bukszpany zamówione, mam nadzieję że będą ok! ziemia zamówiona, jeszcze tylko muszę zmówić ekobordy i do roboty Od piątku dochodzi mi rozwożenie dzieci do szkół i przedszkola o różnych porach, ale mam nadzieję że nie będzie źle i zima mnie nie zastanie
Dzięki Haniu, a wiesz wrzesień już za pasem)) W ubieglym roku na przełomie października i listopada mój M sadził thuje, po 1,5 tygodnia przyszła zima, myślałam że po nich, a wszystkie sięprzyjeły
W takim razie zamawiam, niech przywożą
Mam w planach posadzenie okolo 10-15 bukszpanów kulek jak myślicie sadzić teraz czy na wiosnę? Jeśli teraz to jeszcze w tym tygodniu by mi je przywieźli, muszę szybko podjąć decyzję. Przyznam że się wacham... międzyinnymi rabatka z cisowym bonsajem przed domem byłaby skończona.
mam jedną fotkę (baterie mi siadły) z ciskowej rabatki na tyłach domu,
obok róży i bukszpanowej obwódki (ale mnie korci żeby ją przystrzyc, ale wiem że nie można więc nie ruszam) wsadziłam dwa miskanty variegatus i dwa cisy. Obok po prawej stronie będzie stawik, z przodu dodam może jeszcze kulkę bukszpanu i żurawki.
Jodełkowa rabatka jeszcze nie skończona za plecami chcę dać miskany, a co z przodu?
szyszeczki
w tle widać 'wysypisko' zielsko + trawa wyorana na rabatkę cisową
Chyba rzeczywiście wprowadziłam Cię Sebek w błąd, ale opierałam się na danych z kaledarza szkolnego dla dzieci jaki teraz robie, a daty podwała mi Pani, która jest doradcą metodycznym (cokolwiek to znaczy w oświacie). Kalendarz jest teraz w korekcie, na szczęście jeszcze nie w druku.