Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Cioci cz. 3

Ogród Cioci cz. 3

malgorzata_s... 16:40, 06 lip 2019

Mala_Mi 17:05, 07 lip 2019

Te stare babcine hortki są niezawodne i chyba jako jedyne u nas kwitną Koleżanka ma też po mamie, u innej koleżanki stare stare po jakiejś babci też kwitną, a ja mam od Bogdzi I tez liczę za kilka lat na taki efekt jak u Ciebie.... są cudowne te hortensje
mirkaka 20:54, 07 lip 2019

maki, monardy, powojniki i cudne hortensje, zresztą wszystko Gosiu, masz cudownie
BasiaLT 21:36, 07 lip 2019

Ogród piękny jakby brak wody wcale nie miał miejsca. Cudownie po prostu.
Margarete 12:29, 08 lip 2019

Nie grzesz Gosia - nie narzekaj na suchy ogród i wypalony trawnik - u mnie zobaczysz jak wygląda suchy ogród i wypalony trawnik....aż żal patrzec i cokolwiek robic w ogrodzie nue ma motywacji.
Kilka roślin już chyba do wyrzucenia całkowicie bedzie ....ja wiem wg dekalogu Danusi - Szefowej nie nalezy "rozpaczać" bo powstanie nowe miejsce na kolejną nową rosline ale to jest przykro gdy chodzisz, starasz sie, cieszysz że kwitnie i cieszy oko a potem...przyjdzie susza...i do wyrzucenia....
U mnie ppodlewam juz tylko rabaty - z trawnikiem juz nie walcze bo bym poszła z torbami w rachunkach za wode. Ale to i tak nie to - nie ma jak deszcz. Na ten tydzien zapowiadaja opady, zległości i tak juz nie uda sie odrobic ale może choć troche dadzą te deszcze ulgi umęczonemu suszą ogrodowi...
malgorzata_s... 12:42, 09 lip 2019

Mala_Mi napisał(a)
Te stare babcine hortki są niezawodne i chyba jako jedyne u nas kwitną Koleżanka ma też po mamie, u innej koleżanki stare stare po jakiejś babci też kwitną, a ja mam od Bogdzi I tez liczę za kilka lat na taki efekt jak u Ciebie.... są cudowne te hortensje

W tym roku mają male kwiaty ale ilość powala
malgorzata_s... 12:42, 09 lip 2019

mirkaka napisał(a)
maki, monardy, powojniki i cudne hortensje, zresztą wszystko Gosiu, masz cudownie

Dzięki Mireczko
malgorzata_s... 12:43, 09 lip 2019

BasiaLT napisał(a)
Ogród piękny jakby brak wody wcale nie miał miejsca. Cudownie po prostu.

Basiu troszkę podlewam ze zbiornika z deszczówką to ratuje ale nie wszystko przeżyje
Ewa777 12:43, 09 lip 2019

Gosiu, u Ciebie co zdjęcie to piękniejszy ogród Cudnie wyglądają u Ciebie te róże z lawendą. Też tak chciałam zrobić, ale u mnie lawenda się uparła i nie chce rosnąć. Jeżówki co roku muszę kupować nowe, bo giną po zimie. Pysznogłówka w ubiegłym roku opanowała całą rabatę bylinową, a w tym roku nie mam żadnej - a dzieliłam i podarowałam innym ogrodnikom!

Za to róże i hortensje rosną u mnie niezawodnie

U Ciebie susza, a u mnie trzeci dzień pada non stop.
malgorzata_s... 12:46, 09 lip 2019

Margarete napisał(a)
Nie grzesz Gosia - nie narzekaj na suchy ogród i wypalony trawnik - u mnie zobaczysz jak wygląda suchy ogród i wypalony trawnik....aż żal patrzec i cokolwiek robic w ogrodzie nue ma motywacji.
Kilka roślin już chyba do wyrzucenia całkowicie bedzie ....ja wiem wg dekalogu Danusi - Szefowej nie nalezy "rozpaczać" bo powstanie nowe miejsce na kolejną nową rosline ale to jest przykro gdy chodzisz, starasz sie, cieszysz że kwitnie i cieszy oko a potem...przyjdzie susza...i do wyrzucenia....
U mnie ppodlewam juz tylko rabaty - z trawnikiem juz nie walcze bo bym poszła z torbami w rachunkach za wode. Ale to i tak nie to - nie ma jak deszcz. Na ten tydzien zapowiadaja opady, zległości i tak juz nie uda sie odrobic ale może choć troche dadzą te deszcze ulgi umęczonemu suszą ogrodowi...

Gosiu tak trochę tylko marudzę Wiem że inni mają gorzej. Też sporo roślin ledwo dycha u mnie. Podlewam ile mogę ale ja wodociągu nie mam do użytku ogrodowego. Ze zbiornika na deszczówkę czerpię ale ile konewkami podleję?
Ratuję ile mogę ale woda na wyczerpaniu a opadów u mnie nie widać.