Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

Doranma 12:50, 03 lip 2019

anabuko1 napisał(a)

A ogrody to wiadomo, zawsze prezentuje się ślicznie

Bo każda roślinka ma w sobie dużo uroku ☺
Doranma 12:52, 03 lip 2019

inka74 napisał(a)
i czubek kwiatu inny, potem sama doszłam do wniosku, że to nie jest to.

Ale przy okazji jakie piękne odkrycie , dopisuję do listy chciejstw ☺
Kindzia 09:46, 04 lip 2019

Twój Alchymist to jeszcze maleństwo, wierz mi To ogromniasta róża, obficie kwitnąca i pachnąca Nie dawałam z nią rady, mimo ograniczającego cięcia, oprysków...co roku łapała u mnie czarną plamistość i zarażała mi wszystkie róże pod spodem, bo u mnie rosła na siatce. U Ciebie się ładnie wije i bezpośrednio pod nią nie ma innych róż, to pewnie będzie wszystko w porządku.
Nie umiałam się zdecydować na pożegnanie u mnie Alchymista...eM się za nią zabrał i teraz podziwiam go w innych ogrodach
Doranma 14:52, 04 lip 2019

Kindzia napisał(a)
Twój Alchymist to jeszcze maleństwo, wierz mi To ogromniasta róża, obficie kwitnąca i pachnąca Nie dawałam z nią rady, mimo ograniczającego cięcia, oprysków...co roku łapała u mnie czarną plamistość i zarażała mi wszystkie róże pod spodem, bo u mnie rosła na siatce. U Ciebie się ładnie wije i bezpośrednio pod nią nie ma innych róż, to pewnie będzie wszystko w porządku.
Nie umiałam się zdecydować na pożegnanie u mnie Alchymista...eM się za nią zabrał i teraz podziwiam go w innych ogrodach

Pamiętam tę róże u Ciebie, była niewiarygodnie piękna! Zmartwiłaś mnie, że ona taka nie do opanowania. Obok rośnie kilka innych krzewów, a ja ich niczym nie pryskam. Żal mi będzie się z nią rozstawać
oliwka 15:39, 04 lip 2019

Przepięknie połączenie róż z białą stolarka pergoli wygląda cudnie
Czy możesz powiedzieć jaka to odmiana róży?
Doranma 21:29, 04 lip 2019

oliwka napisał(a)
Przepięknie połączenie róż z białą stolarka pergoli wygląda cudnie
Czy możesz powiedzieć jaka to odmiana róży?

Witaj, Oliwko, miło mi że zajrzałaś
Nie do końca wiem, którą z róż masz na myśli? Bo pokazywałam portrety trzech na tle bieli. Podejrzewam jednak, że nie cofałaś się tak bardzo do wcześniejszych stron i chodzi Ci o ostatnio prezentowaną o morelowo-różowych kwiatach - to Alchymist.

Doranma 21:40, 04 lip 2019

Dzisiejsza pogoda przypominała mi tę, która tak często jest nad polskim morzem - zimny, wręcz lodowaty wiatr, słońce i chmury na zmianę. Ech, niemal zapachniało mi plażą! Zatęskniłam, powspominałam ...
Nadal jednak nie spadła ani kropla deszczu. W mieście trudno już zobaczyć zielony kawałek trawnika. Forsycje mają zupełnie opuszczone, zwiędłe listki. Niby jutro i pojutrze ma padać, ale czy rzeczywiście? No i niezupełnie jestem zadowolona z deszczowej prognozy akurat na sobotę, bo kiedy pojadę na działkę ... Zobaczymy, co kolejne dni przyniosą.
A tymczasem jeszcze pooglądajmy wspólnie trochę czerwcowych zdjęć

Miesiąc temu padał deszcz

Doranma 21:42, 04 lip 2019

Doranma 21:44, 04 lip 2019

To był dobry rok dla peonii. Miały mnóstwo pąków. Jednak nie wszystkie dały radę zakwitnąć - te najpóźniejsze odmiany zostały zasuszone przez ostre słońce i nie rozwinęły już wszystkich kwiatów.

Doranma 21:47, 04 lip 2019

Przy pieńku urosły takie dorodne grzyby

Szałwia sprezentowana przez sprzedawcę podczas ostatniej wystawy Zieleń to życie - a mówią, że tylko kradzione dobrze rośnie