Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 22:02, 27 sie 2011

Gabriela napisał(a)

Mają na to ponad miesiąc, więc trochę na pewno zdrewnieją, ale już nie wolno ich niczym nawozić. Ponieważ są takie młodziutkie, osłoniłabym je na zimę włókniną.

Chyba tak zrobię - takie małe kapelusiki - ale może z igliwia?

Po prostu osłoń włókniną wszystko naraz, jednym dużym kawałkiem i przyciśnij kamieniami, czy kawałkami drewna, gałązki iglaków możesz dać do środka.

Mam jeszcze kilka miesięcy
Sebek 22:04, 27 sie 2011

ana_art napisał(a)
Sebek zrób im takie czapeczki: (kontakt mam z dzisiejszej wystawy)
http://www.videx-garden.eu/garten-im-winter.html
myślę że dość drogie ale można zrobić pewnie też i samemu coś podobnego

Ostatnio widziałem takie czapki w auchan - za 7.99

Na takie maluszki 20 czapek?
monteverde 23:53, 27 sie 2011

to drogo, ale poproś Babcię na pewno Ci coś poradzi, Gabrieli sposób też dobry tylko mniej dekoracyjny
Sebek 10:10, 28 sie 2011

Aniu - chyba po prostu zwiążę je sznurkiem, żeby ich nie złamało i może zrobię im takie stożki z iglaków, ale może nie trzeba? Okaże się
Boję się, że jak jak spadnie śnieg na tą włókninę to je złamie, bo nie są równe i odległości między nimi są nie małe.

A te kaptury ochronne to raczej na większe iglaki, bo miały kilkadziesiąt centymetrów wysokości
Gardenarium 11:16, 28 sie 2011

Sebek napisał(a)
Mam do Was pytanko - czy bukszpany które ciągle puszczają nowe pędy zdrewnieją przed zimą?

Mogą nie zdrewnieć i te młode przyrosty zniszczy mróz. Ale to nic groźnego - wiosną i tak się tnie, więc ulegną ścięciu i wypuszczą nowe przyrosty.

U mnie ciągle ruch w bukszpanach, coś tam umarznie, coś odrośnie, nie przejmuj się

Instagram Ogrodowiska
Sebek 11:38, 28 sie 2011

No to OK - dobrze wiedzieć
Sebek 21:00, 28 sie 2011

Heloooł. Goście pojechali w tej chwili, na reszcie Dzisiaj poszliśmy na Leskowiec, za chwilę wkleję zdjęcia lasów i widoków ogólnych na okoliczne wiochy
monteverde 21:11, 28 sie 2011

czekamy
an_tre 21:14, 28 sie 2011

Sebek napisał(a)
Heloooł. Goście pojechali w tej chwili, na reszcie Dzisiaj poszliśmy na Leskowiec, za chwilę wkleję zdjęcia lasów i widoków ogólnych na okoliczne wiochy

widzę, że goście wypełnili ci dokładnie niedzielny czas ja tak miałam w ub. weekend
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joanka 21:18, 28 sie 2011

Sebek napisał(a)
Doszedłem przed chwilą do wniosku, że dziś mały ruch na forum, bo wszyscy żegnają wakacje , w końcu dziś ostatnia wakacyjna sobota

Wszyscy przyjechali do Torunia na GP, od rana na starówce było biało-czerwono