Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

bdan 06:53, 27 sty 2015

Viola pozdrowienia zostawiam.
U mnie w pracy młyn, po pracy tez praca domowa, tak więc na ogrodowisko czasu już brakuje
Viola 18:59, 27 sty 2015

bdan napisał(a)
Viola pozdrowienia zostawiam.
U mnie w pracy młyn, po pracy tez praca domowa, tak więc na ogrodowisko czasu już brakuje

Danusiu, fajnie, że zaglądasz, ja też muszę kombinować, żeby trochę czasu na Ogrodowisku móc spędzić Pozdrawiam
Viola 19:00, 27 sty 2015

Marcin89 napisał(a)
Ciekawe czy to prawda, że Pani turkuciowa wyprowadza an spacery swoje małe? . Pozdrawiam!

Ha, ha, może chodzi szukać swojego męża, którego ktoś do lasu wyrzucił
Viola 19:07, 27 sty 2015

Chciałabym wstępnie zaplanować uzupełnienie fragmentu przedstawionego na zdjęciu: rośnie tu 5 tuj spiralis, 3 wierzby Hakuro, 5 tuj spiralis i 5 tuj Yellow Ribbon, dalej jest 10 cisów (ale to miejsce już nas nie interesuje – jest już zaplanowane).
Proszę Was o sugestie co posadzić „przed”.
Napisy na górze - to co już rośnie; na dole rysunku napisałam co tu ewentualnie chciałabym mieć; do dyspozycji posiadam również kilka berberysów bordowych Red Torch i Atropurpurea, żółtych Maria i zielonych Erecta, trzmieliny Emerald’n Gold, tawuły Goldflame. Miejsce nasłonecznione cały dzień, słońce świeci „od tyłu” na tę rabatę bo to południowa strona działki.

Zdjęcie trochę nieaktualne - za yellow ribbon rosną cisy. Aha i nie uwzględniamy drzewek przed tujami idą do wymiany.

Iwk4 21:24, 27 sty 2015

Wpadłam na chwilę, ale tu poważne tematy. Dziś nie dam rady.
rozark 08:07, 28 sty 2015

Z wymienionych roślin nazwy nic mi nie mówią, muszę posprawdzać, doczytać i douczyć się. Za wysokie progi jak dla mnie.
Ale trzymam kciuki
Iwk4 14:19, 28 sty 2015

Violu, narysuj na planie linię rabaty. Odkąd dokąd. bo nie wiem, jak chcesz. Prosto, czy łukiem ?
Viola 17:22, 28 sty 2015

Iwk4 napisał(a)
Violu, narysuj na planie linię rabaty. Odkąd dokąd. bo nie wiem, jak chcesz. Prosto, czy łukiem ?

Iwonko, na razie prosto, jak się namyślę na łuk, to w jakimś miejscu wybrzuszę i posadzę tam co akurat będzie pasowało, turzyce, żurawki czy inne może jednoroczne. Na razie nie ogarniam całości i boję się wybrzuszać bo nie wiem czego chcę
Viola 17:23, 28 sty 2015

rozark napisał(a)
Z wymienionych roślin nazwy nic mi nie mówią, muszę posprawdzać, doczytać i douczyć się. Za wysokie progi jak dla mnie.
Ale trzymam kciuki

Oj Reniu, kokietujesz W różach mogłabyś mi pomóc
rozark 18:25, 28 sty 2015

to napisz coś
gdzie? znaczy się od której do której słońce?
jak duża?
jaki kolor?