Matko, skąd TY masz takiego pięknego bodziszka, hmm?? I dlaczego ja go nie mam? Świetny jest! Jakbyś gdzieś widziała to od razu mi kup albo wołaj gdzie
No i szałwia ze stipą - rewelacja. U mnie jakoś szałwia niebieska wyginęła..
Biała mi została.
PS. możesz przyjechać kiedy chcesz..
tylko zadzwoń do mnie
Buziaki
Sylwia,tylko kto to ogarnie za tym płotkiem,ja już nie wyrabiam na zakrętach i rodzinka się skarży że mnie nie ma...znaczy jestem wiecznie jak nie w pracy to w ogrodzie
Wszystkich obrońców ceglanej ściany bardzo przepraszam
Możemy uznać że ta część ogrodu skonczona. Żeby nie było że to koniec prac to w sobotę zaczynamy kolejny remont
Toszka widzę, że czuwasz, więc zapytam o hortensję limkę, bo mocno odstaje kolorem od innych
Ma bardzo jasne liście, prawie limonkowe, pewnie to chloroza.
Podlewałam magiczną siłą do hortensji, pryskałam miksturą Bogdzi do rododendronów z dodatkiem żelaza i nic się nie poprawia.
Poradzisz coś?
Przecież byłam rano, nic się nie działo. Coś nowego się pojawiło? no nie nadążam. Po prostu nie nadążam
Twoja zasługa
O tej ławeczce pisałam już dwa lata temu i rozważałam, gdzie ją postawić.
Ale dopiero po kwietniowej wizycie u Ciebie kopnęłam się w tyłek i zaczęłam konkretne poszukiwania. No i znalazłam: ładną, solidną i niedrogą. I stoi
Przyjedziemy do Ciebie, to na pewno znajdziemy jakieś miejsce na ławeczkę.
Dużo fajnych łąweczek stoi chyba u Pszczelarnii. Nie pamiętam, czy u Vity przypadkiem też. Tam można się poinspirować
Dzięki.
Towarzystwo trzeba jej obmyśleć.
Na razie postanowiłam tylko, że z tyłu powtórzę derenie sibirica variegata. Mam je z jednej strony rabaty, podobają mi się, to będą i z drugiej. Tylko co przed nimi?
150cm. Myślę że to taki akurat wymiar: nie za duża, nie za mała.
Mam nadzieję, że lazura się sprawdzi.
Szubienicę wyszlifowałam, będę przemalowywać na ten sam kolor.