Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:06, 08 mar 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Lindsay miło że zajrzałaś
Motywy są z cieniutkiej tektury, taki deco gadżet... wykorzystywane są również do scrapbookingu...

Aha.... ja chcę w tym roku zrobić pisankę z użyciem powertexu, jak mi czas pozwoli i dokupię brakujące produkty
Na huśtawce miło płynie czas... 17:03, 08 mar 2018

Do góry
Hosty i chyba paprocie na brzozowej ma Siakowa, oprócz tego dużo kul bukszpanowych, bo zimą by tam pusto było.

A ja jeszcze proponuję seslerie i rozchodniki - rośliny typowo na suche miejsca.
Tu ma być ogród :) 16:59, 08 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To kwiatek z grupy tych co to rosną same i fajnie wygląda w przestronnych pomieszczeniach, w sam raz dla Ciebie.

Jak babcia mi powiedziała, że na jesieni wyrzuciła dwa takie olbrzymy to aż się za głowę złapałam i szybko pakowałam tego co się jeszcze szczęśliwie ostał
wiesz, ze u mnie wszystko pad eM na kolejne doniczkowe patrzy ze smiechem ale co tam
a moda na rośliny wraca - monstery, grubosze, asparagus...
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 16:53, 08 mar 2018

Do góry
Witaj, jestem u Ciebie pierwszy raz, zajrzałam na początek i już mnie ciekawi co pozmieniałaś w tym odziedziczonym ogrodzie
Robisz super ozdoby, te szare jaja w moim guście, z czego są te naklejone motywy roślinne?

Kwiaty od męża piękne!
Małymi kroczkami do celu... 16:46, 08 mar 2018

Do góry
o fajnie będzie z tą kulą, też bym wybrała 40.
Masz jakąś fotkę tej kuli? I jaka cena?

Wiosennie się zrobiło z nowymi dekoracjami
Moja codzienność - ogród Oli 16:43, 08 mar 2018

Do góry
Ola, już tniesz trawy? Ale chyba tylko seslerie i molinie? Czy miskanty i rozplenice też?
Tu ma być ogród :) 16:41, 08 mar 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Jakie piękne tulipany! A krokusy już takie wielkie??? Rety! U mnie ledwo wyszły z ziemi...

Zdradzę, że to lidlowe tulipanki, już nie pierwszy raz je kupuję, w takiej fazie na wpół rozwiniętej są najpiękniejsze.

Moje krokusy już 3 wiosnę kwitną, namnożyło ich się sporo i jak wszystkie zakwitną powinien być fajny efekt.

Tak było ubiegłej wiosny

Tu ma być ogród :) 16:26, 08 mar 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
U Ciebie już takie krokusy? U mnie co dopiero z ziemi się wyłoniły, no ale u mnie inny klimat i zawsze wszystko z opóźnieniem

Większość ma same listki, a te pewnie mają więcej słoneczka i tak wystrzeliły

Przy takich temperaturach to u Ciebie też wszystko podgoni
Tu ma być ogród :) 16:23, 08 mar 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
ale monstera wow

moj kuzyn ponoć od czasu do czasu zasilał ją colą i mirindą - może w tym tkwi sekret
Tu ma być ogród :) 16:22, 08 mar 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Dzięki Edytko za zyczenia i wzajemnie piekne kwiatki wiosna coraz blizej ....

Oj tak, u mnie słońce i 10 C - wyszłam na chwilę przyciąć wisterię i kilka grabów, które chce formować na kulki - niezbyt to mądre w moim stanie bo nadal antybiotyk biore, roboty na cały dzień ale musze się jeszcze powstrzymać.
Tu ma być ogród :) 16:08, 08 mar 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Och! Cudne te krokusiki! Moje dopiero ledwo co wychyliły się z gruntu.

One już przed mrozami były na wierzchu, teraz kilka ciepłych dni i są gotowe
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:45, 08 mar 2018

Do góry
Wow, super fotele - skąd je dorwałaś, to chyba jakieś kinowe?
Kulka biała aż rozczula, taka urocza - tych niespodzianek co pozostawia w domu nie zazdroszczę, ale wiosna za pasem to pewnie teraz szybko się nauczy czystości.
Tu ma być ogród :) 13:41, 08 mar 2018

Do góry
Kobietki, dziewczyny, babeczki - Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta !!!

