu, ale myślę, że w półcieniu poradzi sobie znakomicie. Jeśli chodzi o kwitnienie, to nie jest to róża która kwitnie non stop. Powtarza kwitnienie ale nie jest tak duże jak za pierwszym razem. W/g mnie jest godna polecenia.
Bardzo dziękuję za obietnice nasionek białej firletki
Pierwszy raz dowiaduję się u Ciebie o czesaniu stipy, nie miałam pojęcia że tak się robi, a tyle czasu już jestem na O. Ja właśnie za to jej pokładanie przestałam ją lubić, ale widzę że jest na to sposób
U Ciebie dużo wcześniej wszytko zakwita niż u mnie, mimo upałów u nas panujących, jeżówki, monardy, anabelki u mnie dopiero zaczynają, tylko ogrodówki już w pełni kwitnienia. U mnie też dzielżany zaczynają kwitnąć, a widzę że masz tojeść orszelinową, moje jest bardzo niska, mam ją drugi rok, ma około 30 cm wys, może za rok będzie wyższa? Jest na dość suchym stanowisku, pewnie dlatego nie może pokazać się w pełnej krasie
Piszesz, że przytniesz knautię po kwitnieniu, ja wyczytałam że ona kwitnie do jesieni tylko trzeba uszczykiwać przekwitłe kwiaty to będzie wypuszczać kolejne.
Na razie tak robię, mam ją dopiero od niedawna.
Pięknie u Ciebie , powojniki masz też okazałe i piękne
Aparat i mój fałszuje kolory, bardzo mnie to frustruje, aż nie chce mi się robić zdjęć szczególnie roślin o ciemnych burgundowych kolorach