Na rabatach zrobił się busz, przez który słabszym gatunkom trudno się przecisnąć. Ukształtowała się ogrodowa hierarchia, mocniejsi podporządkowują sobie lub wypierają słabszych ...
To był dobry rok dla peonii. Miały mnóstwo pąków. Jednak nie wszystkie dały radę zakwitnąć - te najpóźniejsze odmiany zostały zasuszone przez ostre słońce i nie rozwinęły już wszystkich kwiatów.
Dzisiejsza pogoda przypominała mi tę, która tak często jest nad polskim morzem - zimny, wręcz lodowaty wiatr, słońce i chmury na zmianę. Ech, niemal zapachniało mi plażą! Zatęskniłam, powspominałam ...
Nadal jednak nie spadła ani kropla deszczu. W mieście trudno już zobaczyć zielony kawałek trawnika. Forsycje mają zupełnie opuszczone, zwiędłe listki. Niby jutro i pojutrze ma padać, ale czy rzeczywiście? No i niezupełnie jestem zadowolona z deszczowej prognozy akurat na sobotę, bo kiedy pojadę na działkę ... Zobaczymy, co kolejne dni przyniosą.
A tymczasem jeszcze pooglądajmy wspólnie trochę czerwcowych zdjęć
Izo, na rabatki się nie wchodzi!
Lilie jeszcze nie wszystkie kwitną, a mam i takie które odkryłam w ubiegłym tygodniu w kartoniku nie posadzone
Już wychylają głowy z ziemi