Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Jurajski Ogród 11:38, 22 paź 2013

Do góry
Cudowna czerwień Berberysy i wiśnie dają czadu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:36, 22 paź 2013

Do góry
Aga Nareszcie wróciłaś Cieszę się, że już ciut luzniej u Ciebie i cieszę się, że się podoba
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:48, 22 paź 2013

Do góry
Tulipanki delikatne, wręcz romantyczne. Zapachniało wiosną...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:41, 21 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Słoneczko u nas pięknie wygląda zza chmurek zapowiada się piękny dzień Życzę słonecznej niedzieli

Rzeczywiście było cudownie i nadal jest, choć większość liści opadła
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:18, 21 paź 2013

Do góry
Ja coś czuję, że i u mnie na jednym razie się nie skończy
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:06, 20 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu u Ciebie jeszcze kwitną róże? Muszę sobie w przyszłym roku też taką nabyć bo po moich kwitnących Chopinkach już tylko wspomnienie
Pozdrawiam cieplutko

A kwitną Polinko, 2 dni temu był przymrozek w nocy myślałam że opadną kwiaty ale nie wszystkie są
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:55, 20 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Małgosiu mi teraz po przeprowadzce tak brakuje tych liści do grabienia i zamiatania z ulicy, że zaczynam kupować liściaste do nowego ogródka Co poniektórzy to w czoło się pukają, że tylko robotę sobie sprawiam A ja tak tęsknie właśnie za tymi liśćmi... Śmiałam się, że mogę w czynie społecznym wykonać jesienne sprzątanie mojej miejscowości
Pozdrawiam słonecznie.

To może chrytatywnie wpadnbiesz do mnie pograbic liście Polinko , zapraszam....
Żartowaam, ja lubie prace w ogrodzie i nawet to grabienie mi nie straszne, tym bardziej,że lubie ten mój las za płotem i moje drzewa w ogrodzie też. Dlatego rozumiem cie, że kupujes lisciaste drzewa do swojego ogrodu. Dawno u ciebie nie byłam, muszę wpaśc i sprawdzić co nowego w twoim wątku.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:22, 20 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Witaj Irenko W szkółce też kategorycznie zabronili cięcia w tym roku Mnie już korciło aby 3 gałązki przyciąć bo dziwnie wystają ale wytrzymam do wiosny

Wiosną po kwitnieniu, najlepiej tylko raz w sezonie. Ja moje ciełam jednak 3x bo byly rzadkie i się mocno wyciągały do góry...
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 16:33, 20 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
W moim poprzednim ogrodzie maślaczki rosły pod modrzewiem i co jakiś czas miałam do obiadku
Słoneczka życzę

Widzisz Polinko, ja zawsze widywałam maślaczki pod sosnami. Człowiek się uczy cały życie

Dzisiejszy spacer po ogrodzie został uwieczniony zdjęciami. Niestety jesień jest już bardzo widoczna.

Kondziowy Ogród :) 11:02, 20 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Kondzio cyklameny masz takie zwykłe doniczkowe czy to specjalne ogrodowe odmiany?
cyklameny neapolitańskie ogrodowe
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:48, 20 paź 2013

Do góry
Joanko ja również pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa
Kondziowy Ogród :) 10:47, 20 paź 2013

Do góry
Kondzio cyklameny masz takie zwykłe doniczkowe czy to specjalne ogrodowe odmiany?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:45, 20 paź 2013

Do góry

Liście jakby specjalnie ułożone do zdjęcia
Borówcowy raj 09:02, 20 paź 2013

Do góry
Ja też zachwycona jestem tymi kulami od dawna Dają efekt harmonii i ładu. Na wiosnę i u mnie zagoszczą Pozdrawiam słonecznie.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:54, 20 paź 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Irenko ja dzisisj miałam moich imieninowych gości a więc w zwiazku z tym od dwóch dni zakupy, gotowanie, pieczenie, szykowanie a teraz........... sprzątanie po gosciach ale fajbie było wieć nie żałuje tego czasu. Do tego dopoudnia była u mnie w ogrodzie "akcja liscie" wiesz jak to sie fajnie mieszka przy lesie, to ak jak bym zamiatała i grabiła w lesie... co zgrabie to nawieje...i tak d początku. Dzisiaj dopołudnia było u nas słonecznie i ciepło - wygrabiłam 7 worów pełnych liści z ogrodu i 2 z przedogródka. Nie było czasu na forum i na wstawianie zdjęc. Może jutro poszukam tych klonów i wstawię Pozdrawiam

Małgosiu mi teraz po przeprowadzce tak brakuje tych liści do grabienia i zamiatania z ulicy, że zaczynam kupować liściaste do nowego ogródka Co poniektórzy to w czoło się pukają, że tylko robotę sobie sprawiam A ja tak tęsknie właśnie za tymi liśćmi... Śmiałam się, że mogę w czynie społecznym wykonać jesienne sprzątanie mojej miejscowości
Pozdrawiam słonecznie.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 08:49, 20 paź 2013

Do góry
W moim poprzednim ogrodzie maślaczki rosły pod modrzewiem i co jakiś czas miałam do obiadku
Słoneczka życzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:44, 20 paź 2013

Do góry
Słoneczko u nas pięknie wygląda zza chmurek zapowiada się piękny dzień Życzę słonecznej niedzieli
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:03, 20 paź 2013

Do góry
Witaj Irenko W szkółce też kategorycznie zabronili cięcia w tym roku Mnie już korciło aby 3 gałązki przyciąć bo dziwnie wystają ale wytrzymam do wiosny
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:38, 19 paź 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu i ja porozglądałam się po Twoim lesie i takie przyjemne klimaty uwielbiam, maślaczki ładne miejsce sobie wybrały
Pozdrawiam ciepło

Polinko maślaczki rosną przeważnie pod sosnami, a jak widać nie przeszkadza im, że ja pod swoją posadziłam goździki. Ja również pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 18:17, 19 paź 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Ulcia, piękne widoczki pokazałaś, aż mi się zachciało w góry jechać...

To koniecznie ELU wykorzystaj czas bo w przyszłym tygodniu cieplutko będzie

BarbaraM napisał(a)
Ula wpadnij na komentarz.

Jasne BASIU, zaraz lecę zobaczyć

polinka napisał(a)

Uwielbiam takie klimaty

POLINKO, klimaty tatrzańskie, prawda że fantastyczne!

Marzena2007 napisał(a)
Ulu źyczę aby jutro pogoda do sadzenia dopisała

Kindzia napisał(a)
Ulcia sadziłaś?
Ciekawe, jak żurawki dadzą radę jeszcze...wygląda na to, że moje, podzielone, sadzone pod koniec sierpnia przyjęły się wszystkie Natomiast jedna ze szkółkowych sadzonek zdycha...opuchlaka nie ma, korzeń się trzyma. Do wiosny zostawię, a nuż się uda...

Tak pogoda dopisała, czasowo się jednak przeliczyłam i obsadziłam tylko jedną stronę
Marzenko i Kindziu
fotę zrobiłam, jednak wstyd pokazywać bo rośliny zmasakrowane od lipca przez upał a niedawno przez przymrozki. Mam nadzieję na to że w przyszłym tygodniu jak będzie ciepło to się wszystko ukorzeni i przetrwa do wiosny.
Naprawdę widoki marne pokazuję

Linia brzegowa została do obsadzenia nowymi roślinami, bo te co miałam wykorzystałam gdzie indziej

i takie zbliżenie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies