Wszystko w kropelkach
Przyjechał materiał do zadaszenia szklarni
czyli
płyty poliwęglanowe 10mm,
śruby,
taśmy uszczelniające,
profile aluminiowe na uszczelce do mocowania płyt do krokwi
pierwsze pąki
Ania i Ania Zana jak widać na zdjęciach nie jest ona za piękna nabyłam ją pod wpłyewm pędu ogrodowiskowego a także pięknego ogrodu Reni - Rent133, ale jak widać na załączonych zdjęciach kopia ma się kiepsko w stosunku do oryginału , wadą jej są także ciemne owoce, które jak spadną z dziobów ptaków brudzą mi jasną kostkę jedyna jej zaleta to to że nie rośnie za wysoko i nie bardzo wiem na co ją wymienić a noi ostatnio troszkę ja przycięłam bo rosła w cały świat
Dostałam wczoraj przesyłkę od Grażynki (Gogo). Rośliny świetnie zniosły podróż dzięki doskonałemu zabezpieczeniu. Grażynko, mogłabyś pracować przy wysyłce roślin.
Słonecznica w pudełeczku, jak w bombonierce.
Jeszcze raz bardzo dziękuję, Grażynko. Buziaki.
Jedna z moich host. W tym roku nabrała przyśpieszenia, rośnie jak na drożdżach, chyba będzie wielka.
Ta siatka na drewnianych przęsłach ogrodzenia wygląda trochę dziwacznie, ale niestety jest konieczna ze względu na psy, które przegryzały drewniane listwy w celu "włóczęgostwa".
Ogródek wzbogacił się ostatnio o skrzynię na ogrodowe szpargały.
Mam taka sama normalnie posadzona za siatka u sąsiada.zbyt za blisko posadzona przez poprzedniego sąsiada.I dużo przełazi do mnie aż ten ja po mojej stronie, bo zagłuszy moje rośliny.
Ale fakt, to piękna roślina.
U nas znowu leje, już się cieszyłam bo rano było nawet znośnie ale popołudniu znów się zaczęło...no ręce opadają!
Pojechałam na działkę tylko na chwilę, galopem przebiegłam zobaczyć czy wszystko w porządku i znów siedzę i się kiszę w domu. Powoli mam tego serdecznie dosyć.
Oby jutro i w weekend było lepiej, bo zwariuję!
Jakie drzewa liściaste i w jakiej konfiguracji mogę zasadzić aby odsłonić się trochę od widoku okien sąsiadów. Świerki serbskie urosną za kilka lat . Migdałek widoczny z na zdjęciu do przesadzenia. Ścianę sąkompletnoe nie wiem jak stworzyć fajna lekką ścianę liściastą ..
Kasiu bardzo lubię sosny Już ograniczam ich wzrost. Jałowce rosnące na skarpie co roku uszkadza mi jakaś burza. Muszę je wtedy obwiązać sznurkiem. Jakoś jeszcze dają radę.
Witam. Dawno mnie tu nie było. W ogrodzie trochę od tej pory się zmieniło. W końcu zdecydowałam się na oczko. Projekt i wykonanie własne. Jak oceniacie?
Pozdrawiam