I pierwsze krokuski z ogródka

Tu ma być ogród :) 13:36, 08 mar 2018

Do góry
zieloniutka napisał(a)

Ziemia jest jeszcze bardzo zmrożona. Ciekawe za ile dni puści. Wracaj szybko do zdrowia

A u mnie błotko, miejscami na rabatach woda stoi, a cubulowe idą jak burza - w poniedziałek zrobiłam szybki obchód i poza krokusami i irysami nic nie było, a dziś już masa tulipanów widoczna i pierwsze krokusy kwitną.
Tu ma być ogród :) 13:34, 08 mar 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)

Jest tak. Oby wiosna nie była taka dramatyczna jak w 2017-gdzie cały maj padało.Mnie w tym roku czeka trochę grubej roboty-coś jak 2016 w przedogródku-także będzie bajzel.Ale liczę też na spektakularne efekty

lubię taką grubą robotę i na spektakularne efekty u Ciebie i u siebie też czekam
Tu ma być ogród :) 13:32, 08 mar 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
monstera piękna. na giełdzie w poniedziałek miałam już w rękach i się powstrzymałam. ale wróce po nie

To kwiatek z grupy tych co to rosną same i fajnie wygląda w przestronnych pomieszczeniach, w sam raz dla Ciebie.

Jak babcia mi powiedziała, że na jesieni wyrzuciła dwa takie olbrzymy to aż się za głowę złapałam i szybko pakowałam tego co się jeszcze szczęśliwie ostał
Ogród z wilkiem zamkn. 19:53, 07 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Oj, ale Ty mialas dojarzaly ogrod juz wczesniej, powiedz ciezko bylo sie z nim zegnac i zaczynac wszystko od poczatku?

trochę na początku było ciężko ,ale teraz już nie
tu ciekawszy dalszy krajobraz przede wszystkim i mniejszy ,łatwiejszy do utrzymania w czystości dom ...
..no i nudy nie ma ,bo cały czas jest jeszcze co robić

Zdrowiejesz już mam nadzieję ? bo już wiosna przybywa
Lipny ogród czy ogród z lipą 19:11, 07 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Policzyłaś ile będziesz tych cisow potrzebowac?
Patyczki powsadzam w ziemię, one się łatwo ukorzeniaja więc na jesieni może by już sadzonki były takie do przesadzenia.
Szałwii Ci u mnie dostatek, więc masz jak w banku.
Wystartowaliscie?

Myślę, że minimum 15 szt. Jednak na razie ich zakup jest odłożony. Gdybyś jednak gdzieś coś widziała to daj znać.

Wystartowaliśmy ...
Tu ma być ogród :) 14:27, 07 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja podobnie, mrozy puściły, a zaraz po nich od razu deszcz zaczął siąpić, a ja nawet się cieszę bo jestem na L4 I przynajmniej nie jest mi żal, że nie mogę wyjść coś porobić.
A roboty czeka od groma, kolejna wiosna z jeszcze większą ilością traw do cięcia, coraz większy żywopłot grabowy do przycięcia, szklarnia do przekopania, skrzynie na warzywa do dopełnienia ziemią, także rozpoczęcie sezonu będzie obfitowało w prace.

Ziemia jest jeszcze bardzo zmrożona. Ciekawe za ile dni puści. Wracaj szybko do zdrowia
Tu ma być ogród :) 14:27, 07 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja podobnie, mrozy puściły, a zaraz po nich od razu deszcz zaczął siąpić, a ja nawet się cieszę bo jestem na L4 I przynajmniej nie jest mi żal, że nie mogę wyjść coś porobić.
A roboty czeka od groma, kolejna wiosna z jeszcze większą ilością traw do cięcia, coraz większy żywopłot grabowy do przycięcia, szklarnia do przekopania, skrzynie na warzywa do dopełnienia ziemią, także rozpoczęcie sezonu będzie obfitowało w prace.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies