Właśnie napisałaś to, co chciałam Ci podpowiedzieć
Tam gdzie znak zapytania dałabym lawendę a przy wiśniach kostki z buksików + któraś z turzyc (podobnie ja u nawigatorki)
Pumilio zostaw ... zobaczysz jak wszystko razem będzie się komponowalo
Pozdrawiam
Kasiu ale to te żółte będą tak długo kwitły? czy trzeba dobrać różne odmiany żeby się wymieniały? I jeszcze jedno - u mnie rabata jest w półcieniu ... liliowce dadzą radę?
Wiem, wiem Renatko. Ja jak posiałem trawę to przez cały miesiąc dopiero księżyc wyganiał mnie do domu.
Niech wzejdzie najpierw to, co powinno wzejść. Po drugim koszeniu będziesz już mogła ocenić gdzie dosiać trawę aby uzyskać gęstą i jednolitą murawę.
Nadrobiłam zaległości ... Olu, nie wiem jak to się stało, że przegapiłam Wasz nowy placyk? Wyszło perfekcyjnie
Właśnie coś takiego chciałam zrobić u siebie we wgłębniku
Teraz już mam kogo pytać o rady
Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała żeby było idealnie ... Ogólnie trawnik fajnie wygląda Wschody są raczej równomierne ... choć są gdzieniegdzie miejsca "puste", gdzie będę dosiewać ... tylko nie wiem kiedy powinnam to zrobić?
No to nie doczytałam o tym, że Szefowa odradza kosodrzewinę
Podoba mi się kosodrzewina, ale głównie ta karłowata ... takiej ogromnej nie lubię
Mam zamiar ją ciąć ... będę podglądać u Ciebie jak sobie z nią radzisz
Kasiu na tę rabatę mam jeszcze czas ... na razie niech trawki i kosodrzewina "się zadomowią" ... a potem się pomyśli Lubię rozchodniki
Z grabami zrobię tak jak Ty
Miłego week-endu
Może mogłam poczekać, poszukać jeszcze ... ale niecierpliwość zwyciężyła
Będą w miejscu dość słonecznym ... muszę dobrze je nawadniać
Nie wiem co do nich dosadzić
Muszę zrobić zdjęcie niezbyt fotogenicznego jeszcze wgłębnika (i przy okazji elaty) i zapytać wszystkich odwiedzających o radę
Dziękuję Kasiu
Coraz bardziej podobają mi się liliowce Piękną formę (liście) mają te, które kwitną na żółto. Ja chciałabym jednak białe albo różowe lub ewentualnie bordowe.
W jakim okresie one kwitną ... i z czym je połączyć żeby rabata cały czas zachwycała?
Kawałek mam do Skierniewic ... ale u siebie nigdzie nie mogę dostać ...