Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:10, 27 sty 2015

Do góry
Jagoda, ale ty spostrzegawcza
Ogródek Iwony 23:08, 27 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Zdrówka Iwonko Macham

Edytko, dziękuję. Jutro kuruję się w domu. Wiesz, co to znaczy dla tego forum ?
Ogródek Iwony 23:06, 27 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
A mnie nie zachwyciła, a ostatecznie i tak na Ogrodowisku pytam i czytam, nie robię prenumeraty.
Zdrówka Iwonko życzę.

Ewuniu,
Ogródek Iwony 23:06, 27 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Iwonko, dziś dostałam "Gardeners" World" Ale się cieszę Duuuuużo czytania I jest mój ulubiony Alan Titchmarsh z Love Your Garden

To się cieszę. Ja czekam na następne wydanie, bardziej wiosenne. Choć po ogólnym obejrzeniu, teraz czytam artykuł jeden po drugim i analizuję. Przydatne

Madzenka napisał(a)

Trzeba najpierw pokochać Gardeners' World filmowy to wtedy milość do gazety pewna
Ja uwielbiam gazety, kolekcjonuje moje ulubione, mimo że net jest dla mnie niezastąpionym źródłem informacji

Marzenko, coś w tym jest
Niektóre czasopisma też zostawiam sobie, czasem zmieniam rocznik do czytania, jak już przetrawię wszystko od deski do deski
Ogródek Iwony 23:02, 27 sty 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Jednak obrazek sporo ułatwia. Dla mnie same nazwy roślin też niewiele mówią . Może dlatego, że ja wzrokowcem jestem
Rabatka będzie piękna. A koszty? Własny dom to skarbonka bez dna i wydaje mi się, że zawsze jest coś do zrobienia i poprawienia... Cale szczęście, że ogródek to też część domu, więc i na niego przyjdzie czas . Ja wiele roślinek sama rozmnażam - z pewnością jest to mniej kosztowne, ale niestety na efekt czeka się dłużej. No i nie ze wszystkimi roślinkami tak się da.
Pozdrawiam

Beatko, obrazek ułatwia, ale zanim wszystko urośnie do takich rozmiarów, to sobie poczekam. Ja tylko mam trudność z sadzeniem w odpowiedniej szerokości. Ciągle sadzę za ciasno. Za blisko. W tym roku też postaram się co nieco rozmnożyć. Ale trawki muszę nabyć. Bo dopiero zaczynam z nimi przygodę. Zakochana jestem w rozplenicach
Ogródek Iwony 22:57, 27 sty 2015

Do góry
rozark napisał(a)
taaa skarbonka bez dna

Agania napisał(a)

Tak jest też u mnie, to widać po tym jak późno chodzę spać, bo jak tu żyć bez mojej ogrodowiskowej rodziny, chociaż, dobranocka z ogrodowiskiem, ale musi być

Ja też, ja też
Dlatego jak się troszkę lepiej poczułam, to wam odpisuję. I tak w skryciu podczytuję sobie Pozdrawiam, nie całuję, co by was nie pozarażać, a-psik
Ogródek Iwony 22:54, 27 sty 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko pozdrowienia zostawiam. Zazdroszczę pozytywnie zbliżających się ferii.
U mnie w pracy młyn, po pracy tez praca domowa, tak więc na ogrodowisko czasu już brakuje

Danusiu, odpozdrawiam. Mam nadzieję, że wiosną coś się zmieni i będziesz miała więcej czasu

siakowa napisał(a)
Iwonka...ja zmianę samochodu przesunełam w czasie ze względu na ogród

Kasiu, mój M ma bzika na punkcie samochodu. Za żadne skarby by nie odpuścił. Samochód przede wszystkim Potem ogród
Ale my kobiety ...
Ogródek Iwony 22:47, 27 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ufff.. ja już nie muszę przeliczać... 5 lat wszystko na ogród.. do dna.... do ostatniego grosza

Aniu, nie wierzę, że to koniec. Zawsze cię coś skuci.

Viola napisał(a)

Ha, ha ja ostatnio wszystko przeliczam na roslinki. Nawet M. Wczoraj mowi do mnie: A wiesz ile żurawek byś kupiła zamiast tych biletow do kina?

Violu, no to wsparcie męża masz Ogrodowo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:42, 27 sty 2015

Do góry
Dziękuję, przeczytałam. Przykre.
Mój ogród pod górkę... 22:19, 27 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hej, Kasia, z tym fartuszkiem, wieczorem to chyba się co innego robi
No wiesz
Chwasty spod śniegu - to dopiero zboczenie
A te brązowe rękawice oddaj e-Mowi i powiedz, ze one są zbyt męskie. Pomoc w ogrodzie byś miała

Fartuszek i rękawice zostaną chyba na wypadek gości, że niby taka elegancka jestem nawet w ogrodzie A mój M nie wciśnie tych rękawic, bo pewnie by je zaraz gdzieś zużytkował.
Mój ogród pod górkę... 22:15, 27 sty 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Że my zboczeńcy? No pewnie! Wieczorem założę fartuszek ogrodowy + rękawice ogrodowe, mój M. weźmie narzędzia i... wyrywać chwasty spod śniegu.

Hej, Kasia, z tym fartuszkiem, wieczorem to chyba się co innego robi
No wiesz
Chwasty spod śniegu - to dopiero zboczenie
A te brązowe rękawice oddaj e-Mowi i powiedz, ze one są zbyt męskie. Pomoc w ogrodzie byś miała
W kamiennym kręgu od początku 21:49, 27 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale fajny sposób
Szkoda, ze już haftować nie daję rady. Zrobiłabym jeszcze taki własny obraz

Iwonko można też zamówić obraz olejny,ze zdjęcia, malowany przez malarza, albo drukowany.....zamawiałam taki na prezent....byłam zadowolona....zawsze taki obraz bardziej cieszy, bo to jednak Twój ogród
Pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 21:38, 27 sty 2015

Do góry
GorAna napisał(a)

Iwonko, zakupiłam specjalny program ( taki, w którym przerabiana była Bitwa pod Grunwaldem), który przekształca pikselki ze zdjęcia na krzyżyki......to bardzo prosta czynność....dobierasz rozmiar obrazu, ilość kolorów nici i otrzymujesz gotowy do wydruku wzór z legendą kolorów....potem tylko igła i do przodu
Pozdrawiam

Ale fajny sposób
Szkoda, ze już haftować nie daję rady. Zrobiłabym jeszcze taki własny obraz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:25, 27 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Danusiu, dlaczego?
Chciałam w tym roku posadzić 3 umbry. Czy to znaczy, że mam się powstrzymać ?

Danusia już gdzieś o tym pisała. Z tego co pamiętam umbry Danusi usychaja, bo rosną przy drodze, za ogrodzeniem i zimą są narażone na sypanie solą

Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:24, 27 sty 2015

Do góry
Wpadłam na chwilę, ale tu poważne tematy. Dziś nie dam rady.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:04, 27 sty 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Masz rację Beatko, nasze uzależnienie kosztowne ale zdrowe.
Ema złości to że ciągle przesadzam kwiatki, a w związku z moimi zakupami muszę jakiś ruch w ogrodzie zrobić
pozdrawiam

To jakiś paradoks: kwiatki do domu - ok. Do ogrodu - już nie
A koszt przecież ten sam, tylko nastawienie inne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:56, 27 sty 2015

Do góry
Jak ją sadziłam (rajską jabłoń), nie było jeszcze takiego wyboru drzew. Faktycznie, pięknie kwitnie, ale jak poznałam śliwo-wiśnię na forum (posadziłam jesienią z małą koroną), to dziś bym wolała 10 śliw zamiast tej jabłoni. )
Z przewozem drzew jest problem. Ja się zastanawiam, czy jak kupię drzewa, to czy mi ze szkółki by nie przywieźli? Jak blisko...
Roztoczańskie klimaty 20:46, 27 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zeta, skoro sie pokazałaś, toja się witam. Zanim wiosna nastanie, to może przeczytam wszystko. Na razie jestem na początku twojego ogrodu - 30 strona i się zastanawiam, co się mogło wydarzyć przez te 658 stron, skoro już wtedy ogród zachwycał.
Idę czytać pismo obrazkowe w szczególności.

Powodzenia i dzięki za odwiedziny .....ostatnio zadko bywam więc napewno zdążysz przed wiosną
Roztoczańskie klimaty 20:44, 27 sty 2015

Do góry
Zeta, skoro sie pokazałaś, toja się witam. Zanim wiosna nastanie, to może przeczytam wszystko. Na razie jestem na początku twojego ogrodu - 30 strona i się zastanawiam, co się mogło wydarzyć przez te 658 stron, skoro już wtedy ogród zachwycał.
Idę czytać pismo obrazkowe w szczególności.
Do raju daleko - u Ewy 20:40, 27 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przesyłka w marcu lub kwietniu Już Ci lepiej Iwonko?

Ja uzależniona jestem
Oczy od kataru opuchnięte, a między zmianą chusteczek podglądam wątki. I czytam "Roztoczańskie klimaty" (pismo obrazkowe na dziś) polecone przez Joasię. To dopiero piękny ogród. Polecam.
Na jutro wzięłam dzień wolny, dziś szef kazał mi iść szybciej, mimo, że RP była. Sprawozdanie przeczytałam poza kolejnością i poszłam leżakować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies