Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z tatarakiem w tle

Ogród z tatarakiem w tle

katarzynkak 23:42, 20 cze 2015

Aneta1309 napisał(a)
Te róże.....boskie są

Dziękuje Anetka
rozark 10:57, 21 cze 2015

Skoro zapraszasz to przyjadę . Czasami przejeżdżam koło Łowicza i chętnie obejrzę twój ogród i twoją ulubioną różę Kimoto
ren133 11:18, 21 cze 2015

katarzynkak napisał(a)

Dzięki Reniu

Liliowce mogę Tobie polecić z czystym sumieniem, bo nic je nie łapie, nie trzeba odzywiać specjalnie, a kwitna od maja do samych mrozów.
U mnie jest na tym zdjeciu liliowiec stella d'oro, miniaturowy niby, ale sama widzisz jak wyrósł.

Polecam Ci liliowce u Pani Bilskiej ze Skierniewic. Ta Pani ma juz na koncie duzo swoich odmian. Nie kojarze białych liliowców, ale moze cos przeoczyłam.

pozdrawiam.

Kasiu ale to te żółte będą tak długo kwitły? czy trzeba dobrać różne odmiany żeby się wymieniały? I jeszcze jedno - u mnie rabata jest w półcieniu ... liliowce dadzą radę?
mirkaka 20:02, 21 cze 2015

Trochę mi nie pasuje ławeczka za płotkiem z bukszpanu, aby usiąść będziesz musiała dawać kroka przez buksiki?
katarzynkak 21:42, 21 cze 2015

rozark napisał(a)
Skoro zapraszasz to przyjadę . Czasami przejeżdżam koło Łowicza i chętnie obejrzę twój ogród i twoją ulubioną różę Kimoto

Reniu bardzo się cieszę
Zapraszam w takim razie po raz kolejny.

ps. róża kimono
katarzynkak 21:59, 21 cze 2015

ren133 napisał(a)

Kasiu ale to te żółte będą tak długo kwitły? czy trzeba dobrać różne odmiany żeby się wymieniały? I jeszcze jedno - u mnie rabata jest w półcieniu ... liliowce dadzą radę?

Reniu pisząc o długości kwitnienia miałam na myśli te liliowce, które rosną u mnie- stella d' oro w kolorze zółtym.
Co do innych odmian nie wypowiem się, musisz pytac sprzedawce.

Moja rabata jest połozona od pólnocnej czesci i jak sama widziałaś, liliowce całe w kwiatach, wiec nie martw się cieniem

pozdr.
katarzynkak 22:05, 21 cze 2015

mirkaka napisał(a)
Trochę mi nie pasuje ławeczka za płotkiem z bukszpanu, aby usiąść będziesz musiała dawać kroka przez buksiki?

Mireczko ja wiem, ze to moze nie do konca pasuje, ale tam fajnie sie bedzie siedziało i wąchało różczyki
Zamiast dawac kroak, moge równiez isc wzdłuz domu po kamykach

ren133 22:16, 21 cze 2015

katarzynkak napisał(a)

Reniu pisząc o długości kwitnienia miałam na myśli te liliowce, które rosną u mnie- stella d' oro w kolorze zółtym.
Co do innych odmian nie wypowiem się, musisz pytac sprzedawce.

Moja rabata jest połozona od pólnocnej czesci i jak sama widziałaś, liliowce całe w kwiatach, wiec nie martw się cieniem

pozdr.

Jak dadzą radę w półcieniu to suuuper
JoannA 22:54, 21 cze 2015

Pospacerowałam po Twoich prześlicznych zakątkach. Róże w masie urzekające, a jaki zapach tam się musi unosić. Cudowny masz ogród Kasiu.
pozdrawiam
katarzynkak 23:38, 21 cze 2015

JoannA napisał(a)
Pospacerowałam po Twoich prześlicznych zakątkach. Róże w masie urzekające, a jaki zapach tam się musi unosić. Cudowny masz ogród Kasiu.
pozdrawiam

Asieńko spaceruj dowoli zapach jest wspaniały, zwłaszcza wieczorem.