Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Tu ma być ogród :) 16:42, 21 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

haha, tylko, że Ty działasz ekspressowo, a ja jakby w spowolnieniu - nie wiem czy się doczekasz
A serio, mam nadzieję, że w ciągu tygodnia powstanie.

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:15, 21 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Właśnie napisałaś to, co chciałam Ci podpowiedzieć
Tam gdzie znak zapytania dałabym lawendę a przy wiśniach kostki z buksików + któraś z turzyc (podobnie ja u nawigatorki)
Pumilio zostaw ... zobaczysz jak wszystko razem będzie się komponowalo
Pozdrawiam

Renia, na pewno spróbuje z lawendą
Tylko nie wiem jaką odmianę wybrać

I całym szacunkiem dla nawigatorki, ale nie chcę jej kopiować Wolę się inspirować jest przecież tyle innych możliwości
Buziak
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:45, 21 cze 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Noemi, Seba, pomysł z kostkami jest super, fakt, i zgadzam sie, że front powinien być zimozielony
Piny z kostkami zbierałam już od jakiegoś czasu, np.

https://www.pinterest.com/pin/349803096032878180/
https://www.pinterest.com/pin/349803096032877936/
https://www.pinterest.com/pin/349803096032559829/
https://www.pinterest.com/pin/349803096032559812/
https://www.pinterest.com/pin/349803096032434467/
zresztą mnóstwo tego jest, jednak potem odeszlam od tego pomysłu, bo wszyscy zaczeli robić kostki
No ale może rzeczywiscie warto wrócić do tej koncepcji

Kolejną rzeczą jest to, że nie chciałabym uzyskac ogrodu formalnego, a mam juz kulki buksowe i prostokątny kloc z cisów, ktory jest obok rabaty wiśniowej

Noemi, u mnie jest tam prawdziwa patelnia

No więc pozostając w temacie kostek, może zrobić kostki buksowe pomiedzy wiśniami, a wokół pni wisni posadzic lawende, ktora posadzilabym też w znaku zapytania?
Tylko teraz co z pumilio, ktore jest posadzone w klombie na mijanke?

Właśnie napisałaś to, co chciałam Ci podpowiedzieć
Tam gdzie znak zapytania dałabym lawendę a przy wiśniach kostki z buksików + któraś z turzyc (podobnie ja u nawigatorki)
Pumilio zostaw ... zobaczysz jak wszystko razem będzie się komponowalo
Pozdrawiam
Ogród z tatarakiem w tle 11:18, 21 cze 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)

Dzięki Reniu

Liliowce mogę Tobie polecić z czystym sumieniem, bo nic je nie łapie, nie trzeba odzywiać specjalnie, a kwitna od maja do samych mrozów.
U mnie jest na tym zdjeciu liliowiec stella d'oro, miniaturowy niby, ale sama widzisz jak wyrósł.

Polecam Ci liliowce u Pani Bilskiej ze Skierniewic. Ta Pani ma juz na koncie duzo swoich odmian. Nie kojarze białych liliowców, ale moze cos przeoczyłam.

pozdrawiam.

Kasiu ale to te żółte będą tak długo kwitły? czy trzeba dobrać różne odmiany żeby się wymieniały? I jeszcze jedno - u mnie rabata jest w półcieniu ... liliowce dadzą radę?
Moja codzienność - ogród Oli 10:01, 21 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości ... Olu, nie wiem jak to się stało, że przegapiłam Wasz nowy placyk? Wyszło perfekcyjnie
Właśnie coś takiego chciałam zrobić u siebie we wgłębniku
Teraz już mam kogo pytać o rady

dziękuję i jak coś służę radą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 01:01, 21 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała żeby było idealnie ... Ogólnie trawnik fajnie wygląda Wschody są raczej równomierne ... choć są gdzieniegdzie miejsca "puste", gdzie będę dosiewać ... tylko nie wiem kiedy powinnam to zrobić?

Wiem, wiem Renatko. Ja jak posiałem trawę to przez cały miesiąc dopiero księżyc wyganiał mnie do domu.
Niech wzejdzie najpierw to, co powinno wzejść. Po drugim koszeniu będziesz już mogła ocenić gdzie dosiać trawę aby uzyskać gęstą i jednolitą murawę.
Moja "przyziemna" :) pasja 23:08, 20 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jagoda
Co to za trawka?

Kłosownica
Moja codzienność - ogród Oli 22:48, 20 cze 2015

Do góry
Nadrobiłam zaległości ... Olu, nie wiem jak to się stało, że przegapiłam Wasz nowy placyk? Wyszło perfekcyjnie
Właśnie coś takiego chciałam zrobić u siebie we wgłębniku
Teraz już mam kogo pytać o rady
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:34, 20 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
mi się rabata ambrowcowa baaardzo podoba

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:24, 20 cze 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Przestraszyłaś nas tymi nawałnicami które miały uszkodzić nowy trawnik a tu proszę:
Trawka wygląda jak żołnierze na musztrze.
Równe wschody i brak chwastów potwierdzają klasę Barenbruga.
Idealnie. Oby tak dalej.

Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała żeby było idealnie ... Ogólnie trawnik fajnie wygląda Wschody są raczej równomierne ... choć są gdzieniegdzie miejsca "puste", gdzie będę dosiewać ... tylko nie wiem kiedy powinnam to zrobić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:14, 20 cze 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Podglądam tę rabatę z evergoldem, bo muszę moją kostrzewę na coś wymienić. Bo zbrzydła I chyba ta turzyca w takiej ilości to strzał w 10 Tylko jeszcze muszę ją sobie rozmnożyć...

Cieszę się, ze Ci się podoba i ... podziwiam za cierpliwość przy rozmnażaniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 20 cze 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
evergold z kosodrzewiną bomba

Dziękuję Olu
Widzę, że rabata ma coraz więcej zwolenników
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:05, 20 cze 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Przeczytałam o burzy I trawniku Mojej Córce popłynęło do sąsiada 40 kilo trawy I samochód torfu w jeden dzień Skończyli robotę a w nocy Córka patrzyła jak ulewa zabiera jej cały trawnik Tak na pocieszenie .Stała I płakała Ale już ma zasiany nowy a ja z Nią zbierałyśmy to co popłynęło Ot przygody Pozdrawiam deszczowo

O burzy już zapomniałam (dosieję w kilku miejscach i będzie git) ... za to po dzisiejszej imprezie córuni chyba będę miała więcej roboty
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:52, 20 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ogólnie to Danusia nie poleca kosodrzewin, bo się szybko robią brzydkie i za 15 lat do wyrzucenia
ale ja mam 2 sztuki i właśnie zamierzam je ciąć, by się tak nieładnie nie rozrosły, bo brzydną- sama to obserwuję w ogrodach

No to nie doczytałam o tym, że Szefowa odradza kosodrzewinę
Podoba mi się kosodrzewina, ale głównie ta karłowata ... takiej ogromnej nie lubię
Mam zamiar ją ciąć ... będę podglądać u Ciebie jak sobie z nią radzisz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:47, 20 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Kiedyś widziałam u kogoś fajne zestawienie kosodrzewiny z rozchodnikiem - zielonym z bordowym kwiatem, ale nie wiem, czy to Twoja bajka? Graby możesz dowolnie formować, możesz zrobić walec, stożek, prostopadłościan. Pytam z ciekawości, bo jeszcze nie podjęłam decyzji, jak będę prowadzić swoje. Na razie czeka je cięcie celem zagęszczenia.

Kasiu na tę rabatę mam jeszcze czas ... na razie niech trawki i kosodrzewina "się zadomowią" ... a potem się pomyśli Lubię rozchodniki
Z grabami zrobię tak jak Ty
Miłego week-endu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:44, 20 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

o widzisz, więc jednak Tobie udało się ją kupić wcześniej - koniecznie pokaż fotki i napisz cenę

Może mogłam poczekać, poszukać jeszcze ... ale niecierpliwość zwyciężyła
Będą w miejscu dość słonecznym ... muszę dobrze je nawadniać
Nie wiem co do nich dosadzić
Muszę zrobić zdjęcie niezbyt fotogenicznego jeszcze wgłębnika (i przy okazji elaty) i zapytać wszystkich odwiedzających o radę

Pozdrawiam serdecznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:37, 20 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Gdzie kupiłaś elatę aurea, jeśli można? I za ile - ładne czy małe?
pozdrawiam

Kupiłam pod Łaskiem - było tylko 7szt i wszystkie zgarnęłam, choć dwie z nich były lichutkie ... ale może dadzą radę
Tanio nie było
Buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:33, 20 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

no to sie ujawnię ta rabata bedzie świetna!!!!!

Witam w końcu u mnie
Obyś miała rację
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:31, 20 cze 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)

Reniu napisałam u mnie, ale wrzuce link równiez u Ciebie

https://www.bilscy.info/liliowiec-pelny?from=listing&campaign-id=21

Ja u tej Pani kupowałam swoje liliowce. Naprawdę świetna babka i ma ekstra towar. Można sie targować Ta Pani długo pracowała w Skierniewickim Zakładzie Doświadczalnym i ma na swoim koncie nowe odmiany.

pozdrawiam Reniu i miłego dnia Ci życzę

Dziękuję Kasiu
Coraz bardziej podobają mi się liliowce Piękną formę (liście) mają te, które kwitną na żółto. Ja chciałabym jednak białe albo różowe lub ewentualnie bordowe.
W jakim okresie one kwitną ... i z czym je połączyć żeby rabata cały czas zachwycała?

Kawałek mam do Skierniewic ... ale u siebie nigdzie nie mogę dostać ...
Ogródek Anity 00:05, 20 cze 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Różowe chyba lubie najbardziej! Chociaż koloru różowego jako takiego , np. W ubraniach, nie lubie!
Pozdrówka

Ja też lubię różowy ... w ogrodzie
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies