Zachwycam się tym domkiem z okienkiem Jest bajkowy! Mam stare lustro w kształcie trapezu i właśnie zastanawiam się gdzie je zawiesić i jak zaaranżować. Myślałam o oknie, takim krzywym, trapezowym Tylko się zastanawiam, czy od góry musi być zabudowane tak, aby woda nie podpływała między taflę szkła a plecy? I zazdroszczę Ci tej starej beczki
Dziś i jutro w Łasku odbywa FESTIWAL RÓŻ
Są konkursy o tytuł najpiękniejszej róży (dla amatorów i profesjonalistów), wystawa „100 odmian róż”, ciekawe referaty i projekcje (pielęgnacja i ochrona róż), występy artystyczne, gry i zabawy dla dzieci, warsztaty florystyczne, kiermasze różane, parada bryczek konnych i wiele innych atrakcji.
Wpadłam tam tylko na chwilkę, bo mimo urlopu zalatana jestem... Wystawa „100 ODMIAN RÓŻ”
Pozostałości po różowej porzeczce. Tydzień temu jeszcze nie były całkiem dojrzałe. Dziś nie został żaden owoc, z wszystkich wyssany sok. Ciekawe, kto mnie tak urządził? Bo chyba nie mrówki, które założyły sobie gniazdo w tym krzewie i nie mogę się ich pozbyć. Są tam od kilku lat i dotąd nie wypijały porzeczkowego soku
Winogrono dobrze sobie radzi przy pergoli, powinno już zacząć obrastać "daszek"